5-0 over Wigan!

Wayne Rooney (2), Dimitar Berbatov, Michael Owen(!) og Nani sto for scoringene på en dag da United slo voldsomt tilbake etter onsdagens skuffelse på Turf Moor.

Publisert Sist oppdatert

Wigan 5-0 (0-0)

22.08.2009 16:00

Turnering: PL
Bane: DW Stadium
Tilskuere: 18.164

Målscorere:
Fotball1-0 Rooney (Valencia (56)
Fotball2-0 Berbatov (Scholes) (58)
Fotball3-0 Rooney (Berbatov) (65)
Fotball4-0 Owen (Nani) (85)
Fotball5-0 Nani (90+2)

Kort:
Gult kort Scholes, MU (19)
Gult kort Evra, MU (49)
Gult kort Rodallega, WA (76)
Gult kort Scharner, WA (90+1)


Men før scoringene omsider begynte å renne inn på DW Stadion, tok vi oss i å undre på om dette skulle bli nok en dag uten scoringer den rette veien. Ineffektiviteten før pause var nemlig til å både ta og føle på.

Store muligheter ble misbrukt i tur og orden, og spørsmålene var mange da laget gikk til pause med null i protokollen. Det skjedde etter til dels stort spillemessig overtak, men hvor Wigan tidvis fikk lov til å spille jevnt med sine gjester.

I andre omgang fikk vi imidlertid alle de svar vi kunne ha ønsket oss, og vel så det. Fra det øyeblikk Wayne Rooney satte inn sin scoring nummer 100 i United-trøyen og Dimitar Berbatov fulgte opp med sin første for sesongen, kunne det bare bli ett ufall. Det eneste spørsmål som da gjensto å få svar på, var hvor stor seieren til slutt ville bli.

 

Syv endringer

Sir Alex gjorde hele syv endringer på laget i forhold til det som startet i fadesen på Turf Moor for tre dager siden. Nemanja Vidic var som ventet tilbake fra skade, og fikk dermed sin 100. PL-start siden overgangen fra Spartak Moskva for tre og et halvt år siden.

Samtidig fikk Gary Neville sin første start for sesongen, mens også Antonio Valencia, Darren Fletcher, Paul Scholes, Nani og Dimitar Berbatov var tilbake i førsteelleveren.

Og utskiftningene syntes raskt å gjøre susen, for det var en helt annen besluttsomhet over Uniteds opptreden i ettermiddag enn vi har vært vitner til i de to første ligarundene.

 

Kjempesjanser

Laget burde ha tatt ledelsen etter bare fire minutter, da Fletcher satte foten til et innlegg fra Nani, bare for å konstatere at Wigan-stopper Titus Bramble klarte å kaste seg ned og stoppe ballen på målstreken.

Deretter var det Paul Scholes’ tur til å bli forært en skuddsjanse, nå etter elegant hælspark av Berbatov. Den vanligvis så skuddsikre rødtoppen fyrte upresset til fra 16 meter, men satte ballen på oversiden av tverrliggeren.

 

Wigan ypper seg

Wigan fikk etter hvert anledning til å blande seg inn i forestillingen, og i en periode da det hele jevnet seg ut viste de også at de kan være farlige. Evras lengste tå var god å ha da han kom først på et Wigan-innlegg fra venstre, og Jason Koumas hadde et godt skuddforsøk etter først å ha lurt seg inn bak ryggen på Vidic. Nå tvang han Foster ut i full strekk for å slå ballen til corner.

Men United gjenvant snart kontrollen, og både Berbatov og Rooney kom til sjanser etter til dels godt angrepsspill. Den største muligheten tilfalt Rooney etter at et langt presist fremspill fra Evans ramlet ned bak Bramble, men Wigan-keeper Chris Kirkland avverget scouserens avslutning med en flott fotparade.

