– De stakk meg i ryggen. Det handler om rasisme

Zlatan Ibrahimovic til angrep på svensk presse.

Publisert Sist oppdatert

Zlatan Ibrahimovic har hatt en vanskelig sesong i United. Han har kjempet seg tilbake etter kneskaden, fått et par kamper, ett mål, men er nå ute med en skade igjen, noe som ikke er uvanlig med tanke på hvor lenge han var ute – og hvor raskt han kom tilbake.

Det som virker litt uvanlig er United-spissens angrep på pressen nå, siden Zlatan tross alt er en av de mest hyllede fotballspillerne som finnes. I alle fall etter at han kom til United, selv om man selvsagt også har stilt spørsmålstegn ved prestasjonene hans.

Nå letter Zlatan selv på hjertet, i et intervju med fransk TV og den tidligere proff-spilleren Olivier Dacourt.

Der går det spesielt utover svensk presse.

– Jeg vet hvordan pressen fungerer. Får de ikke det de vil ha så blir de gale. De kan skrive dritt om meg, men jeg bryr meg ikke, sier han.

Og går blant annet tilbake til perioden da karrieren startet, i Malmö.

– Når jeg kom dit så ble jeg ikke akseptert som de andre. Jeg kjente at jeg ikke passet inn. De likte ikke holdningen min. Jeg var det svarte fåret. Jeg var ikke blond, hadde ikke svensk hvit hud. Jeg led, siden jeg var nødt til å gjøre ti ganger mer enn alle andre.

– I starten var jeg åpen mot pressen. Jeg pratet med dem, de bygde meg opp. Så stakk de meg i ryggen. (…) De skrev at jeg var arrogant, upolert, at jeg ikke hørte hjemme, at jeg pratet for mye. Alt dette måtte jeg tåle.

– Det handler om rasisme. Jeg sier ikke at det her er rasisme, men det finnes ”undercover”-rasisme. Det er jeg hundre prosent sikker på. For jeg er ikke en Andersson eller Svensson. Om jeg het det så hadde de forsvart meg selv om jeg ranet en bank. Det lover jeg. Men de forsvarer meg ikke som de burde.

Les hele intervjuet hos Aftonbladet. 

Powered by Labrador CMS