Delte meninger om Rooney

England er delt når det kommer til synet på Wayne Rooney. Her er noen reaksjoner etter tapet mot Italia.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha sett landslaget sitt tape mot Italia i sin åpningskamp i VM, er England noe delt når det kommer til synet på Wayne Rooney. Unitedspissen ble brukt på venstresiden, der han var ganske så anonym gjennom store deler av kampen.

Graham Taylor, tidligere landslagssjef – Gi han spissplassen

Taylor var manager for England i perioden 1990-93 (Da Norge sørget for at de ikke kvalifiserte seg til VM). Etter tapet mot Italia, uttalte han til BBC, at han tror at Unitedstjernen er ukomfortabel der ute på venstresiden, og håper han får se han mer sentralt resten av mesterskapet.

– Jeg er ikke så sikker på om Wayne liker å spille ute på kanten. Jeg ville heller likt å se han på topp, for det er det som er hans beste posisjon.

– Jeg vil på ingen måte fortelle Roy Hodgson hva han skal gjøre, men prestasjonene jeg så nå bekymrer meg litt. Det er ikke slik vi kjenner Rooney.

– Når man er en spiller som Wayne Rooney, vil man alltid få kritikk om man ikke presterer på toppnivå, slik er det bare. Men når man blir brukt i en uvant posisjon, så kan det påvirke deg negativt uansett hvor god form du er i.

england11
JUBEL: Rooney hadde assist på målet til Daniel Sturridge.

Paul Hayward, The Telegraph – Rooney feilet

Wayne Rooney startet ute på venstresiden i Englands første VM-kamp. Roy Hodgson valgte å la Raheem Sterling få spille i tierrollen, mens Daniel Sturridge fikk spissplassen. Rooney er ikke helt ukjent med den rollen, men mot Italia tok det lang tid før han fikk til noe offensivt.

Forvirret

Italienerne la stort press på Leighton Baines, noe som førte til at Rooney måtte jobbe mye defensivt, og fikk dermed ikke vært med like mye fremover som Danny Welbeck og de to andre nevnt ovenfor, og det virket til tider som om at Rooney ikke riktig visste helt hvor han burde være.

Paul Hayward, fra The Telegraph, mener nå at Rooney feiler i å vise seg frem slik som de andre verdensstjernene har gjort det i sin åpningskamp. Robin van Persie, Neymar, Alexis Sanchez, Mario Balotelli – Alle stjernespillere for sine lag, og alle på scoringslisten i sin første kamp i årets mesterskap.

Inn med ungguttene

Hayward skriver at media har vært så opphengt i Rooney, at de nesten glemmer de unge guttene rundt han, som tross alt er Englands fremtid, og at det kanskje er på tide å dempe interessen rundt Rooney.

Flere har skrevet og ment at Rooneys beste dager kan ligge bak han, og Hayward mener at dersom Rooney ikke skal bli brukt i den rollen han er best i, er det kanskje like greit å ikke bruke han i det hele tatt.

Hele saken kan du lese her.

la Repubblica (Italiensk avis)

Avisen hyller sine menn, og sender samtidig et lite stikk til Rooney.

– Rooney var skuffende, og han er på vei nedover. Vi skjønner nå hvorfor engelsk media har hatt så mye fokus på det.

 

 

Powered by Labrador CMS