 

Så løsner det

Andre omgang åpnet med Nani-show langs venstrekanten. To ganger kom han seg til innlegg, men selv ikke spillere i kø foran Wigan-buret klarte å omsette mulighetene.

Akkurat det kunne fort ha straffet seg da Paul Scharner fikk inn en god heading etter frispark fra Wigans høyreside. Ballen suste like utenfor Fosters venstre stolpe.

Like etter kunne den samme Scharner blitt hjemmelagets syndebukk da han la seg over Rooney inne i eget straffefelt, men det syntes dommer Webb var helt i orden og lot spillet fortsette.

 

Rooney i 100!

Antonio Valencia, tilbake på sine gamle jaktmarker for første gang siden sommerens overgang fra nettopp Wigan, gjorde seg upopulær da han gikk over ende i en duell. Ecuadorianeren mente seg truffet av en hånd i fjeset, men den historien ble ikke kjøpt av et hjemmepublikum som isteden begynte å pipe hver gang han hadde ballen.

Men ulydene plaget åpenbart ikke Valencia noe nevneverdig, for etter bare få minutter leverte han et presist og giftig overlegg inn i Wigan-feltet. I skogen av spillere timet Rooney opphoppet perfekt og styrte ballen nydelig inn ved stolpen. Kirkland var sjanseløs.

 

Berbatov følger opp

Spillet var ikke mer enn såvidt satt igang igjen før Hugo Rodallega nær hadde utliknet med en heading. En våken Foster lot seg heldigvis ikke overliste, og like etter lå isteden ball nummer to bak hans kollega på motsatt side av banen.
Berbatov fant Rooney, og Rooney fant Fletcher, før Scholes tredde ballen igjennom Wigan-forsvaret. Der inne hadde Berba funnet sin posisjon, og nå trikset han nærmest ballen inn i nettmaskene.

Nå var United-maskineriet igang for alvor. 3-0 fulgte, og som ved den første scoringen var det igjen Rooney som avsluttet. Etter pasning fra Berbatov plasserte han ballen inn i nærmeste hjørne via et keeper-utmanøvrerende (er det noe som heter det?) forsvarsbein.

 

Endelig lykkes Owen!

Seieren var sikret, og snart var tiden inne for utskiftninger. Ut med Scholes, Evans og tomålscorer Rooney, og inn med Gibson, O’Shea og – Michael Owen.

Sistnevnte har ikke hatt noen eventyrlig start i United-trøyen, så at han måtte finne seg i å starte på benken kom alt annet enn overraskende.

Idag skulle han imidlertid endelig lykkes. 13 minutter etter sin inntreden blir han spilt nydelig fri av Nani, og avslutningen er det god, gammel Owen-klasse over. Han løfter ballen mot bortre hjørne, og til sin helt sikkert usigelige glede ser han at den slår inn via stolpen.

 

Nani setter punktum

På overtid blir så Berbatov tilkjent frispark etter å ha blitt revet overende av Scharner. Fra typisk Ronaldo-hold tar Nani opp hansken, setter ballen over muren og inn helt ned i keepers høyre hjørne. 5-0 til et maktdemonstrerende United!

Det er ikke helt enkelt å plukke ut en Uniteds beste etter denne kampen. Det var opptil flere som viste seg frem fra en veldig god side. Nemanja Vidic gjorde en meget god kamp i sin jubileumsopptreden (men slaget mot Rodallega kunne han ha spart seg; det var idiotisk). Darren Fletcher gjorde en meget god kamp på midten, og de offensive kreftene – Valencia, Nani, Rooney og Berbatov, viste alle at formen er i anmarsj.

 

 

 

Wigan: Kirkland, Melchiot, Scharner, Bramble, Figueroa, N’Zogbia (Scotland, 73.), Thomas, Diame (McCarthy, 74.), Koumas (Sinclair, 62.), Gomez, Rodallega.

Uben.innb.: Pollitt, Edman, Boyce, King.

 

Dommer: Howard Webb

Powered by Labrador CMS