Til topps på tabellen etter å ha rundspilt Arsenal

Casey Stoneys lag med sin desidert mest imponerende kamp hittil.

Publisert Sist oppdatert

Å møte serieleder Arsenal er ikke akkurat enkelt – på de fem foregående ligakampene hadde Arsenal scoret hele 29 mål – 5,8 mål per kamp. Det kunne være skummelt mot et United-forsvar med flere skader, men United viste at de absolutt er et lag å regne med.

Det ble kanskje bare 1-0, men United rundspilte Arsenal i mesteparten av kampen, og burde vunnet med mer.

Ella Toone ble matchvinner i høljeregnet etter herlig forarbeid av innbytter Jess Sigsworth.

United er med dette på toppen av tabellen. Joda, Chelsea har én kamp til gode på United, og kan gå forbi på målforskjell når de etter hvert får spilt den (ikke denne helga), men dette var uansett et enormt steg mot å bryte seg inn blant de tre store (Arsenal, City, Chelsea). Dette var første gang United vant en ligakamp mot et av disse lagene.

Det skjedde også uten Abbie McManus og Alessia Russo, som begge gikk glipp av kampen på grunn av skade. Russo må gjennom en operasjon for en hamstringskade hun har pådratt seg på trening, melder klubben.

JUBEL: United vant fortjent mot laget som ledet serien før kampen.
JUBEL: United vant fortjent mot laget som ledet serien før kampen.

United med den første sjansen

United gikk ut i et voldsomt tempo, og med høyt press, og det var liten tvil om at United hadde et ønske om å gå for seieren.

Arsenal kom seg uansett kjapt inn i kampen, men de store sjansene uteble for begge lag i starten av dette oppgjøret.

Den første skikkelige sjansen var vel egentlig Christen Press’ avslutning i det 22. minutt. Hun fikk ballen fra Tobin Heath, og vendte om og skjøt i samme bevegelse – dessverre traff ikke skuddet mål.

Noen minutter senere hadde United en nesten-sjanse etter det samme samarbeidet, da Arsenal med en siste-liten-blokkering fikk hindret Press-skudd fra interessant hold.

INVOLVERT I MYE: Tobin Heath.
INVOLVERT I MYE: Tobin Heath.

Totaldominans fra United

Rett før halvtimen var spilt fikk Press kampens klart største sjanse hittil. Kirsty Hanson lirket ballen fremover mot Press, og den kom frem selv om en Arsenal-forsvarsspiller fikk foten på den. Press vendte mot mål og fikk skutt fra kort distanse.

Dessverre er Arsenal-keeper Zinsberger en meget god keeper, og hun slo til med en god redning som hindret 1-0-ledelse for United.

Kort tid etterpå reddet Zinsberger også et skudd fra Ella Toone. Også det var en god sjanse for United, men skuddet gikk dessverre midt på Zinsberger.

United bare fortsatte og fortsatte, og Arsenal kom seg nesten ikke ut av egen banehalvdel i en svært så interessant førsteomgang – men det kom ingen mål før pause.

HADDE DEN STØRSTE SJANSEN I FØRSTEOMGANGEN: Christen Press.
HADDE DEN STØRSTE SJANSEN I FØRSTEOMGANGEN: Christen Press.

God start på andreomgangen

United byttet Jess Sigsworth inn for Kirsty Hanson til starten av andreomgangen.

United startet best også i andreomgangen, og skapte en rekke greie sjanser, om enn ikke noen som var like store som Press’ sjanse i førsteomgangen.

Sigsworth var involvert i en del på høyrekanten, og så frisk og kampklar ut selv om hun ikke hadde spilt en tellende kamp siden før lockdown.

Uniteds største av flere sjanser det første kvarteret av andreomgangen fikk Tobin Heath, da hun gikk innover fra venstresiden og skjøt i nettveggen.

INNBYTTER: Jess Sigsworth – som skulle vise seg å bli helt avgjørende i denne kampen.
INNBYTTER: Jess Sigsworth – som skulle vise seg å bli helt avgjørende i denne kampen.

United hadde den største sjansen for Arsenal også!

At ikke Arsenal fikk Wubben-Moy utvist etter flere stygge taklinger er et aldri så lite høstmysterium, og det kunne sørget for at United kunne fortsatt med like stor dominans i den andre halvdelen av andreomgangen.

I stedet kom Arsenal litt mer inn i kampen, og Casey Stoney byttet inn Katie Zelem, Lauren James og etter hvert Lucy Staniforth i håp om at de kunne bidra til et vinnermål.

I det 72. minutt fikk Arsenal sin største sjanse da Amy Turner nesten sendte et innlegg i eget mål, men en god reaksjonsredning av Mary Earps hindret det.

Turner var for øvrig, sammen med Jackie Groenen, kanskje United beste spiller.

Toone slår til

Det ble til slutt en av innbytterne som ble avgjørende.

Jess Sigsworth brukte både hurtigheten og styrken sin for å vinne en løpsduell med en Arsenal-forsvarer, før hun serverte Ella Toone, som skjøt via stolpen og inn, og sendte United i en ytterst fortjent ledelse.

Mot slutten av kampen var United også best, og etter en neglebitende lang overtidsperiode så ble det tre poeng for United.

MATCHVINNER: Det er ikke rart Toone jublet.
MATCHVINNER: Det er ikke rart Toone jublet.

