– Midtbanen fungerer ikke

– Hvetebrødsdagene er over for José Mourinho. Her er noe av det engelske aviser skriver etter nok et nederlag.

Publisert Sist oppdatert

For tredje gang på åtte dager gikk det altså den veien hønen sparker for United-manageren og hans menn. Denne gang var det Watford som påførte lidelsene, et Watford-lag som ikke hadde beseiret rødtrøyene siden Ron Atkinsons siste dager som manager på Old Trafford. Etter nøyaktig 30 år og 2 dager, gjorde de det altså igjen.

Her følger noen av reaksjonene i engelsk presse:

Daily Mail:

Martin Samuel:
– Ikke bare tapte United; de har også lite å klage på. Det var en jevn kamp, og marginene tettere enn resultatet kan tyde på, men Watford stjal ikke denne seieren.

– Det er lenge siden United var en fryktet motstander. Derfor møtte Watford dem som likemenn. Vertene nektet å akseptere poengdeling og gikk for seier.

– Inntil de siste ti minuttene, hadde det sett ut til at United i det minste ville klare ett poeng. Marcus Rashford utliknet med 28 minutter igjen, noe som tidligere ville ha signalisert en sluttspurt. Slik er det ikke lenger, til tross for Uniteds store sommerinvesteringer.

– Rooney var langt  unna sitt beste, og det samme gjelder Pogba – selv om han traff tverrliggeren med en kanon fra 25 meter. Og, for første gang denne ligasesongen, klarte ikke Ibrahimovic å finne nettmaskene. Les mer her.

Spillerbørs:

7: Rashford; 6: De Gea, Shaw, Ibrahimovic; 5.5: Valencia, Bailly; 5: Smalling, Pogba, Rooney, Fellaini, Martial
6: Young og Mata (innbyttere)

wr

The Sun:

Jim Sheridan:
– United kom tregt ut av startblokkene og var heldige som ikke lå under med mer enn 1-0 til pause. De slo tilbake ved Marcus Rashford, men måtte betale for misbrukte sjanser da innbytter Zuniga bredsidet inn nummer to – før Deeney plusset på fra straffemerket på overtid.

“Louis van Gaal’s influence is still felt”

The Sun

  1. United har store problemer bakover
    Vanligvis pålitelige De Gea var helt ute av det da han tidlig deiset inn i ryggen på Smalling og ga Ighalo en mulighet han burde ha utnyttet. Deretter forsøkte De Gea merkelig nok å stanse Capoues åpningsmål med beina.
    Smalling så ikke særlig solid ut ved siden av Bailly, og Watford var overlegne i luftrommet.
  2. Uniteds midtbane fungerer ikke
    Før kampen sa Paul Scholes at Paul Pogba må brukes i en treer på midten. Det ble han her, men uten å sette sitt preg på oppgjøret. En trio med Pogba, Rooney og Fellaini virker ikke å være svaret.
  3. Van Gaal-mentaliteten er der fortsatt
    Bakrusen etter Louis van Gaal-æraen henger fremdeles i.
    For bare en måned siden sa Mourinho følgende: «Etter to år er hjernene innstilt på automatikk – og det er vanskelig å endre». Dette virker å være 100 % korrekt. Etter to år med usammenhengende angrepsspill, virker det som om enkelte av disse spillerne ikke har klart å riste av seg nederlenderens innflytelse.
  4. Rashford leverer alltid varene
    Nok en gang så det ut til at Marcus Rashford ville bli redningsmannen da han scoret like etter timesmerket. Fortsatt er han tidvis naiv med ballen i beina, og han løp inn i noen blindgater. Like fullt er både ferdighetene og posisjonsspillet hans eksepsjonelt. Regn med at  han sikrer seg fast plass i førsteelleveren – særlig nå som Martial er så utenfor. Les mer her.
mr

Manchester Evening News:

Stuart Mathieson:
– Hvetebrødsdagene er over for José Mourinho. Bookmakernes antydninger om en rask skilsmisse er riktignok latterlige, men på Old Trafford er det like fullt nødvendig med mekling.

– Den gode følelsen var allerede blitt rammet av to strake nederlag, og nå har tilbakeslaget på Vicarage etterlatt nye åpne sår.

– Tanken om at portugiseren skulle ha Midas-evner og ute av stand til å gjøre noe galt, har raskt blitt erstattet av en dose med realisme. At problemene ikke er overflatiske men synes å sitte dypt, er egnet til å skape bekymring – særlig med tanke på spillertroppens positive reaksjon på utnevnelsen av José Mourinho. Les mer her.

Spillerbørs:
6:
Shaw, Rashford; 5: De Gea, Valencia, Bailly, Smalling, Fellaini, Pogba, Ibrahimovic; 3: Rooney, Martial
Innbytterne: 6: Mata; 5: Memphis; 4: Young

The Mirror:

Dave Kidd:
– Marcus Rashford så ut til å ha reddet ett United-poeng med sin opportunistiske scoring i det 62. minutt, etter strålende forarbeide av Zlatan Ibrahimovic. Men, med scoringer av Zuniga og Deeney, ble José Mourinho påført krisemodus, og det bare uker inn i hans United-regime.

“Hornets add to Mourinho’s woes after nightmare week”

The Mirror

  1. Rooneys elendighet fortsetter
    Wayne Rooney forsvarer ikke sin plass i dette United-laget. José Mourinho står overfor en tøff avgjørelse når han skal bestemme om han skal beholde sin kaptein eller ikke. Det hjalp heller ikke Rooney at han ble hvilt til kampen mot Feyenoord, for her begikk han en serie med elementære feil. Han spilte for dypt, og siden han sliter så voldsomt, virker teknikken hans å ha blitt blåst ut gjennom vinduet.
  2. United mangler fortsatt sprut
    I en time, minst, så United ut som fotgjengere, akkurat slik de så ofte gjorde det under Louis van Gaal. Mourinho har hentet inn bedre spillere, men det er likevel noe nølende over dem. Dette er langt unna de klassiske, hurtige United-lagene som ville gå i strupen på motstanderne og blåse dem av banen.
  3. Pogba må utrette mer
    Paul Pogba er i stand til å gjøre helt spesielle ting, men han styrer ikke Premier League-kamper. Han traff tverrliggeren med et strålende forsøk, og foretok kampens beste takling, mens hans bidrag var flyktige og United trenger en drivende kraft på sentral midtbane. Les mer her.

Spillerbørs:
7:
 Rashford; 6: De Gea, Valencia, Smalling, Pogba, Fellaini, Ibrahimovic; 5: Shaw; 4: Bailly, Martial; 3: Rooney
Innbytterne – 6: Young; 5: Mata

Powered by Labrador CMS