Manchester United Women v Aston Villa Women - Barclays FA Women's Super League

United avsluttet kalenderåret med målfest – vant 5-0

Publisert Sist oppdatert

Det var godt det i det minste var ett Manchester United-lag som spilte denne helga.

United-kvinnene leverte en målfest mot Aston Villa, og vant til slutt 5-0 etter scoringer av Ella Toone (x2), Katie Zelem (straffespark), Lucy Staniforth og Martha Thomas.

1-0 og 2-0

United ble tvunget til å gjøre noen endringer på det vanlige forsvaret fordi begge backene – Ona Batlle og Hannah Blundell – har testet positivt for Covid-19.

Inn på backene kom Kirsty Smith (som også spilte back i midtuka) og Leah Galton, som begge løste oppgaven på en god måte.

United fikk en god start på den siste kampen i 2021.

I det åttende minutt tok United ledelsen, og det kom etter godt lagsamarbeid. Først gjorde Lucy Staniforth en god jobb ute på kanten med å komme seg ut av en vanskelig situasjon uten at ballen gikk til innkast. Hun sendte ballen til Alessia Russo, som gjorde en bra jobb med å holde på ballen før hun slo den til Hayley Ladd. Ladd åpnet opp Villa-forsvaret ved å slå ballen gjennom ledd til Vilde Bøe Risa, som uegoistisk ga ballen videre til Ella Toone, som var i fin skuddposisjon.

Ella Toone pleier ikke å bomme når hun er i fine skuddposisjoner, og hun sendte ballen inn i det lengste hjørnet.

Noen minutter senere ble det mål igjen. Denne gangen var det Lucy Staniforths pasning inn til Hayley Ladd i bakrom som åpnet opp et Villa-forsvar som på det tidspunktet var presset tilbake, og Ladd ble lagt i bakken av Villa-keeperen. Dommeren pekte på straffemerket, og kaptein Katie Zelem satte straffesparket sikkert i mål.

Manchester United Women v Aston Villa Women - Barclays FA Women's Super League
FLYGENDE LADD: Hayley Ladd felles av Aston VIlla-keeperen.

Kunne hatt flere mål i førsteomgangen

United kunne fint hatt flere mål også i Leigh. Alessia Russo, Vilde Bøe Risa, Lucy Staniforth, Ella Toone (igjen) og Hayley Ladd prøvde seg alle med avslutninger i en omgang hvor United dominerte.

Samtidig var Villa halvfarlige ved noen dødballsituasjoner.

Det stod uansett 2-0 til pause på Leigh Sports Village, og det var definitivt en fortjent ledelse.

God start på andreomgangen også

United var enda raskere ut med scoring i andreomgangen enn i den første.

Alessia Russo snappet ballen fra en Aston Villa-spiller like utenfor Villas sekstenmeter, og hun ga ballen fra seg videre til Lucy Staniforth, som etter litt om og men kom seg til skudd – og den ballen havnet i nettet.

Et finfint mål, og hun var nok godt fornøyd med å score mot erkerivalen til gamleklubben Birmingham.

Manchester United Women v Aston Villa Women - Barclays FA Women's Super League
3-0: Lucy Staniforth var kanskje ikke helt i balanse, men hun fikk løsnet skuddet som sørget for at United gikk opp i en 3-0-ledelse.

Innbytterne slår til

Det tok ikke så lang tid etter 3-0-målet før Marc Skinner begynte å gjøre bytter. Først ble målscorer Staniforth tvunget ut på grunn av en skade, og inn kom Kirsty Hanson. Så gjorde United et dobbeltbytte hvor Maria Thorisdottir og Martha Thomas kom inn for Millie Turner og Kirsty Smith.

To av innbytterne kombinerte da United gikk opp i 4-0. Kirsty Hanson driblet seg på imponerende vis mot dødlinja, og fikk slått perfekt inn foran mål til Martha Thomas, som var på riktig sted til riktig tid, og enkelt scoret Uniteds fjerde.

Manchester United Women v Aston Villa Women - Barclays FA Women's Super League
SAMARBEIDET OM 4-0: Kirsty Hanson og Martha Thomas.

Men United ga seg ikke der heller. Ella Toone scoret sitt andre mål for dagen etter at en mislykket Villa-klarering havnet hos henne, og før noen hadde fått tenkt over de mulige konsekvensene av den klarering, så lå ballen i nettet, og det stod 5-0.

Det ble også sluttresultatet.

United ville avsluttet kalenderåret på den viktige tredjeplassen hvis Everton hadde tatt poeng borte mot Tottenham, men Tottenham ligger på tredjeplassen etter å ha vunnet 1-0.