Manchester United 1–0 (0-0) Arsenal

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Ella Toone (83.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Amy Turner, Millie Turner, Leah Galton – Hayley Ladd (Katie Zelem, 66.), Jackie Groenen – Kirsty Hanson (Jess Sigsworth, 46.), Ella Toone, Tobin Heath (Lucy Staniforth, 78.) – Christen Press (Lauren James, 71.).
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Lotta Ökvist, Jane Ross.

Arsenal: Zinsberger; Wubben-Moy, Williamson, Schnaderbeck, McCabe, Walti, Gut, Van de Donk, Mead, Miedema, Foord.
Innbyttere: Stenson, Williams, Maier, Mace, Garrad, Pearse, Roord, Little.

LIVE:

(Her liveoppdaterer vi med det aller viktigste – hovedsaklig stilling, mål, bytter, røde kort, osv. – før vi etter kampen kommer med et kampreferat.)

1: Kampen er i gang.

3: United klart best her i åpningsminuttene! Presser høyt, og da er det kanskje naturlig at Press får den første avslutningen for dagen. Den går over.

13: Arsenal mye bedre med, United sliter med å komme seg skikkelig ut av eget forsvar nå. Det blir viktig å stoppe Vivianne Miedema i dag, for Arsenal-spissen er en av de beste spissene i verden.

21: Det regner kraftig i Leigh. Mon tro hvilket lag som har hatt mest svømmetrening? Kan være en fordel etter hvert hvis det fortsetter slik. Heldigvis en god gressmatte på Leigh Sports Village.

22: Uniteds to amerikanere med fint spill: Heath slår inn til Press, som vender og skyter i samme bevegelse. Treffer dessverre ikke mål. Ville vært spektakulært.

24: United får nesten en kjempesjanse etter Heath/Press-samarbeidet igjen. Arsenal får blokkert i skuddøyeblikket, og United kommer seg bare nesten til skudd i sekundene etterpå også.

29: Kjempesjanse! Kirsty Hanson får servert Christen Press via et Arsenal-bein, og Press får skutt fra noen få meter. Dessverre er Zinsberger i Arsenal-målet en meget god målvakt, og hun varter opp med en god redning.

32: God skuddmulighet for Ella Toone også nå, men dessverre ikke godt nok plassert. Vi rundspiller serielederen nå!

40: Arsenal kommer seg fortsatt nesten ikke over midtstreken. Nå mangler vi bare målet.

45+1: Arsenal med en mulig sjanse på overtid, men godt forsvarsspill av Amy Turner sørget for at det bare ble en nesten-sjanse.

PAUSE.

46: Kampen er i gang igjen!

46: BYTTE: United har byttet Jess Sigsworth inn for Kirsty Hanson.

47: United starter også andreomgangen best. Tobin Heath med et skudd fra distanse nå, men den skrur feil vei, og går dermed utenfor.

48: Sigsworth slår inn, Toone sender den videre og Groenen header utenfor. Brukbar sjanse igjen.

52: Skikkelig grisetakling av Charlotte Wubben-Moy på Leah Galton. Gult kort. Det der så vel nesten ut som om det kunne vært rødt på Wubben-Moy, egentlig. Altfor sen inn i den situasjonen. Galton sitter nede og får behandling.

55: Galton fortsetter. Begge Uniteds stoppere prøver å stusse et frisparkinnlegg i mål, men den går utenfor. Var vel Amy Turner som traff den.

60: God sjanse! Heath går innover fra venstre, og skyter like utenfor. Like etterpå fikk Arsenal en brukbar sjanse, fordi det var mye rom på Uniteds venstreside, men Arsenals Mead slurver og sender ballen ufarlig inn til Mary Earps i United-buret.

63: Brukbar sjanse for Foord, men Millie Turner og Mary Earps står i veien. Turner ligger nede. Ikke bra for United om Turner må ut, for det er tynt i forsvaret. Kanskje det blir Ladd bak i forsvar, i så fall?

66: BYTTE: Turner kan fortsette, og det er heller Hayley Ladd som går ut. Inn kommer kaptein Katie Zelem.

67: Ny røff takling fra Wubben-Moy, som ikke kan ha mange sjanser igjen nå før hun blir utvist. Arsenal er mer med nå, for øvrig.

71: BYTTE: Lauren James kommer inn for Christen Press.

72: Nesten et selvmål av Amy Turner! Arsenals største sjanse. God redning av Mary Earps.

75: Leah Galton med strålende pasning inn i bakrommet der Ella Toone kommer løpende. Hun lobber over en forsvarsspiller, men dessverre går skuddet hennes også over mål. God sjanse for Toone!

78: BYTTE: Lucy Staniforth kommer inn for Tobin Heath.

83: MÅL!! Ella Toone sender United i ledelsen. Herlig forarbeid av Jess Sigsworth!

89: United har vært soleklart best også etter målet.

90+1: Det er lagt til tre minutter.

90+1: God avslutning av Staniforth, men den går utenfor via en motspiller.

90+3: United får et frispark på egen halvdel etter at Groenen blir felt. Dette må da gå!

90+6: Hvorfor i all verden blåser ikke dommeren av? Skaden på Groenen var da ikke så langvarig.

SLUTT! United har slått Arsenal 1-0.

Powered by Labrador CMS