– Tøffest for keeperne

Ben Amos mener at sesongoppkjøringen for klubbens burvoktere er like hard – minst – som den er for utespillerne.

Publisert Sist oppdatert

Den fortsatt unge keeperen (24) har inntil nå måttet finne seg i å stille i skyggen av sine to kolleger, David de Gea og Anders Lindegaard. Like fullt satser han hardt på å gi dem konkurranse om keeperhanskene. Med blanke ark og ny sjef, håper han i det minste på å få noen muligheter i sesongen som kommer.

Akkurat nå befinner Amos seg i USA, som del av troppen som i tiden fremover skal prøve å overbevise Louis van Gaal om at de er verdt å bli satset på. Og Amos er tent som aldri før, ferdig med ferien og klar til å svette under Los Angeles’ stekende sol.

– Det føles som om jeg har hatt akkurat passe med ferie, og akkurat nok med hvile, sier han i et intervju med ManUtd.com, og legger til at han nå er klar til å kaste oss uti det igjen.

– På den måten er alt annerledes enn det pleide å være tidligere. Nå til dags begynner vi så smått med lett trening en uke eller to ut i ferien. Så, mot slutten av den, driver vi litt mer strukturert fire gang i uken. Dermed blir det lettere for kroppen å tåle belastningen når vi igjen begynner å trene for fullt. Likevel; vi som er keepere pådrar oss bestandig noen småskader i sesongoppkjøringen. Det går mest ut over hofter og albuer, for det er jo ikke naturlig å slenge seg hit og dit, innrømmer han, og takker grunnlaget fra ferietreningen for at det stort sett går greit.

– Men det er tøft; det er tøft for alle – ikke bare for utespillerne.

Ja, Amos mener til og med at keepertreningen – selv om den er annerledes enn den utespillerne bedriver, så er den kanskje vel så hard.

Ny keepertrener – igjen

Manchester United Training Session
FRANS HOEK – Uniteds nye keepertrener.

Før om årene har Amos og klubbens øvrige keepere jobbet under ledelse av forskjellige trenere. I fjor var det Chris Woods som hadde det øverste ansvaret, og i flere år før det, Eric Steele. Ja, Amos har etter hvert blitt såpass opp i årene at han til og med fikk oppleve Tony Coton. Den tidligere City-målvakten var Uniteds keepertrener i ti år, inntil han måtte trappe ned som følge av en kneskade i 2007.
Nå, med Louis van Gaal på plass som manager, er det Frans Hoek som har fått ansvaret for klubbens sisteskanser.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Frans; han har kommet hit med et veldig solid rykte. Alle som har uttalt seg om ham er enige om at han er en ypperlig trener,  så jeg gleder meg til å jobbe med ham.

– Han er vår tredje keepertrener på tre år, men det gjør ikke noe. Slikt gir oss bare andre innfallsvinkler, andre måter å se ting på, og en annerledes filosofi. Ved å plukke det beste fra hver av dem, kan du lære mye. Selv tror jeg at det funker til min fordel.

Målsettingen er klar

– Så mange spilleminutter for førstelaget som mulig. Det er Ben Amos’ ønske for kommende sesong. Siden han debuterte mot Middlesbrough i september 2008, har det bare blitt ytterligere seks opptredener mellom United-stengene. Sin førstelagserfaring har han måttet skaffe seg gjennom utlån til Carlisle, Hull, Oldham, Molde og Peterborough, men heretter er det kun United som teller for den ambisjonsrike rødtoppen.

– Forrige sesong ble på en måte en slags ikke-sesong for meg, om jeg skal være  helt ærlig. Til å begynne med unnlot jeg å dra på lån fordi jeg ønsket å imponere vår forrige manager. Nå ble det ingen muligheter allikevel, så dermed dro jeg på lån til Carlisle i januar, bare for å få noen kamper i beltet.

– Men forhåpentigvis kan jeg få meg noen opptredener denne sesongen. Alle starter med blanke ark og med ønske om å vise seg frem. Så om alt går bra, tror jeg nok at jeg kan gi et positivt inntrykk, sier en optimistisk Amos.

Powered by Labrador CMS