– Pass på, United!

Tidligere United-keeper Ben Foster ser frem til søndagens besøk fra gamleklubben.

Publisert Sist oppdatert

Den nåværende West Bromwich-målvakten har til nå ikke hatt så veldig mye å glede seg over denne sesongen. Laget hans har hatt en miserabel høst og er, med bare 14 poeng, bare en marginal målforskjell i sin favør fra å befinne seg på direkte nedrykksplass.

Motgangen førte for en knapp måned siden til at manager Tony Pulis måtte forlate The Hawthorns i kjølvannet av 4-0-tapet mot Chelsea, en kamp som til alt overmål utspilte seg på eget gress, bevitnet av egne fans.

Frustrerte Liverpool

Siden den dagen har WBA, om ikke fått et merkbart oppsving, i det minste fått med seg det ene poenget fra fire av lagets fem siste kamper. De tre siste har blitt spilt under ledelse av klubbens nyansatte manager Alan Pardew, som onsdag kveld fikk se sine elever holde storfavorittene fra Liverpool til 0-0 på Anfield.

Den oppløftende opplevelsen var én ting, men faktum er at WBA underveis kom til gode muligheter som fort kunne ha gitt dem alle poengene. Resultatet førte også til at det plutselig ble mye lettere å fordøye forrige helgs sviende nederlag mot Premier Leagues bunnlag Swansea.

– Selvtilliten er tilbake

Nettopp innsatsen og resultatet mot Jürgen Klopps menn har ifølge Ben Foster sprøytet nytt liv inn i West Bromwichs ellers så grå og triste hverdag.

34-åringen, som i alt fikk 23 førstelagskamper i sin tid på Old Trafford, mener at kampen på Anfield har gitt laget sårt tiltrengt selvtillit, og at det nå blir om å gjøre å bygge videre på «momentumet» som ble skapt på Merseyside.

– Det var nemlig ikke bare defensivt vi fungerte. Hver gang vi fikk tak i ballen fikk jeg troen på at vi faktisk ville klare å få noe ut av oppgjøret, sier Foster til West Bromwichs hjemmeside, spesielt tilfreds med å ha sluppet fra Anfield uten baklengsmål.

2009: BEN FOSTER løfter ligacuptroféet etter finaleseieren over Tottenham, en triumf Foster var sterkt delaktig i.

Feirer jubileum

Men Liverpool er Liverpool og Manchester United er Manchester United. Ben Foster er fullt oppmerksom på at det venter en minst like tøff oppgave når José Mourinho & co. kommer på besøk søndag ettermiddag.

– I det minste kan vi ta med oss litt selvtillit inn i det oppgjøret, hevder Foster, som får æren av å jubilere mot sin gamle klubb. Kampen mot Manchester United blir nemlig hans 200. opptreden i West Bromwich-drakt, noe han akter å markere ved å gjøre som han gjorde på Anfield: stenge buret og holde nettmaskene rene …

Powered by Labrador CMS