utdjubel070523

Vant komfortabelt – mens City-tap sendte United nærmere Champions League

Publisert Sist oppdatert

United-kvinnene spiller cupfinale mot Chelsea neste helg, men har i tillegg noen «cupfinaler» mot slutten av ligaen i jakten på seriegull.

I den første av disse ble det etter hvert en ganske komfortabel 3-0-seier mot Tottenham, etter scoringer av Leah Galton, Alessia Russo og Nikita Parris.

Vilde Bøe Risa leverte en god kamp på United-midtbanen i kaptein Katie Zelems fravær (på grunn av gule kort).

United er med dette sju poeng foran hovedkonkurrent Chelsea – men Chelsea har spilt tre færre kamper, og er fortsatt favoritt. Den første av de tre kampene spilles søndag kveld hjemme mot Everton, så i løpet av dagen kan det være fire poeng mellom lagene igjen. United har igjen to kamper av ligasesongen – hjemme mot Manchester City og borte mot Liverpool. Hvis United skulle vinne begge, så holder det etter alt å dømme med et Chelsea-poengtap for at United skal vinne ligaen, siden United har så god målforskjell.

Liverpool vant 2-1 hjemme mot City søndag etter middag, og med det er United bortimot sikret en topp tre-plassering. Med to kamper igjen er nemlig United seks poeng foran byrivalen, og United har +42 i målforskjell, mens City har +25. Selv om City skulle finne på å smadre United i nest siste serierunde, så vil United altså trolig havne foran. Arsenal havner også trolig bak, så mye tyder på at United og Chelsea ender på de to øverste plassene. Det vil være meget godt nytt, siden veien mot Champions League-gruppespillet blir enklere med andreplass enn tredjeplass (laget som vinner ligaen går rett til gruppespillet).

Arsenal v Manchester City - Barclays Women's Super League
TAPTE: Manchester City (her fra et annet tap).

En reddende engel ved navn Maya Le Tissier

Premisset var for så vidt ganske enkelt: ingenting annet enn seier ville være godt nok for United.

United hadde noen sjanser og halvsjanser i starten, men den aller største sjansen den første halvtimen gikk til bortelaget.

Beth England er Tottenhams store stjerne, og hun er i god form, så da hun rundet Mary Earps etter å ha blitt farlig spilt gjennom, så fryktet nok de fleste på Leigh Sports Village det verste.

Heldigvis hadde England også Maya Le Tissier løpende sammen med seg, og Le Tissier kom seg på riktig side – mellom England og mål – akkurat på riktig tidspunkt, og fikk avverget et skudd som ellers garantert ville gitt Tottenham ledelsen.

letissier070523
REDDET UNITED: Maya Le Tissier, her fra før kampen.

Galton og Russo sørget for 2-0-ledelse til pause

Like etter at den første halvtimen var passert, kort tid etter at Leah Galton headet i tverrliggeren (i en situasjon hvor hun uansett ble avvinket for offside), så tok United ledelsen.

Et svakt Spurs-tilbakespill ble plukket opp av en våken Leah Galton, som klarte å pirke ballen forbi Spurs-målvakten til 1-0.

Kort tid etterpå var Galton igjen helt avgjørende da hun stusset et Ella Toone-innlegg (etter et kort hjørnespark hvor Toone tilsynelatende gikk seg litt fast før hun klarte å få slått inn) videre i feltet, til Alessia Russo som fra kort hold banket ballen i mål.

Dermed stod det 2-0 til United, og til tross for gode sjanser til begge lag mot slutten av omgangen, så var det også pauseresultatet.

galtonmal070523
INVOLVERT I BÅDE 1-0 OG 2-0: Leah Galton, her idet hun scorer Uniteds første.

Nok en Spurs-forsvarsfeil – igjen utnyttet av United

I kampens 53. minutt kom Uniteds tredje mål, og som det første målet ble Uniteds målscorer servert av Spurs-forsvaret.

Leah Galtons innlegg traff ikke Nikita Parris, men det traff en Spurs-forsvarer, og ballen landet plutselig hos Parris likevel. Hun utnyttet feilen ved å overlisten Tottenham-målvakten, og dermed stod det 3-0 til United.

Begge lag hadde gode muligheter til å forandre resultatet mot slutten av kampen, men det ikke flere mål i Leigh. United fikk også muligheten til å hvile noen spillere på slutten med en rekke bytter.

Det mest gledelige byttet var det siste, for den unge backen Jayde Riviere fikk debuten sin for Manchester United da hun fikk spille helt på slutten av oppgjøret. Lisa Naalsund kom ikke innpå, men det var gledelig å se henne tilbake på benken etter å ha vært ute med skade etter at hun måtte ut i debuten for halvannen måned siden.

parris070523
SCORET UNITEDS TREDJE: Nikita Parris.

