– Momentumet ødelagt

AVISRUNDEN: I dag dreier det meste seg om Juan Matas «moments of madness».

Publisert Sist oppdatert

Ikke overraskende er det den 28 år gamle spanjolen som først og fremst er i medienes søkelys etter det forsmedelige 0-1-nederlaget for West Bromwich søndag ettermiddag.
Med to gule kort allerede før det var spilt i 26 minutter, fikk Mata marsjordre av kampens dommer, Mike Dean, og dermed ble det over en time med oppoverbakke for Louis van Gaals mannskap.

Daily Mail:

Til tross for Louis van Gaals forkjærlighet for rutine, repetisjon og struktur, er det Manchester Uniteds uforutsigbarhet som sannsynligvis vil innhente ham til slutt, skriver Chris Wheeler.
Man vet aldri hva dette United-laget vil finne på, noe som for en manager aldri er bra. Her i Black Country, var det ubetenksomheten som felte dem, fastslår Wheeler, og da vet vi alle hva han tenker på.

For med sin sving med med høyrefoten i det 26. minutt, endret Juan Mata alle forutsetninger. Det var det avgjørende øyeblikket, like avgjørende som vinnermålet hans mot Watford sist onsdag.
Sannsynligvis gjorde han det ikke med vilje, men det påvirket ikke Mike Dean, noe det heller ikke burde ha gjort. Det andre gule kortet var korrekt nok.
Wheeler påpeker at røde kort ikke bestandig avgjør hvilken retning en fotballkamp vil ta, men med over en time igjen på klokken er han klar på at United sto overfor en meget tøff oppgave.

Avisens spillerbørs:
7:
Smalling; 6.5: Rojo; 6: De Gea, Blind, Carrick, Lingard; 5.5: Darmian, Martial; 5: Herrera, Rashford; 4: Mata
Innbytterne: 6: Schneiderlin; 5: Memphis

mata

Manchester Evening News:

Det gikk bra så lenge det varte, men Uniteds opptur endte med et brak på The Hawthorns. Slik innleder Stuart Mathieson sin rapport fra en skuffende ettermiddag i West Midlands.
Med tanke på Louis van Gaals vellykkede ungdomssatsning de siste ukene, lar MEN-journalisten det skinne igjennom at han ikke synes noe særlig om manageren beslutning om å vrake denne til fordel for erfaring i møtet med West Bromwich. Mathieson synes at LvG motsa sine egne prinsipper ved å hente Chris Smalling tilbake etter tre kamper ute, samtidig som han beholdt en Daley Blind som for tiden må befinne seg langt inne i «rød sone».

“Manchester United’s resurgence ends at West Brom as luck deserts Van Gaal.”

MEN

Men, når manageren først hadde foretatt sine valg, var det selvsagt uheldig at mannen som ledet laget så bra mot Watford gjorde noe man aldri kunne ha ventet seg fra den kanten.
Juan Mata er en fornuftig fotballspiller og den siste man ville forvente skulle skaffe seg et tidlig rødt kort, skriver Mathieson. Han la også merke til at United, allerede før utvisningen, hadde vist tegn til å være tilbake på det negative sporet.

Avisens spillerbørs:
7:
Smalling, Martial; 6: De Gea, Darmian, Blind, Rojo, Lingard; 5: Herrera, Carrick, Mata, Rashford.
Innbytterne, Schneiderlin, Memphis og Fosu-Mensah, belønnes med hver sin 5’er.

0-1

The Mirror:

Vi kan trygt går ut fra at det ikke sto noe på Louis van Gaals berømte tavle om hvordan laget hans skulle klare å stå imot tre minutters galskap som dette, skriver Dave Kidd i sine notater fra oppgjøret, og mener at Juan Mata her ødela momentumet i Uniteds mini-opptur.
På en dag der et Liverpool-lag med 10 mann hadde kommet bakfra og vunnet på bortebane, så det bare unntaksvis ut som om United kunne klare det samme. Ett skudd på mål, et tamt forsøk rett på keeper, var alt de klarte å få til. Og nå står de overfor et europeisk dobbeltoppgjør med sine bitre rivaler.

“Juan Mata’s three minutes of madness have killed Manchester United’s momentum once more.”

The Mirror

West Bromwich er ikke enkle å hanskes med med fullt lag; med 10 blir det et helvete, påpeker Kidd, og viser til at Albion nå har skaffet seg 10 poeng av 12 mulige på lagets fire siste kamper.

Kidd tror at Louis van Gaals skjebne snart kan bli avklart, ettersom det nå venter en FA-cupkamp mot West Ham innimellom dobbeltoppgjøret mot Liverpool, og deretter et bortemøte med Manchester City.

Avisens spillerbørs:
7:
 Lingard, Martial; 6: De Gea, Darmian, Smalling, Blind, Rojo, Carrick, Herrera; 5: Rashford; 3: Mata.
Innbytterne: 6: Schneiderlin; 5: Fosu-Mensah 3: Memphis

The Guardian:

Hvem vet hva som gikk gjennom Juan Matas hode da han hakket ned Darren Fletcher og etterlot dommer Mike Dean med en enkel beslutning, og det bare 158 sekunder etter å ha fått sitt første gule kort, spør Jamie Jackson seg.
Han konstaterer at United inntil utvisningen hadde dominert, men uten å skape noe særlig: altså mye i samme stil som sesongen for øvrig stort sett har fortonet seg.

Etter Matas tidlige dusj, spilte Van Gaals lag i en 4-4-1-formasjon, som etter Schneiderlins inntreden oppmuntret West Bromwich til å angripe. Da kom det knapt som noen overraskelse at de etter hvert fikk uttelling. Dette skjedde etter 66 minutter, så det gjensto fortsatt mye tid for United til å vise sin karakter. Men etter at Memphis erstattet en anonym Rashford, nektet Van Gaal å ta i bruk Marouane Fellainis rett-på-mål-innstilling. Isteden valgte han å erstatte en forsvarsspiller – Matteo Darmian – med en annen (Timothy Fosu-Mensah).

Powered by Labrador CMS