parrisrusso190423

Vant toppkampen: Senket Arsenal igjen!

Manchester United vant 1-0 mot Arsenal i onsdagens toppkamp på Leigh Sports Village, og igjen var det Alessia Russo som senket Arsenal.

Hun scoret på overtid av den første omgangen, og dette var tredje gang på de fire siste kampene mot Arsenal at Russo har blitt matchvinner.

United leder nå WSL med fire poeng ned til Chelsea – som har spilt to færre kamper, og fortsatt må regnes som favoritt. United har igjen fire kamper – mot Aston Villa (B), Tottenham (H), Manchester City (H) og Liverpool (B). Chelsea har bl.a. igjen en hjemmekamp mot Arsenal.

Uansett har United forbedret sjansene sine til å vinne ligaen, og da selvsagt også til å klare en topp tre-plassering som gir Champions League-spill neste sesong.

United har seks poeng ned til Arsenal og Manchester City, som begge har spilt én færre kamp enn United.

Se Uniteds terminliste her, og der finner dere også link til tabellen.

earps190423
HOLDT NULLEN: Mary Earps.

Stopperendringer

Marc Skinner overrasket de fleste med laguttaket sitt. Han gjør ikke mange endringer (utenom på høyrekanten), men vrakingen av Millie Turner fra stopperplassen var det nok ikke mange som hadde ventet.

Inn kom Aoife Mannion, som ikke hadde startet en kamp for United på over 14 måneder.

Arsenal manglet spillere som Vivianne Miedema, Beth Mead, Caitlin Foord og kaptein Kim Little med skade, i tillegg til suspenderte Katie McCabe, og det ble ikke bedre av at den viktige stopperen Leah Williamson måtte ut etter et kvarter etter å ha pådratt seg en skade som nok kan sette henne ut av spill i alle fall i noen uker, i verste fall mer.

Dette kom etter en god, men sjansefattig start på kampen.

Manchester United v Arsenal - Barclays Women's Super League
MÅTTE UT MED SKADE: England-kaptein Leah Williamson.

Sjansefattig førsteomgang – og så kom målet!

Den første omgangen ble sterkt preget av at dette var to lag som var svært lystne på å unngå tap. Arsenal skapte fint lite, og United skapte mest nesten-sjanser de også.

I alle fall frem til United tok ledelsen i det sjette overtidsminuttet av den første omgangen.

Maya Le Tissier tok med seg ballen fremover, og så at det åpnet seg opp på høyrekanten, og sendte ballen gjennom til Parris. Hun tok med seg ballen inn i sekstenmeteren, og slo ballen 45 grader tilbake til Alessia Russo. Hun trillet ballen i mål, og United kunne juble for ledelse til pause.

tooneyandlessirusso190423
1-0-FEIRING: Ella Toone og Alessia Russo feirer sistnevntes mål.

Dramatisk avslutning

Den andre omgangen startet med en stor sjanse for Alessia Russo til å doble ledelsen for United, men Zinsberger i Arsenal-buret reddet på glimrende vis.

Arsenal var heller ikke ufarlige, og Aoife Mannion hadde etter hvert en svært viktig blokkering da Blackstenius så ut til å kunne skyte fra farlig hold inne i feltet.

Ellers var det en del småkaotiske situasjoner og viktige blokkeringer, men ikke så mange konkrete store muligheter for noen av lagene.

På overtid av overtiden i den andre omgangen kom kanskje Arsenals aller største sjanse, da keeper (!) Manuela Zinsberger fikk skutt et brukbart volleyskudd i etterkant av et hjørnespark, men heldigvis for United gikk skuddet utenfor Mary Earps’ mål.

DEFENSIVT BYTTE: Millie Turner kom inn for Ella Toone på slutten.

Manchester United 1–0 (1-0) Arsenal

FA Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Alessia Russo (45+6.).

G Zelem (34), Batlle (85), Blundell (90+5)

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Aoife Mannion, Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Nikita Parris (Martha Thomas, 88.), Ella Toone (Millie Turner, 88.), Leah Galton – Alessia Russo (Rachel Williams, 72.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Jayde Riviere, Aïssatou Tounkara, Vilde Bøe Risa, Estelle Cascarino, Lucía García.

1: Kampen er i gang i kveldssola på Leigh Sports Village.

3: Parris prøver å spille gjennom Galton, men pasning og løp passer ikke helt med hverandre. Før dette hadde Arsenal et innleggsforsøk fra sin høyreside som United hadde god kontroll på.

4: Alle billettene til kampen er solgt, men det er en del ledige seter likevel. Kampen ble flyttet fra helg til midtuke, noe som generelt alltid føler til en del færre tilskuere i kvinnelagskamper siden det er en del barnefamilier på kamp.

5: Galton slår inn fra venstre to ganger på kort tid. Den første klarer en Arsenal-forsvarer å komme først på foran Russo, mens det andre innlegget ikke er et spesielt rent treff, og innlegget havner på nettaket.

6: Russo skyter noen meter utenfor fra litt utenfor sekstenmeteren.

10: United har vært best i starten, men Arsenal frempå nå. Ender med at Frida Leonhardsen Maanum prøver å slå inn foran mål, men ballen går over linja, og det er utspill fra mål.

12: Landslagskaptein Leah Williamson ligger nede med skade, og det ser ut til at hun må ut. Kaptein for Arsenal også i dag. Et stort tap for bortelaget, i så fall.

15: Williamson måtte ut, og inn for Arsenal kom Gio Queiroz.

21: Ball gjennom mot Blackstenius, men Mary Earps er våkent ute og snapper opp ballen.

