VM er ikke over

Selv om det ikke er igjen noen United-spillere finnes det fortsatt grunner til å følge med på VM.

Publisert Sist oppdatert

Vi har nå kommet til semifinalene i årets VM, men de deltakende United-spillerne var alle slått ut før kvartfinalene. Det betyr likevel ikke at det ikke er noe å følge med på for United-øyne. Flere tidligere Røde Djevler, og kanskje noen fremtidige, er i aksjon i VMs siste uke.

Med jevne mellomrom blir United stadig aet til Rafael van der Vaart. Den nederlandske playmakeren slet med spilletid i første halvdel av sesongen i Real Madrid og de fleste regnet med at han skulle bli solgt på billigsalg i januar. Det skjedde ikke og Van der Vaart imponerte i andre halvdel. Likevel går ryktene om at han er ferdig i Real Madrid, og United skal visstnok være blant de interesserte.

United-interesse er det også ovenfor Uruguays-spiss Luis Suarez. Suarez kom i fokus i kvartfinalen da han handset på streken og hindret Ghana i å score i andre ekstraomgang. Ajax-spilleren fikk et fortjent rødt kort og må derfor stå over semifinalene, men vil være tilgjengelig i en finale/bronsefinale. På Uruguay spiller også tidligere United-spiller Diego Forlan en viktig rolle. Mannen som fikk scouserne til å gråte kjemper fortsatt om å bli toppscorer i VM, og med sine tre mål er han to bak David Villa. Forlan ble aldri noen stor suksess på Old Trafford, men har storspilt for Villarreal og Atletico Madrid i ettertid. United-trener Rene Meulensteen har i nederlandsk presse denne uken blitt sitert på at han gjerne skulle hatt Forlan tilbake i United.

Med sin underholdende spillestil har Tyskland imponert mange i årets mesterskap, og spilleren som kanskje har imponert aller mest er Mesut Özil. Tidligere i uken sa Özil at han kunne tenkt seg å spille i La Liga eller Premier League, og at Manchester United er en attraktiv klubb å spille for. Sir Alex Ferguson skal visstnok ha sett mye av Werder Bremen-spilleren tidligere i sesongen, og er nok ikke mindre imponert nå etter VM. Tysklands keeper, Manuel Neuer, har også vært i Uniteds søkelys og blitt sett på som Edwin van der Sars erstatter.

Om Tyskland skal gå videre til finalen må forhåndsfavoritten Spania slås. I Spanias midtforsvar er Gerard Pique en viktig brikke. Pique ble spådd en lysende fremtid i United, men valgte å returnere til Barcelona. Med Nemanja Vidic og Rio Ferdinand som et svært solid stopperpar og talentfulle Jonny Evans ble det for tøff konkurranse, og mange fryktet at med både Pique og Evans i troppen ville ingen av ungguttene få nok spilletid til å ta det store steget. Det kan man trygt si at de har gjort nå, med Pique som fast inventar i Barcelonas startellever og Evans som forrige sesong viste hva som bor i han.

Powered by Labrador CMS