– Begynnelsen på noe stort

Wayne Rooney tror unggutta vil bli inspirert av Wembley-triumfen, og tar van Gaal i forsvar.

Publisert Sist oppdatert

Før gårsdagens triumf, hadde kun et fåtall av Manchester Uniteds nåværende spillere har vært med på å vinne troféer med klubben.

For spillere som Jesse Lingard, Marcus Rashford, Daley Blind, Anthony Martial, Marcos Rojo og Juan Mata var dette første gang de fikk oppleve gledene ved å vinne et trofé med kanskje verdens aller største klubb.

Klubbkaptein Wayne Rooney tror seieren er starten på en ny periode med United-dominans.

– Mange av spillerne våre er nye i klubben, men nå har de fått smaken på suksess, og forhåpentligvis gir det mersmak og bidrar til at vi kan gå inn i en god periode i årene som kommer, sa Rooney til Sky sports.

Forsvarte van Gaal

Spissen fikk også spørsmål om van Gaal-ryktene i spillertunellen etter FA-cupfinalen, og kapteinen valgte da å ta van Gaal i forsvar.

GettyImages-533276200_master
URETTFERDIG: Rooney mener det er respektløst å omtale van Gaal som om han ikke er i United lengre bak ryggen hans.

– Jeg syns dette er urettferdig å snakke om etter at han har ledet oss til FA-cuptriumf. Det er urettferdig at det snakkes om ham som om han ikke er manager her lengre, sa Rooney.

Videre valgte han å takke van Gaal for hans rolle i Uniteds Wembley-seier.

– Jeg syns han er en bra manager, og vi er takknemlige for at han hjalp oss med å vinne FA-cupen. Det er opp til ham og Ed Woodward å bestemme hva som skjer nå, sa Rooney.

Spissen skal snart reise sammen med Chris Smalling og Marcus Rashford for å møte England-troppen, men er nå tilbake i Manchester etter å ha feiret det han beskriver som en hardkjempet seier.

– Det var en tøff kamp. Palace var gode og gjorde det vanskelig for oss, men vi fortsatte å kjempe. Vi måtte virkelig grave dypt og det så ut som det skulle bli straffekonk, men Jesse dukket opp med et fantastisk skudd, fortalte han.

FA-cuptriumfen var kapteinens tiende trofé med Manchester United, og hans første triumf i FA-cupen. Tar man med Community Shield er det hans trettende.

 

 

Powered by Labrador CMS