iversenriise

Dette blir Viaplays kommentatorer og Premier League-eksperter

Publisert Sist oppdatert

Viaplay overtar rettighetene for Premier League kommende sesong, og onsdag offentliggjorde de Premier League-gjengen sin for kommende sesong.

Da ble det først klart at Gunnhild Toldnes og Ørjan Bjørnstad blir programledere. I tillegg skal Jan Åge Fjørtoft og Jonas Bergh-Johnsen være reportere.

Det blir sju mann som blir programledere: Kasper Wikestad, Roar Stokke, Andreas Toft, Eivind Bisgaard Sundet, Jørn Sundby, Petter Veland og Jørgen Klem.

I tillegg skal det brukes 10 eksperter. Se hvem under.

Dette er Viaplays Premier League-eksperter

STEFFEN IVERSEN:
Mangeårig Tottenham-spiller, men også med spilletid for Wolverhampton og Crystal Palace og 21 mål og 79 A-landskamper for Norge.

JOHN ARNE RIISE: 
Kjent fra blant annet Liverpool, og Champions League-seier der. Nå trener for Avaldsnes i toppserien for kvinner.

LARS TJÆRNÅS:
Kjent ekspert for Viaplay i mange år allerede, med lang fartstid som trener og speider innen fotballen.

TOR OLE SKULLERUD:
Også kjent som fotballekspert i mange år, og fortid som trener for blant annet Vålerenga og Molde.

JONATHAN PARR:
Fortid fra blant annet Crystal Palace og også Ipswich i engelsk fotball. La opp som profesjonell fotballspiller senest i januar.

PÅL ANDRÉ HELLAND: 
Kjent ekspert for Viaplay allerede, og fortsatt aktiv for Lillestrøm. A-landskamper for Norge, men kanskje mest kjent som tidligere Rosenborg-spiller.

EIRIK BAKKE:
Tidligere Leeds- og så vidt også Aston Villa-spiller, som de siste årene har vært mest kjent som trener for Sogndal, frem til han ga seg der etter 2021-sesongen.

bakkeruud

RUNE BRATSETH:
Lenge kjent som Viaplay-ekspert. Kanskje tidenes beste norske midtstopper, og også med lang fartstid som fotballeder i Rosenborg.

SIGRID HEIEN HANSEN:
Tidligere Vålerenga-spiller og den yngste i panelet, 26 år gammel. Måtte i 2021 gi seg som fotballspiller selv etter en muskelsykdom.

ANDRINE HEGERBERG:
Nåværende fotballproff i svenske Häcken, tidligere blant annet Roma og Paris Saint-Germain. Søster av Ada Hegerberg.

Viaplay vil også benytte seg av ekspertene fra nabolandene sine, som Fredrik Ljungberg, Bojan Djordjic, Jan Mølby, Lars Lagerbäck og Jesper Grønkjær. Ljungberg vil for eksempel være sentral i Norge også i åpningshelgen av sesongen.

Alt av Premier League kommer til å sendes på Viaplay.no.

Samtidig opprettes TV-kanalen V Sport Premier League, med popup-kanaler som V Sport Premier League 1, 2 og 3. I tillegg vil enkeltkamper vises på de fire kanalene V Sport 1, 2, 3 og 4.

– Vi kommer til å være til stede på arena med kommentatorer og reportere på flere kamper hver eneste runde, og vi vil også ha flere å spille på i England gjennom uken for produksjon av innhold til våre sendinger, sier norsk sportssjef i Viaplay Group, Kristian Oma.

– Premier League betyr enormt mye for enormt mange nordmenn – og det ansvaret tar vi på største alvor.

Hør koret synge «Glory, Glory Man United» og intervju med Viaplay-toppsjef Kristian Oma i videoen.

Powered by Labrador CMS