– Må holde trykket oppe

Ashley Young har tro på ny seier mot Wigan, men advarer samtidig mot å forskuttere noe som helst.

Publisert Sist oppdatert
Overgangen fra Aston Villa til Manchester United har vært stor for den 26 år gamle kantspilleren fra Stevenage. Aldri før har han vunnet en medalje på seniornivå, men nå værer han muligheten til å krone sin debutsesong på Old Trafford med Premier League-medalje.
Idet det gjenstår seks ligarunder, konstaterer han at det har oppstått en luke på åtte poeng ned til Manchester City, en avstand som ved første øyekast kan synes betryggende. Men Young vet at ingenting er avgjort riktig ennå.

– Bør fortsette seiersrekken

Fortsatt ligger det 18 poeng i potten, og mye kan ennå gå galt – til og med på DW Stadium i Wigan. Det er altså dit Ashley Young og lagkameratene tar turen i kveld, i håp om i det minste å konsolidere stillingen i tabelltoppen. For å være sikker på at avstanden ned til City ikke blir mindre etter ligarunde nummer 33, må rødtrøyene fortsette sin imponerende seiersrekke og returnere til Old Trafford med tre nye poeng.

Riktignok har United hittil hatt et fantastisk grep på sine blåhvite motstandere, men Young vet at det bare skal små feilskjær til for å velte store planer. Derfor maner han til en viss varsomhet:

– Wigan er et tøft sted å dra til, sier han til ManUtd.com. – De er desperate etter poeng og ønsker å vinne foran egne fans. Derfor er vi nødt til å være skjerpet og klare for en tøff batalje. Men, klarer vi å fremvise den selvtilliten, sulten og vinnermentaliteten vi har spilt med gjennom hele sesongen, da vinner vi kampen, sier han optimistisk.

– Har scoret mot dem før

Selv om Young aldri før har møtt Wigan som United-spiller – han var skadet da Roberto Martinez’ menn ble knust 5-0 på Old Trafford i romjulen, er han ikke ukjent med å ta seg kveldens verter:

– Nei, jeg scoret faktisk mitt siste mål for Aston Villa nettopp mot Wigan på Villa Park forrige sesong. Jeg scoret også mot dem i bortekampen på DW, så jeg har gjort det bra mot dem. Forhåpentligvis gjør jeg det igjen, og at vi oppnår et godt resultat.

– Check, check, check….

Siden 3-3 mot Chelsea på Stamford Bridge for vel to måneder siden, har United spilt åtte Premier League-oppgjør og vunnet samtlige. En formidabel seierssekvens som forhåpentlig fortsetter lenge nok til at ligamesterskap nummer 20 blir brakt i havn i løpet av de kommende ukene. Men så langt er ikke Young innstilt på å tenke. Han lever i nuet og konsentrerer seg om å ta én kamp ad gangen:

– Ja, vi krysser av kampene etter hvert som de er ferdigspilt, og passer på å holde oss fokusert foran hver og en av dem. Selvfølgelig går vi på banen i håp om spille god fotball, men på dette tidspunkt av sesongen dreier det seg mest om resultatet. Vi er kun ute etter å ta tre poeng i hver eneste kamp.

For, som Young avslutningsvis poengterer:

– I øyeblikket leder vi med åtte poeng, men det kan fort vise seg totalt bortkastet dersom vi ikke opprettholder trykket.

Powered by Labrador CMS