Manchester United Women v Aston Villa Women - Barclays FA Women's Super League
INSTINKT: Ella Toone scorer Uniteds femte – og sitt eget andre – for dagen.

Manchester United 5–0 (2-0) Aston Villa

Leigh Sports Village
FA Women’s Super League

Mål: 1-0 Ella Toone (8.), 2-0 Katie Zelem (str. 13.), 3-0 Lucy Staniforth (50.), 4-0 Martha Thomas (73.), 5-0 Ella Toone (79.).

Manchester United: Mary Earps – Kirsty Smith (Martha Thomas, 65.), Aoife Mannion, Millie Turner (Maria Thorisdottir, 65.), Leah Galton – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Lucy Staniforth (Kirsty Hanson, 58.), Vilde Bøe Risa (Ivana Ferreira Fuso, 77.), Ella Toone – Alessia Russo.
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Niamh Murphy.

LIVE:

1: Kampen er i gang! Det er kraftig tåke i Leigh. Undertegnede var på United-Tottenham i Leigh i januar 2020, og da var det lignende tåke! Det er kanskje ikke helt på Brann-Jerv-nivå (beklager til alle bergensere for å nevne den kampen), men det er uansett noe som påvirker utsikten for oss som ser på.

1: Det ser ut til at Ladd er på midtbanen, Galton på venstreback og Smith på høyreback. Det betyr trolig en friere rolle for Bøe Risa også.

5: Russo får skutt fra skrå vinkel med venstrefoten, men ballen havner i nettveggen på utsiden av målet.

8: MÅL! Ella Toone sender United i ledelsen. Hayley Ladd finner Vilde Bøe Risa, som sender ballen uegoistisk videre til Ella Toone, som plasserer ballen i det lengste hjørnet. Godt kjempet av spillere som Alessia Russo og Lucy Staniforth tidligere i angrepet.

12: Straffe til United! Hayley Ladd felles av keeper etter å ha blitt spilt flott gjennom av Staniforth.

13: MÅL. Katie Zelem sender keeper feil vei, og det er 2-0 til United!

15: United kunne gått opp i 3-0, men Millie Turner header over fra et hjørnespark.

22: Bøe Risa prøver å lade kanonen, men Villa-forsvaret får blokkert skuddet.

24: Et skummelt hjørnespark som skrur innover og skaper litt problemer for Earps, men hun får gjort nok til å få ballen unna, og får også frispark i situasjonen.

28: Ella Toone med langskudd som ikke går så altfor langt utenfor.

29: United-dødball inn i feltet havner hos Mannion, som tar den fint ned, og sender den videre til Ladd i farlig skuddposisjon. Hun får skuddet sitt blokkert.

31: Russo får skutt på volley fra 10-12 meter i etterkant av et hjørnespark, men en Villa-spiller får på akrobatisk vis reddet ballen fra å gå i mål.

43: Ella Toone slår inn fra venstre, og Bøe Risa header over mål.

PAUSE. Manchester United 2-0 Aston Villa. Veldig solid omgang.

46: Andre omgang er i gang.

47: Ingen bytter, forresten.

50: MÅL! Lucy Staniforth med fin avslutning etter at Alessia Russo vinner ballen like utenfor Villas sekstenmeteren, og serverer midtbanespilleren. Den smakte nok godt for Staniforth, som spilte flere år for Villa-erkerival Birmingham.

55: Målscorer Staniforth ligger nede med en skade nå. Er vel neppe veldig alvorlig, men kan vel være at hun må ut.

58: BYTTE: Kirsty Hanson erstatter Lucy Staniforth.

65: BYTTER: Maria Thorisdottir og Martha Thomas kommer inn for Millie Turner og Kirsty Smith. Aston Villa har også gjort et keeperbytte.

73: MÅL! Martha Thomas! Glimrende forarbeid av Kirsty Hanson, som dribler seg gjennom før hun slår inn fremfor mål der Thomas kan sette ballen i mål.

76: Gult kort på Kirsty Hanson, som har hatt et fint innhopp hittil.-

77: BYTTE: Ivana Ferreira Fuso erstatter Vilde Bøe Risa.

79: MÅL! Ella Toone scorer! United prøver å få slått inn til Fuso, men en Villa-forsvarer slår ballen utover igjen… men ikke lenger enn til Ella Toone, som på direkten skyter ballen i mål. 5-0!

90+1: Det er lagt til fire minutter i Leigh.

90+3: Nesten hat trick for Ella Toone! Skyter like utenfor.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS