Har vært involvert i alle Frankrikes VM-mål.

Gruppe C, Ekaterinburg Arena

Mål: 1-0 Kylian Mbappe (34)

🇫🇷 Paul Pogba

Helhetsinntrykk: Dyptliggende, men god, sentral og avgjørende.

Verdt å vite: Frankrike er nå videre. Vinner de gruppa – som de gjør ved å ikke tape mot Danmark i siste kamp – møter de 2. plassen i gruppa med Argentina, Island, Kroatia og Nigeria i 8. delsfinalen, men om de blir nummer to så skal de møte gruppevinneren fra samme gruppe.

Spillervurdering:

Spilte til venstre i en fransk 4-2-3-1-formasjon, og lå stort sett ganske så dypt – som oftest også dypere enn Ngolo Kanté.

Startet helt greit, spilte på det sikre, men viste seg frem etter cirka halvtimen – i en periode da Frankrike tok over kontrollen i kampen. Da var Pogba banens gigant.

Nydelig gjennombruddsball til Mbappe etter 33 minutter, men han bommet med et spektakulært hælspark alene med keeper.

Minuttet etter vant Pogba ballen høyt, spilte Giroud gjennom og hans avslutning spratt til slutt over keeper og til Mbappe som scoret enkelt. Det ble også matchavgjørende.

Og Pogbas forarbeid der var svært viktig.

Satte også nydelig i gang en kontring og serverte en gjennombruddspasning (igjen) til Mbappe litt etter, men da bommet franskmennene med den avgjørende pasningen.

En mye roligere kamp for United-spilleren etter pause. Peru hadde en del ball, Frankrike la seg lavt eller ble presset lave, og det var ingen avgjørende involveringer da.

De første 45 var til en klar 5er, mens 2. omgang var middels.

Vår vurdering endte likevel på en 5er, siden X-faktoren og betydningen før pause avgjorde hele kampen – og også sendte Frankrike videre i VM.

Pogba har nå vært involvert i alle Frankrikes tre mål i VM. Først med gjennombruddspasningen som endte med straffe og 1-0 mot Australia. Så med 2-1-målet, som til slutt ble til selvmål i samme kamp og nå med gjenvinning og ny gjennombruddspasning mot Peru.