Har fått luke

Vant 2-0 i Lewes, mens Tottenham-kvinnene tapte.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds kvinnelag vant 8-0 mot Millwall sist – nå skulle de møte litt tøffere motstand i Lewes.

Lewes betaler herrespillerne og kvinnespillerne likt, og Emmeline Pankhursts barnebarn var æresgjest på søndagens kamp – Pankhurst var en av de viktigste forkjemperne for stemmerett for kvinner.

Kampprogrammene til Lewes har vanligvis en kvinne fra motstanderens hjemby på forsiden, og denne gangen var det altså Pankhurst.

Lewes form var heller svak, selv om de ikke er i den verste nedrykksstriden foreløpig, mens Uniteds altså toppet tabellen.

Overraskende resultat i London

Laget som lå på den andre opprykksplassen, Tottenham, gikk på et ganske sjokkerende 1-6-tap hjemme mot Durham.

Nå skal det sies at Durham er gode, de er det eneste laget som har tatt poeng fra United, men dette var det vel likevel få som ventet.

Det skal også sies at et tidlig rødt kort garantert spilte inn her.

United hadde uansett fått en glimrende mulighet til å øke ledelsen på toppen.

FIKK DURHAM-HJELP I KAMPEN OM FØRSTEPLASSEN: Casey Stoney og United.
FIKK DURHAM-HJELP I KAMPEN OM FØRSTEPLASSEN: Casey Stoney og United.

Målløst til pause

Ella Toone kom inn for Kirsty Hanson på høyrekanten, mens Aimee Palmer kom inn på den sentrale midtbanen for Lauren James – sistnevnte endring kanskje på grunn av onsdagens cupkamp mot nevnte Durham, som åpenbart er i form.

Ellers startet Naomi Hartley sin første kamp for United i midtforsvaret – hun erstattet Amy Turner.

En annen endring, av en litt annen karakter, er at Casey Stoney lørdag måtte se assistent Willie Kirk bli ny Everton-manager – les mer om det i denne saken.

Hartleys første hele omgang endte målløs. United var nærmest mål – både Millie Turner og Lizzie Arnot sendte ballen i stolpen.

SCORET NESTEN: Millie Turner.
SCORET NESTEN: Millie Turner.

Så kom målene

Da United i det 56. minutt fikk hull på byllen, så var det ingen overraskelse at det var Mollie Green som scoret. Green har vært i fabelaktig form i det siste, og har nå like mange mål som Jess Sigsworth – og det fra en midtbaneposisjon!

Se 1-0-målet her:

United ga seg ikke overraskende ikke der. Kaptein Alex Greenwood bommet på straffe, men Ella Toone var først fremme på returen.

1958 tilskuere var til stede på kampen, noe som må sies å være et svært imponerende tall for East Sussex-klubben.

Dermed er det nå fire poeng ned til både Tottenham og Durham, mens Charlton nå har tatt steget opp på en andreplass tre poeng bak (med én kamp mer spilt, noe som også gjelder Durham). Nok en seier for Casey Stoneys kvinner, som nå er større favoritt til opprykk enn noen gang tidligere.

Lewes 0-2 (0-0) Manchester United

The Dripping Pan
FA Women’s Championship

Mål: 0-1 Mollie Green (56.), 0-2 Ella Toone

Manchester United: Chamberlain; Smith, Hartley, M. Turner, Greenwood (c); Zelem, Green, Palmer (Devlin, 46.); Toone, Sigsworth (James, 74.), Arnot (Galton, 46.).
Ubenyttede innbyttere: Ramsey, Roberts, Hanson, Salmon.

Powered by Labrador CMS