Rooney & co. til VM

OPPDATERT 10/9 Wayne Rooney og resten av det engelske landslaget, er klare for neste sommers VM-sluttspill i Sør-Afrika. Det er klart etter at laget onsdag kveld knuste Kroatia hele 5-1 på Wembley.

Gruppe 6: ENGLAND – Kroatia 5-1 (2-0)

Rooney, som scoret Englands femte og siste mål, var eneste United-innslag i aksjon på nasjonalarenaen. Ben Foster og Wes Brown ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret, mens Michael Carrick ikke en gang var i 18-mannstroppen.

Gruppe 1: Ungarn – PORTUGAL 0-1 (0-1)

Nani og Portugal dro til Budapest med kniven på strupen. Laget var ganske enkelt nødt til å vinne, og gjorde det. Med gjenstående hjemmeoppgjør mot Ungarn og Malta, kan det komme til å gå veien for portugiserne.

1

Gruppe 3: NORD-IRLAND – Slovakia 0-2 (0-1)

Jonny Evans trosset igjen ankelproblemet sitt og spilte hele kampen i Belfast, men til liten nytte. Med seier ville det sett lyst ut for en plass i VM, men nå er situasjonen atskillig mer dyster.

Gruppe 5: Armenia – BELGIA 2-1 (1-0)

Ritchie de Laet var ikke med 18-mannstroppen til Belgia som tapte 5-0 mot Spania, og kom heller ikke med til kampen i Jerevan. Belgierne er uansett ute av kampen om en VM-plass.

Gruppe 7: SERBIA FRANKRIKE 1-1 (1-1)

Nemanja Vidic spilte hele kampen, mens Zoran Tosic ble sittende på benken, da Serbia spilte uavgjort på hjemmebane mot Patrice Evra og et fransk lag som fikk sin keeper Hugo Lloris utvist allerede etter ni minutters spill. Resultatet betyr at Serbia holder stø kurs mot puljeseieren, mens Frankrike sannsynligvis beholder andreplassen.

Gruppe 8: Italia – BULGARIA 2-0 (2-0)

Da ser det mye verre ut for Dimitar Berbatov og Bulgaria, som gikk hen og tapte i Torino. Med fem poeng opp til Irland på andreplass, og med bare to kamper igjen å spille, må det mer enn et mirakel til om bulgarerne skal bli å se i VM-sluttspillet.

3

Gruppe 9: SKOTTLAND – Nederland 0-1 (0-1)

Med norsk seier over Makedonia, ville Darren Fletcher & co. være avhengige av poeng for å kapre andreplassen i denne gruppen. Men allerede VM-klare nederlendere gjorde det igjen, vant for åttende gang på rad og sikret seg dermed gruppeseieren med full pott.

5

Sør-Amerika: Bolivia – ECUADOR 1-3 (0-1)

Antonio Valencia scoret et av målene og gikk ut ti minutter før slutt, da Ecuador slo tilbake etter lørdagens nederlag mot Colombia. Etter onsdagens resultater i gruppen er Valencia & co. tilbake i VM-kampen for fullt. De har passert Argentina og ligger i øyeblikket på "sikker" sluttspillplass.