– En vinnermaskin

Det er tydeligvis flere avisredaksjoner som har latt seg imponere av forestillingen mot Wigan.

Publisert Sist oppdatert

James Robson, Manchester Evening News:

Selv uten Wayne Rooney har United fått full uttelling i juleprogrammet. Og nå som han disponerer et bortimot skadefritt mannskap, forventer Sir Alex at laget hans fortsetter trenden.

Van Persie blir bedre for hver eneste kamp, samtidig som hans meksikanske spisspartner utvilsomt har funnet sin beste form siden han ankom United. Egentlig er han tredjevalg til en av spissplassene, men likefullt er han nå oppe i tolv scoringer. Det inkluderer avgjørende mål mot Chelsea og Newcastle.

Avisen gir følgende spillerkarakterer:

9: Chicharito; 8: Van Persie, Ferdinand, Evans og Cleverley; 7: De Gea, Rafael, Evra, Young, Giggs, Carrick og Welbeck (innbytter); 6: Kagawa og Smalling (begge innbyttere).

Neil Custis, The Sun:

Målmaskinen Manchester United kan ikke stanses. Og ikke bare på grunn av Robin van Persie. Javier Hernandez, med kallenavnet «Den lille erten», har også gjort jobben, og det med ro og effektivitet. Etter en svak fjorårssesong er den lille meksikaneren tilbake i fyr og flamme – i likhet med resten av laget. «En vinnermaskin», slik Wigan-manager Roberto Martinez beskrev dem i kampprogrammet.Tittelrivalene Manchester City og Chelsea har grunn til bekymring. Ikke bare fordi United scorer mål på bestilling, men fordi de også har begynt å tette igjen bakover. Dette var andre kamp på rad uten baklengs for den tidligere så porøse forsvarsrekken.

The Suns spillerkarakterer:

8: Van Persie og Chicharito; 7: Evans, Giggs, Carrick, Kagawa (innbytter); 6: Rafael, Ferdinand, Evra, Young, Welbeck (innbytter), Cleverley; 5: De Gea, Smalling (innbytter)

Henry Winter, The Telegraph:

Med scoring etter scoring, i kamp etter kamp, ser Robin van Persie mer og mer ut som mannen som definerer tittelkampen. Ikke rart at Sir Alex Ferguson sto så hardt på for å få ham til Manchester United i sommer. Heller ikke så rart at Roberto Mancini forbanner sin mislykkede kamp for å få ham til Manchester City. For Robin van Persie er en målgarantist.

Dette var en type forestilling som utvilsomt vil ha styrket Fergusons tro på lagets trofépotensial, skriver Winter, før han legger til at han mener Chris Smalling var heldig som unnslapp det røde etter å ha lagt ned Wigan-spiss Koné.

Kevin Garside, The Independent:

En knusende seier og andre kamp på rad uten minus i protokollen. Hvis det er slik United har tenkt å gjøre det, vil ikke tittelrivalenes respons få noen betydning.Og hva var det første Roberto Mancini fikk se da han entret garderoben på Etihad? Et sluttresultat fra Wigan, pyntet på av mannen han prøvde å signere.

Martin Lipton, The Mirror:

Nok en komfortabel seier for Sir Alex’ menn som nå styrer mott ligatittelen.

Ubarmhjertige, nådeløse, overlegne – og tilsynelatende ustoppelige.

På DW Stadium, der hvor tittelhåpet begynte å spore av ved forrige besøk, innledet United i går 2013 på samme måte som de tok farvel med 2012.

Fattet, og med full kontroll, var de rett og slett altfor gode for et Wigan-mannskap som helt manglet den ekspertisen som så brutalt ble demonstrert ved Robin van Persie og Javier Hernandez.

Van Persie scoret sine mål nummer 18 og 19 for sesongen, mens Hernandez – nærmest fra skyggenes dal – har scoret 12. Det er fire mer enn Wayne Rooney, og et nøkkelelement i Uniteds kamp for å få kontroll over sin egen tittelskjebne.

Og gårsdagens dobbel kunne så lett ha blitt til et hattrick; ja, til og med mer enn det. Hernandez’ bevegelsesmønster ble for mye å ta hånd om for et overarbeidet og utklasset hjemmelag.

Powered by Labrador CMS