ranew

Nå skal ikke dette lenger være straffe

Publisert Sist oppdatert

Dommersjef Mike Riley møtte mandag mange journalister.

Der gjorde han det klart at endringene i VAR-reglene til kommende sesong kommer til å bety at 20 scoringer som ble annullert i 2020/21-sesongen nå kommer til å bli godkjent.

Endringene gjelder først og fremst:

1. En bredere linje for offsider

Forrige sesong ble 32 mål annullert for offside takket være VARs milimeter-streker, men ifølge Riley ville 20 av dem vært godkjent med det systemet som skal tas i bruk for 2021/22-sesongen. Dette fordi en en tjukkere offsidelinje nå vil brukes.

– På marginale offsider har vi nå effektivt reintrodusert at tvilen kommer angrepsspilleren til gode.

– Hvis vi har en marginal offsideavgjørelse så vil vi gjøre det samme som vi gjorde forrige sesong med disse pixel-linjene, men til slutt vil det legges på en tjukkere linje. Når disse to linjene overlapper hverandre så blir det nå vurdert som onside.

– Vi gir på den måten 20 mål tilbake til spillet som ble annullert forrige sesong. Så tåneglene eller nesa som i fjor var i offside vil nå ikke være i offside, sier han.

offside34323
MANGE ANNULLERTE MÅL FOR OFFSIDE: Her Martial mot Leicester forrige sesong.

Som eksempel på offsider som nå vil godkjennes er Jordan Hendersons annullerte scoring for Liverpool på overtid mot Everton, Mohamed Salahs scoring mot Brighton og Patrick Bamfords mål for Leeds mot Crystal Palace.

2. Det skal bli vanskeligere å få straffe

Rekordhøye 125 straffer ble dømt forrige sesong, 29 takket være VAR. Det var 33 flere enn sesongen før og 22 flere enn for to sesonger siden. Mange av disse kom etter minimal kontakt mellom forsvarsspiller og angriperen, og dommere skal nå se på hva «konsekvensen og også motivasjonen til spilleren.»

– Terskelen skal ligge litt høyere enn forrige sesong, sier Riley.

Marcus Rashfords straffe mot Newcastle, og Arsenal-spiller Dani Ceballos’ straffe etter å ha blitt rørt av Richarlison er to eksempler på straffer som det ikke skal dømmes for i 2021/22.

Så skal det sies at United bommet på den nevnte Rashford-straffen etter 58 minutter av bortekampen mot Newcastle i oktober i fjor.

rashford34424
RASHFORD-STRAFFEN: Fernandes misbrukte sjansen mot Newcastle på stillingen 1-1, men vant til slutt likevel 4-1.
Powered by Labrador CMS