Preview Valencia-United

Etter å ha snublet hjemme mot Rangers i første kamp, trenger Manchester United poeng i Spania. Men det blir alt annet enn enkelt.

Publisert Sist oppdatert

De to klubbene barker sammen på Mestalla for første gang siden 2001. De to foregående møtene på den mektige arenaen har endt målløst, og totalt tre av fire oppgjør har endt uavgjort mellom kveldens kamphaner. Manchester United – den gang regjerende mester – slo Valencia 3-0 på Old Trafford i desember 1999.

Valencia

Økonomiske problemer tvang spanjolene til å selge de to største stjernene. David Villa og David Silva dro av sted til fordel for Barcelona og Manchester City.

Mange spådde dernest at Valencia ville slå sprekker, men de har så langt gjort forhåndstipsene til skamme. I helgen overtok de tabelltoppen i den hjemlige ligaen, og de har med andre ord klart seg glimrende foreløpig – selv om tidligere nøkkelmenn har skiftet beite. Det har også Sir Alex Ferguson fått med seg, som droppet Ligacup-kampen i Scunthorpe for å se motstanderen mot Atletico Madrid fra tribuneplass.

Og selv om Valencia har mistet nevnte Silva og Villa, har klubben fortsatt stjernespillere som Mata og Joaquin i stallen.

Formen – siste 5

DatoMotstanderH/BTurn.Res.
25. septSporting GijonBSP0-2
22. septAtletico MadridHSP1-1
19. septHerculesBSP1-2
14. septBursasporBCL0-4
11. septRacing SantanderHSP1-0

United

Etter at uken i forveien var svært vellykket, forventet de fleste at Manchester United skulle ta sesongens første ligaseier på fremmed gress mot Bolton. Men igjen – akkurat som i tidligere kamper i høst – framstod backfireren rufsete og utrygge.

Skal United-spillerne kunne feire med et lite glass sangria sent onsdag kveld, må hele laget framstå med en helt annen selvtillit i alt de foretar seg.

Såpass tidlig i turneringen vil ikke kampen på Mestalla avgjøre alt, men det er liten tvil om at poengdelingen mot Rangers gjør Spania-turen hakket viktigere enn planlagt.

Og uten at vi har noe ønske om å dra ned optmismen, må det nevnes at United bare har vunnet en gang på 18 forsøk på spansk jord. På de tre siste besøkene har de gått målløse av banen. Den foreløpig eneste triumfen kom mot Deportivo La Coruña i 2001.

Samtidig skyter vi også inn at Bayern München ble slått i Barcelona en vakker maidag i 1999.

Uniteds tropp:

Keepere: Van der Sar, Kuszczak, Amos. Forsvarer: Vidic, Ferdinand, Smalling, Evans, O’Shea, Evra, Brown, Rafael. Midtbane: Anderson, Carrick, Nani, Gibson, Fletcher, Park. Angrep: Bebe, Berbatov, Hernandez, Macheda, Owen.

Skadesituasjonen

Ryan Giggs (hamstring), Wayne Rooney (ankel), Paul Scholes (legg) og Antonio Valencia er ute for Manchester United.

Formen – 5 siste

DatoMotstanderH/BTurn.Res.
26. septBoltonBPL2-2
22. septScunthorpeBLC2-5
19. septLiverpoolHPL3-2
14. septRangersHCL0-0
11. septEvertonBPL3-3

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett kampen, kan redningen bli vår ypperlige live-tekstoppdatering på united.no – eller SMS-varsling:

Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kun kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS