osimhen

– Bare Haaland har vært bedre

Serie A-ekspert Trygve Røed er full av lovord om den nigerianske målmaskinen.

Publisert Sist oppdatert

Sesongen går mot slutten og ryktene har for lengst begynt å svirre om hvem som skal forsterke United i det neste overgangsvinduet.

En av de som stadig nevnes er Victor Osimhen. 

Napoli-spissen har bøttet inn med mål og var svært delaktig i at klubben vant sitt første ligagull på 33 år.

Osimhen og Haaland

I spiss-spesialen til «Uno» uttaler Serie A-ekspert Trygve Røed at han ikke er i tvil om at nigerianeren ville vært en forsterkning og verdsetter superspissen helt der oppe denne sesongen.

– Han har vært Serie As beste spiller denne sesongen. Det er ikke mange spisser i verden jeg holder over han denne sesongen. Det er kanskje bare Erling Braut Haaland jeg holder over han, så det er klart Osimhen ville vært en oppgradering for United, sier Røed, som er programleder for «Avanti!» hos Fotball.tv.

SSC Napoli v ACF Fiorentina - Serie A
TOPPSCORER: Stjernespissen har banket inn 23 mål på 28 kamper i Serie A så langt denne sesongen.

Kriger, leder og avslutter

Røed har fulgt italiensk fotball i mange år og beskriver målmaskinen på følgende måte.

– Han var jo et slags råmateriale da han kom fra Lille til Napoli. Han har utviklet seg som spiller, han er blitt en leder for Napoli laget og han går fremst i krigen. Han setter et press på topp som veldig få andre gjør. 

– Han er blitt en mer komplett spiller. Om man ser på det tekniske er han litt svakere enn de beste spissene i verden som Harry Kane og Robert Lewandowski, men han har utviklet seg enormt på det området. Han er farlig både for et Napoli lag som styrer kampene, samtidig som han fungerer som et oppspillspunkt i de kampene de må ligge lavere.

– Han virker besatt og ivrig på å hele tiden jage bakrom for å komme til avslutning, det er non stop, hvis det er en spiller du vil du vil ha på laget ditt både i kamp og på trening er det Osimhen, for han gir alt hele tiden, 100%, uansett og i tillegg har han virkelig fått uttelling når det kommer til scoringer, sier Røed.

SSC Napoli v ACF Fiorentina - Serie A
KOMPLETT SPILLER: Bakromsspiss? Oppspillspunkt? Ikke noe problem, Osimhen mestrer det meste ifølge Serie A-ekspert Trygve Røed.

Overgang?

Dersom United skal sikre seg en spiss i verdensklasse i løpet av overgangsvinduet må de sannsynligvis ut med en stor sum penger og Røed understreker at det også er tilfelle om United skal sikre seg Osimhen.

– Det er vanskelig å forhandle med Napoli og president Aurelio De Laurentiis selger seg sjeldent billig. Det husker vi bare da Juventus skulle hente Gonzalo Higuain og måtte utløse utkjøpsklausulen på over 90 millioner euro. Med det Osimhen har levert denne sesongen så må nok United belage seg på å betale over 100 millioner euro, avslutter Serie A-eksperten. 

Powered by Labrador CMS