– Hva med «Help»?

Her kan du lese hva britiske aviser og nettsteder mener om onsdagens misére på DW Stadium.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Evening News:

Stuart Mathieson:

– United taper ikke ligaen på grunnlag av denne ene kampen, men resultatet vil garantert bidra til et mer neglebitende Manchester-klimaks enn det vi regnet med.

Mathieson mener at Sir Alex’ frustrasjon over innsatsen kom til syne gjennom tidlige bytter:

– At Fergie hadde brukt opp hele innbytterkvoten så tidlig som i det 65. minutt, viser bare hvor frustrert han var blitt etter å ha gjort alt for å sprøyte entusiasme og oppfinnsomhet inn i laget sitt.

Mathieson er enig med alle som mener at hjemmelaget vant en fortjent seier, og at «scoringen» i første omgang neppe burde vært annullert for angrep på David de Gea. Mer enn å kritisere de sortkledde, nøyer han seg med å konstatere at de unnlot å foreta seg noe i forbindelse med Figueroas åpenbare hands i andre omgang. Wigan-forsvareren strakk armen ut i været og hindret Phil Jones’ innleggsforsøk.

The Guardian:

Andy Hunter:

– 18 minutter før slutt ble ligalederne nektet et soleklart straffespark da Maynor Figueroa stoppet Phil Jones’ innlegg med armen, skriver Hunter, og legger til at United også hadde grunn til å protestere på corneren som førte til Wigans vinnermål.

Likevel; Hunter konstaterer at ikke en gang Sir Alex syntes å henge seg så mye opp i disse avgjørende situasjonene:

– Og det sier oss en god del. Laget hans tapte fortjent, og for første gang på 13 ligakamper. De har bare seg selv å takke etter å ha kastet en livbøye uti til Manchester City, skriver Hunt videre, og mener at United ville hatt god bruk for Paul Scholes:

– Han var sårt savnet i en blodfattig forestilling.

The Independent:

Sam Wallace:

– På dette tidspunkt i sesongen trigges vanligvis Manchester United-instinktet som driver dem til å knuse de nærmeste rivalenes siste håp: Ikke vis svakhet. Kjør på til jobben er fullført. Tape mot Wigan Athletic..?

– Sir Alex Fergusons lag er bare ikke programmert til å kaste bort kamper som dette, skriver Wallace, og henstiller til pokalgravørene om å innstille arbeidet. Han mener rett og slett at Premier Leagues tittelrace plutselig er blitt interessant igjen.

Likevel, med fem poengs ledelse og fem kamper igjen å spille, er Wallace fortsatt av den oppfatning at det vil bli vanskelig å fravriste United troféet. Han understreker imidlertid betydningen av kommende søndags hjemmemøte med Aston Villa:

– Den kampen blir uhyre viktig!

The Telegraph:

Henry Winter:

– En fullt fortjent seier. Fullstendig. Wigan var like foretaksomme og kampvillige som United virket utslitte og usammenhengende.

– Idet United trakk seg tilbake for å slikke sine sår og legge planer for sine neste slag, dundret The Great Escape og I’m a Believer gjennom høyttaleranlegget på DW Stadium.

– Så full av kraft som dette laget har virket i den senere tid, var det få som kunne fatte den stakkarsligheten som kom til syne ved denne anledningen.

– De savnet Paul Scholes’ ro og overblikk på midtbanen. Ja, de trenger å heve seg øyeblikkelig, få tilbake vigøren og finne igjen vinnerresepten mot Aston Villa på søndag.

Henry Winter mener at begge lag hadde grunn til å klandre dommertrioen for feilavgjørelser som fikk direkte betydning for utfallet av kampen, men også at rettferdigheten på sett og vis gikk seirende ut til slutt.

The Sun:

Shaun Custis:

I likhet med kollega Henry Winter i The Telegraph, har også The Suns Shaun Custis fått med seg at de spilte The Great Escape og I’m a Believer over høyttaleranlegget på DW Stadium. Men han mener at man også burde ha spilt en sang til ære for gjestende United.

– Hva med Help, spør han, forsiktig.

– United var fryktelige mot et inspirert Wigan som, til Sir Alex’ store ergrelse, var sultnere og mer besatt av å vinne enn hans eget lag, skriver han, og tipper at «hårtørkeren» ble satt på full styrke i garderoben etter kampen.

Også Custis er av den oppfatning at United sårt savnet Paul Scholes.

– Uten ham fikk United aldri kontroll over midtbanen.

Powered by Labrador CMS