22: Et Zelem-frisparkinnlegg heades videre av Russo til Mannion på bakerste stolpe, men hun klarer ikke å treffe ballen skikkelig! Ikke akkurat spilleren vi håpet at den ballen skulle lande hos der.

29: Ikke så mye som skjer akkurat nå i Leigh. En del slurv fra begge lag.

30: En feil fra Le Tissier ute på kanten fører til et Arsenal-innlegg, men Mannion rydder opp.

34: Katie Zelem får et gult kort etter å ha vært for sent inne i en takling. Ikke spesielt fornøyd med det, men det var nok en OK avgjørelse av dommeren.

36: Frida Leonhardsen Maanum sliter litt etter duellen med Zelem, men det ser ut til at hun kan fortsette.

40: Ingen skudd på mål hittil.

44: Leonhardsen Maanum skyter fra en litt overraskende vinkel, men aldri noe farlig. Ble vel kampens første skudd på mål, i det minste.

45: Gult kort på Gio Queiroz etter at hun taklet Blundell.

45+1: Det er lagt til fem minutter. Blundell får behandlingen etter den unødvendige taklingen som ga gult kort.

45+2: Livsfarlig frisparkinnlegg fra Zelem som treffer Leah Galton i feltet, og lager litt kaos, men Arsenals Wubben-Moy får hodet på ballen, og Arsenal får ballen unna.

45+3: Hayley Ladd får gult kort. Da har begge Uniteds sentrale midtbanespillere gult kort. Ikke optimalt.

45+6: MÅL! Alessia Russo sender United i ledelsen på overtid av overtiden av den første omgangen! Fikk ballen i feltet fra Nikita Parris (som selv hadde fått ballen av Maya Le Tissier), og Russo triller ballen i mål.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Arsenal har byttet inn Steph Catley for Kathrine Kühl, og Arsenal har byttet til en stoppertrio.

47: Stor sjanse for Alessia Russo til å doble reddes av Zinsberger, og så kontrer Arsenal og får nesten en stor sjanse de også!

56: Ikke så mye å oppdatere om nå. United stopper Arsenal-angrepene ganske effektivt, og har vært litt upresise i egne angrep.

60: Pelova kommer seg til et skudd for Arsenal, men bommer helt på den, og den går vel både over og utenfor.

61: En farlig situasjon i United-boksen, og det ser ut som om Arsenal skal få løsnet et skudd fra farlig hold, men Aoife Mannion slår til med en glimrende blokkering.

62: Kaptein Katie Zelem med dagens verste forsøk på pasningsspill i eget forsvar. Rett ut til hjørnespark.

63: Under press klarer Earps å få slått hjørnesparket videre, og United får klarert. Zelem er nok ekstra glad for at det ikke ble mål fra det hjørnesparket.

68: Ona Batlle slår et innlegg som nesten går i mål! Eller var det et skudd? Ikke så godt å si, egentlig!

70: Det ser ut til at Rachel Williams gjør seg klar.

70: En ubehagelig situasjon i United-forsvaret etter at Le Tissier bommer på ballen. Ender til slutt med et innlegg som Earps klarer å få tak i. Bra keeperarbeid. Får litt behandling etterpå.

72: BYTTE: Rachel Williams erstatter målscorer Alessia Russo.

73: Arsenal bytter inn erfarne Jodie Taylor for Gio Queiroz, som altså kom inn tidlig i kampen.

78: Fortsatt ikke så mye som skjer i Leigh, men så lenge det bare er 1-0, så blir dette en svært nervøs avslutning uansett.

79: En slags sjanse for United. Parris med innlegg, og Ladd header ballen til Galton, som får en dytt i ryggen og header den bakover til Zinsberger i Arsenal-målet. Ikke nok til å få straffespark, men nok til å bli hindret. Zinsberger sitter nede med skade nå. Det blir vel fort noen tilleggsminutter i denne omgangen også.

83: Beattie var nede noen minutter med skade nå etter at hun selv hadde taklet Rachel Williams (som ikke fikk frispark).

85: United-hjørnespark, og Rachel Williams er på den, men det blir ikke spesielt farlig, og Arsenal får klarert.

85: Frispark på skuddhold for Arsenal, og gult kort til Ona Batlle for hands.

87: Leonhardsen Maanum skyter frisparket over mål.

88: Dobbeltbytte: Martha Thomas erstatter Nikita Parris, mens Millie Turner kommer inn for Ella Toone. Åpenbart hva United fokuserer på nå, altså.

90+1: Det legges til sju minutter!

90+2: Litt avventende i United-forsvaret noe som gjør at Arsenal nesten fåpr en sjanse. Zelem prøvde å skjerme ballen til hjørnespark, men det var ikke så vellykket. United får uansett kontroll til slutt.

90+4: Arsenal med hjørnespark… ender med fullstendig kaos hvor Zelem eller Mannion får blokkert et Blackstenius-skuddforsøk, og United får ballen unna enn så lenge!

90+5: Blundell får gult kort etter å ha lagt en Arsenal-spiller i bakken på kynisk vis. Det påfølgende frisparket er for dårlig, og det blir utspark fra Earps.

90+6: Batlle vinner et frispark.

90+7: Farlig Arsenal-kontring, og så faller Blundell, men Arsenals lave innlegg blir slått ut til hjørnespark av Mannion. Dette blir nok fort det siste som skjer. Arsenals keeper kommer frem.

90+8: Hjørnesparket bokses ut av Earps, og keeper Zinsberger får skutt på volley, men heldigvis går skuddet utenfor! For en sjanse!