Manchester United 3–0 (2-0) Tottenham 

Leigh Sport Village
FA Women’s Super League

Mål: 1-0 Leah Galton (32.), 2-0 Alessia Russo (35.), 3-0 Nikita Parris (53.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier (Aoife Mannion, 74.), Millie Turner, Hannah Blundell (Jayde Riviere, 86.) – Hayley Ladd (C), Vilde Bøe Risa – Nikita Parris (Martha Thomas, 63.), Ella Toone (Rachel Williams, 74.), Leah Galton (Lucía García, 74.) – Alessia Russo.
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Aïssatou Tounkara, Estelle Cascarino, Lisa Naalsund.

LIVE:

1: Kampen er i gang i Leigh. United rett i angrep, men Spurs-forsvaret får klarert før Leah Galton kan komme seg til en sjanse.

3: Kampens første mulighet. Bøe Risa med fint gjennomspill til Batlle på kanten, og hun slår inn fremfor mål til Galton, men avslutningen hennes går i et Spurs-bein og ut til hjørnespark (som ikke ble så farlig).

4: Ella Toone kommer seg til skudd fra halvskrå vinkel, men Spurs får blokkert igjen.

6: Ona Batlle og Hannah Blundell har byttet side nå.

7: Spurs kommer seg til sitt første skudd, men avslutningen fra distanse går rett på Mary Earps.

8: Gigantsjanse for bortelaget! Livsfarlige Beth England er gjennom, og runder Mary Earps, men heldigvis er Maya Le Tissier der og får blokkert i siste liten. Der kunne det fort stått 0-1. Glimrende av Le Tissier.

9: Russo får skutt, men Spurs-keeperen får slått ballen unna.

11: Blundell (tilbake på venstresiden) slår inn, og Nikita Parris header, men keeper redder. Blir avvinket for offside – helt feil, så det var vel like greit at det ikke ble headet i mål…

18: United kommer seg til en del nesten-sjanser i Leigh.

21: Katie Zelem sitter sammen med Maria Thorisdottir på tribunen. Det så ut til at de var i godt humør, men de vil nok bli i enda bedre humør om United scorer det forløsende 1-0-målet.

30: Kort hjørnespark av United, og Galton header i tverrliggeren, men avvinkes også for offside.

32: MÅL! Leah Galton utnytter et svakt Spurs-tilbakespill, og setter ballen kaldt i mål forbi keeper.

34: Godt langskudd av Bøe Risa setter Spurs-keeperen på prøve, og hun må slå ballen ut til hjørnespark.

35: MÅL! Alessia Russo banker ballen i mål fra kort hold på det påfølgende hjørnesparket! Kort hjørnespark igjen, og Ella Toone bruker litt tid før hun får slått inn. Innlegget stusses videre av Galton, før Russo altså banket den i mål.

39: Stor dobbeltsjanse for Tottenham! Heading i tverrliggeren av Celin Bizet Ildhusøy, og så får Spurs etter hvert en ny sjanse, men den reddes på streken (eller ikke så langt unna streken) av Turner.

45+1: Det er lagt til to minutter.

45+3: Både Parris og Galton med halvsjanser på overtid.

Pause i Leigh. Manchester United 2-0 Tottenham Hotspur.

46: Andre omgang er i gang. Ingen United-bytter.

51: Russo får skutt etter glimrende forarbeid av Galton, men keeper får avverget.

53: MÅL! Nikita Parris! Galton slår inn fra venstre, og ballen blir litt for høy for Parris, men så er United heldige når ballen treffer en Spurs-forsvarer og lander hos Parris, som utnytter forsvarstabben og setter ballen i mål. 3-0!

56: Bøe Risa-hjørnespark skaper kaos i Spurs-forsvaret. Russo får skutt, men Harrop redder på strek. Stor sjanse igjen.

63: BYTTE: Martha Thomas erstatter målscorer Nikita Parris.

69: Dobbeltsjanse for Spurs, men Mary Earps redder begge skuddene!

74: Trippelbytte av United: Lucía García, Rachel Williams og Aoife Mannion kommer inn for Leah Galton, Ella Toone og Maya Le Tissier.

78: Beth England header like utenfor fra et Spurs-hjørnespark.

81: Russo skyter over og utenfor etter fantastisk forarbeid av Ona Batlle.

86: BYTTE: Jayde Riviere får sin United-debut! Hun kommer inn for Hannah Blundell. Batlle går over på venstresiden.

90+1: Det legges til tre minutter i Leigh.

90+3: Jayde Riviere er gjennom på høyresiden, men hun får en dårlig ballberøring, og ballen triller ut til utspill fra keeper. Hun tar det med et smil – er nok litt rusten etter skaden!

SLUTT.

Powered by Labrador CMS