– Jeg forventer en bra kamp fra Pogba

José Mourinho forklarte situasjonen med ungguttene som er med til Valencia, situasjonen rundt Paul Pogba og uttalelsen fra Jorge Mendes på sin pressekonferanse før Valencia-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United og José Mourinho har nå ankommet Valencia, hvor Uniteds siste kamp i gruppespillet av årets utgave av Champions League skal spilles på onsdag.

Før den tid skulle pressen oppdateres av José Mourinho, og sjefen møtte opp litt sent, men i godt humør.

Forventer en god kamp fra Pogba

James Garner og Mason Greenwood er med førstelaget til Valencia, men Mourinho var raskt ute med å helle kaldt vann i årene på de som håpet å se stortalentene fra start mot Valencia. 

– De starter ikke i morgen, Garner er på banken og Greenwood er med i tilfelle vi får noen sene problemer. Vi har med spillere som må spille, og vi har med spillere som fortjener å spille. Noen har blitt igjen i Manchester, men vi skal spille med spillere fra førstelaget.

Manchester United er som kjent allerede klare for utslagsrundene i Champions League, og trenger dermed ikke å risikere noe(n) unødvendig mot Valencia. Til tross for dette, var det lite som tydet på at Mourinho tar lett på onsdagens oppgave.

– Nei, vi er fokusert på morgendagen. Vi er kvalifisert, men vi går ut fra at Juventus vinner kampen mot Young Boys i Sveits. Sånn sett tror jeg ikke vår kamp blir avgjørende for gruppen akkurat.

BRA KAMP: Det er rett og slett hva Mourinho forventer av Paul Pogba når han starter mot Valencia på onsdag.

Paul Pogba har den siste tiden vært utelatt fra United-laget, noe han skal være sjokkert over. Mourinho har allerede bekreftet at rekordsigneringen vil figurere fra start mot Valencia, og var også klar på hva han forventer fra midtbanespilleren sin. 

– Jeg forventer at Pogba spiller bra i morgen! Vi møter et lag som kanskje er litt slitne, og med spillere som kanskje ikke har spilt så mye i år. Jeg håper at Pogba og de andre som ikke har spilt så mye så langt kan utnytte det.

Hvorfor har du ikke klart å få det beste ut av Pogba? 

– Jeg liker ikke det spørsmålet. Neste!

Ingen kjennskap til Mendes-uttalelse

Tidligere denne uken gikk Lukaku ut med en forklaring på hvorfor målene i stor grad har uteblitt denne sesongen. Belgias toppscorer refererte i intervjuet til en samtale med Mourinho. Det plager ikke sjefen, men han ville heller ikke snakke særlig mer om det.

– Lukaku har snakket med deg, men jeg har ikke gjort det. Jeg snakker ikke om møtene mine med spillerne. Det er ikke noe problem for meg at han har snakket med dere, han fortalte sannheten – og det er alltid greit for meg. Dette var Lukakus avgjørelse.

José Mourinho ble også spurt om Valencia-eier Peter Lim, som ikke alltid er en like populær figur blant Valencia-fansen.

– Jeg har kjent han i mange år, men det er ikke sånn at jeg alltid forstår han! Hvis jeg var millionær, så ville jeg aldri investert pengene mine i fotball, smilte Mourinho.

STJERNE: Guedes er småskadet, og hviles mot United på onsdag.

Portugals Goncalo Guedes er også ute til morgendagens oppgjør, med en liten skade. Guedes anses som et av de største talentene i Portugal på flere år, og selvfølgelig ville pressen vite hva Mourinho tenkte om akkurat den spilleren.

– Peter er faktisk, han er nå eieren av en av de største klubbene i Spania – og det er kun ut av kjærlighet for fotball. Guedes sliter med en småskade, og for en spiller som Guedes som alltid spiller med høy intensitet, så blir det da umulig å spille mot oss i morgen. Han er en god spiller for Valencia, og i Portugal trenger vi han skadefri til landslaget!

Noe overraskende kom superagent Jorge Mendes med en uttalelse om at United var fornøyd med Mourinho forrige uke. Den saken kjente ikke Mourinho til i det hele tatt, skal vi tro hovedpersonen selv. 

– Det kom ikke fra meg, og jeg bryr meg ikke om det.

SUPERAGENT: Jorge Mendes beskytter sine agenter – og Mourinho er intet unntak.

Valencia har skuffet i årets utgave av La Liga, og befinner seg på en svært skuffende 15. plass på tabellen. Champions League-exit er også et faktum, og supporterne er dermed naturligvis svært delt om hvordan klubben deres drives.

– Jeg snakker ikke med dere om hvordan Peter Lim styrer klubben. Noen ganger er inntrykket kanskje at supporterne bryr seg mer om klubben enn de som jobber der, men det stemmer ikke. Det er oss, de profesjonelle, som virkelig føler på presset og alt som kommer med det, i en fotballklubb.

– Jeg kjenner Peter Lim og Marcelino som to herlige mennesker, en god leder og en utrolig god trener. Jeg mener ærlig talt ikke at Valencia har fått den uttellingen de har fortjent denne sesongen, og jeg tror de vil bli enda bedre utover sesongen.

Det var det fra José Mourinho, som virket i godt humør kvelden før oppgjøret mot Valencia.

Powered by Labrador CMS