– Jeg blir enda bedre enn før

I et eksklusivt intervju med MUTV, lover Zlatan Ibrahimovic å komme tilbake fra skaden som en enda bedre fotballspiller.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag, etter lengre tids spekulasjoner, skrev den svenske superstjernen under på en ny ettårskontrakt med Manchester United. Fortsatt er det usikkert når han vil være i stand til å returnere til fotballbanen, men når han først gjør det, vil det — i hvert fall ifølge ham selv, bli som «en bedre versjon av den gamle meg».

– Så kan dere bare tenke dere hvordan det vil bli, sa han med et flir i intervjuet med klubbens tv-kanal.

Om signeringen av en ny kontrakt, og utsiktene til igjen å trekke i den røde trøyen:

– Jeg er superhappy! Det var dette som var planen min, å bli værende i United. Så jeg er lykkelig. Jeg har en pause nå på grunn av min lille skade, men så snart jeg er bra igjen kommer jeg tilbake i den røde trøyen for å fortsette der jeg slapp forrige sesong.

– Så jeg er motivert; jeg er pumpet opp og ser frem til det øyeblikket da jeg igjen kan rusle ut på Old Trafford og se folk reise seg.

“Jeg trenger å fullføre det jeg begynte på.”

Zlatan Ibrahimovic

Øyeblikket jeg kommer til å nyte aller mest vil komme når jeg scorer mål igjen. Spesielt med tanke på alt jeg gjennomgår nå, opptreningen, tålmodighetsprøven og de mentale tingene, er det det jeg gleder meg mest til. Det beste ligger foran meg og jeg er veldig motivert.

Du føler at du har ugjort arbeid her?

– Nettopp! Jeg trenger å fullføre det jeg begynte på.

Hvor mye ser du frem til å fortsette jobben sammen med sjefen igjen?

MOURINHO – en vinner.

– Veldig mye. Jeg er svært fornøyd. Vi kom til klubben på samme tid; det vil si, han kom først, og så hentet han meg. Han har brakt med seg vinnermentalitet, og resultatene taler for seg selv. Vi vant tre troféer, han hentet meg inn, og jeg tror at jeg også var med på å gi laget denne mentale greien.

– Nå har laget fått denne følelsen av hvordan det er å vinne troféer. Spillerne vet hva som kreves for å vinne, hva som må ofres, og hvor stort press man må legge på seg selv hver eneste dag. Det gjelder ikke bare i kampsituasjon, men også på og utenfor treningsfeltet.

– Alt dette ligger i sjefens pakke — og i min pakke. Han vet hva han driver med, og han har gjort dette før. Overalt hvor han har vært, har han vunnet. Han er en vinner, og jeg er lykkelig over å befinne meg i et miljø som dette. Det samsvarer med det jeg står for, og alt jeg liker å være del av. Det har jeg lyst til å fortsette med.

“Når jeg først fokuserer på noe, kan ingenting stoppe meg. ”

Zlatan Ibrahimovic

Men hvordan har du det egentlig, og hvordan går det med rekonvalesensen?

– Jeg føler meg fin. Jeg har trent hver eneste dag siden operasjonen, så dette har ikke vært noen ferie. Det er selvsagt en ny erfaring for meg, men jeg er mentalt sterk. Når jeg først fokuserer på noe, kan ingenting stoppe meg. Jeg kan gå gjennom hva som helst; det spiller ingen rolle hva som står i veien for meg, jeg bryter ned alt for å nå mine mål.

– Så, når jeg returnerer for å spille fotball igjen, vil jeg være bedre enn før. Jeg kommer ikke tilbake fordi jeg er den jeg er; jeg kommer tilbake for å bli en bedre versjon av gamle meg.

– Så kan dere bare tenke dere hvordan det vil bli!

Les også: Tenk å ha Zlatan som Plan B

Har det vært en vanskelig rekonvalesensperiode, og har det hendt at du tvilte på at du ville klare å komme tilbake?

– Nei, nei, aldri. Slike tanker finnes ikke. Man kan klare alt man vil. Alt ligger i hodet. Hva du enn måtte ønske eller tro på. I mitt tilfelle har jeg også vært heldig med dem jeg har rundt meg og som støtter meg. Det er nemlig også viktig. Du kan dra alene på reisen, men når du har støtte fra både høyre og venstre, foran og bak, blir alt så mye enklere. Det gjør bare troen enda sterkere.

Når kan vi forvente å se deg tilbake?

– Det finnes ingen dato. Jeg tar det dag for dag. Det eneste som er sikkert er at jeg vil være klar når tiden er inne.

Powered by Labrador CMS