Zlatan — klar igjen til jul?

Supersvensken håper i hvert fall på det, og klubben ser optimistisk på muligheten for at så vil skje.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått mer enn fire måneder siden det skjebnesvangre uhellet på Old Trafford. Aprilkvelden da Zlatan Ibrahimovic landet forkjært etter en luftduell, sank om kull og ble liggende å vri seg i smerte inne i gjestende Anderlechts 16-meterfelt.

Det var en sjokkerende opplevelse for alle som bevitnet den dramatiske hendelsen. Når en 35-åring — riktignok en 35-åring man kan mistenke for å ha sin opprinnelse på Krypton, går i bakken og ikke klarer å reise seg igjen, da må det være alvorlig. Og alvorlig viste det seg å være; en komplisert korsbåndskade som krevde både operasjon og en langvarig tålmodighetsprøve i form av gjenopptrening og rehabilitering.

Zlatan, den fryktløse og, inntil da, tilsynelatende usårbare, kjempen fra Malmö, var satt ut av spill for lang, lang tid…

Men for hvor lenge; ja, var det i det hele tatt håp om at den gamle kroppen ville bli i stand til å komme tilbake og spille fotball på dette nivået igjen? Noensinne? Spørsmålet lå på alles lepper. Vi fryktet det verste.

De første prognosene var da også nedslående: 9 til 12 måneder, men ingen garantier.

– Jeg kommer tilbake, sterkere enn noen gang!

Zlatan selv var langt mer optimistisk. Etter det legene hans omtalte som «en vellykket operasjon», var han raskt ute på Twitter med klar beskjed om at han allerede var i gang med opptreningen til det som etter hvert ville resultere i «full rehabilitering».

“Så dere trodde at jeg var ferdig; at karrieren min snart ville være over? Dere kjenner meg ikke. Jeg er ikke som dere; jeg er Zlatan Ibrahimovic”.

Les også: – Han kan bli en nøkkelfigur

For snart en uke siden kom så beskjeden om at han hadde skrevet under på en ny ettårskontrakt med Manchester United, hvorpå manager José Mourinho antydet at supersvensken muligens kan være tilbake i aksjon ut på nyåret en gang, sannsynligvis i januar.

Tirsdag skriver imidlertid James Ducker i The Telegraph at spilleren selv har håp om å kunne stille seg tilgjengelig for Mourinho allerede innen det hektiske juleprogrammet tar til for alvor.

Knærne blir gjenstand for studier

Pittsburgh-kirurgen Freddie Fu, mannen som ledet vårens kneoperasjon, har allerede bekreftet at han ønsker å hente Zlatan tilbake til USA så snart han har avsluttet fotballkarrieren. Fu forstår nemlig ikke hvordan et menneske som har spilt over 700 kamper på øverste nivå, fortsatt kan ha knær i så «superb» stand. Det påstås blant annet at de største senene i Zlatans høyre kne er tre ganger så store som normalt. Var det noen som nevnte Krypton?

Powered by Labrador CMS