boerisa150423

«Dette kan være Bøe Risas viktigste helg som United-spiller»

KOMMENTAR: Kapteinen mangler for United i søndagens kamp mot Tottenham. Det gjør dette til et svært viktig oppgjør for Vilde Bøe Risas del.

Publisert Sist oppdatert

United-kvinnene skal spille FA-cupfinale for første gang denne sesongen (søndag 14. mai), men det gjenstår også tre «cupfinaler» i ligaen.

Det er nemlig tre kamper igjen av ligasesongen for United, og om det blir seier i alle tre, så ligger det an til at United ender opp med ligagullet hvis Chelsea skulle gi fra seg poeng i en av de fem kampene de har igjen.

Chelsea må finne seg i å være favoritter både i cupfinalen og i innspurten av ligasesongen, men helt urealistisk er det ikke for Marc Skinners lag, selv om spesielt hjemmekampen mot Manchester City blir tøff.

Først av alt er det uansett en annen hjemmekamp som skal spilles – nemlig søndagens hjemmekamp mot Tottenham Hotspur.

Det er en viktig kamp for United, og dette kan også være Vilde Bøe Risas viktigste helg som United-spiller.

Bergenseren kom innpå like før slutt i bortekampen mot Aston Villa i forrige serierunde, og skaffet det avgjørende frisparket som Millie Turner headet i mål på overtid (se videoen under), men mot Tottenham kan hun få en enda viktigere rolle.

Det presise frisparket ble tatt av kaptein Katie Zelem, som ved en rekke anledninger denne sesongen har slått dødballer som har endt opp med viktige United-mål.

Hun har levert varene mot Tottenham også tidligere, men det kommer hun ikke til å gjøre denne gangen: Zelem er nemlig suspendert etter at hun mot Villa fikk sitt femte gule kort for sesongen.

Derfor kan dette være Vilde Bøe Risas viktigste kamp som United-spiller – av flere grunner.

Hun fremstår kanskje som det mest åpenbare valget som Zelem-erstatter mot Tottenham – Lisa Naalsund er trolig ikke klar igjen til å spille fra start etter skaden hun pådro seg mot Lewes, selv om hun er tilbake i trening – og Bøe Risa vil i så fall spille bare sin andre ligakamp fra start denne sesongen.

Den første gangen spilte hun sammen med den vanlige Zelem-Ladd-midtbaneduoen, og hadde dermed en noe mer offensiv midtbanerolle. Nå blir det eventuelt mindre frihet, og mer ansvar.

Vi nevnte Zelems dødballfot (hun har åtte målgivende pasninger i ligaen denne sesongen – alle på dødball), og på det området kan Bøe Risas ferdigheter bli gull verdt mot Tottenham. Hun har scoret et vakkert frisparkmål for United tidligere denne sesongen, og det hadde passet godt med en reprise.

Bøe Risa har generelt ofte vært en måltrussel, men det virker som om Marc Skinner stoler mindre på andre aspekt av spillet hennes, som intensitet/fysikk. Hvis hun skal gå inn som direkte erstatter for Zelem, har hun en del å bevise på den fronten.

zelem191122n
SUSPENDERT MOT SPURS: Katie Zelem.

Men er det den løsningen Skinner går for? På pressekonferansen før kampen hørtes det ut som om Skinner også vurderte andre løsninger.

I tillegg til Bøe Risa nevnte Skinner allsidige Estelle Cascarino. Hun har mer åpenbare defensive ferdigheter enn Bøe Risa, og kan være et alternativ.

Det ville dog vært overraskende om Skinner plutselig valgte å gi Cascarino hennes første start i en så viktig kamp som dette. Ikke fordi Cascarino ikke fortjener muligheten, men snarere nettopp fordi hun har fått så få muligheter til å å vise seg frem tidligere.

Skinner nevnte også muligheten for å stille opp på en litt annerledes måte, og kanskje kunne det åpnet opp for en løsning hvor både Cascarino og Bøe Risa starter, og at Ella Toone går ut på kanten.

For Bøe Risa vil ikke det fremstå som noen stor tillitserklæring fra Skinner, i så fall, og hvis hun blir vraket vil det definitivt ikke være det.

I så fall blir helga viktig for Bøe Risa på en helt annen måte. I så fall kan dette være helga hvor det blir åpenbart at veien til regelmessig spill for United blir altfor lang.

Forhåpentligvis blir det heller helga hvor Bøe Risa bidrar til å sende United et skritt nærmere Champions League-spill – og kanskje til og med en ligatittel.

Kampstart søndag er 13.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret vises på V Sport 3 i Norge, og er tilgjengelig på Viaplay i hele Skandinavia.

Manchester United Women Training Session
MULIG MIDTBANEDUO: Hayley Ladd og Estelle Cascarino.
Powered by Labrador CMS