Arsenal v Manchester United - Barclays Women's Super League

Kan Arsenal-skadelista vippe toppkampen i Uniteds favør igjen?

Publisert Sist oppdatert

I kveld spiller United-kvinnene mot Arsenal i en kamp som vil avgjøre om United kan bli tatt seriøst i kampen om ligagullet, i tillegg til at det uansett vil kunne være helt avgjørende i kampen om en topp tre-plassering, som er det som må til for å havne i Champions League.

United ligger på førsteplass ett poeng foran Chelsea (som har spilt én færre kamp), tre poeng foran Arsenal (som også har én kamp til gode på United) og tre poeng foran Manchester City som har like mange kamper som United.

Det er ikke utenkelig at det ender med at kampen om tredjeplassen står mellom nettopp United og Arsenal til slutt, og da sier det seg selv at kveldens kamp blir ekstremt viktig.

For United så mangler den norske duoen Maria Thorisdottir og Lisa Naalsund, men ingen av dem er for øyeblikket i Uniteds førsteellever, og da er situasjonen verre for Arsenal.

De har manglet stjerneduoen Vivianne Miedema og Beth Mead i store deler av sesongen, og nå er også kaptein Kim Little ute resten av sesongen.

skinner
MANGLER FÆRRE VIKTIGE SPILLERE ENN ARSENAL: United-hovedtrener Marc Skinner.

Littles midtbanekollega Katie McCabe går også glipp av kampen mot United – hun er nemlig suspendert etter for mange gule kort.

I tillegg til dette er Caitlin Foord også usikker til oppgjøret, men Lia Walti er tilgjengelig igjen, og Steph Catley kan også returnere.

Likevel er det ikke tvil om at det er viktige spillere som mangler for Arsenal, og kanskje kan det vippe kampen i Uniteds favør?

– Jeg var veldig fornøyd

I det motsatte oppgjøret (Arsenal 2-3 United) fikk vi servert en ellevill kamp hvor United tok ledelsen, før Arsenal snudde kampen, og så snudde United kampen helt på slutten igjen på Emirates Stadium, og Alessia Russo (som Arsenal prøvde å kjøpe i januar) endte opp som matchvinner på overtid.

– Jeg var veldig fornøyd med det vi presterte. Vi snakker om resulatet, men vi spilte også med mot, vi spilte uten frykt, forklarer Marc Skinner.

United er vanligvis verst av topp fire-lagene i internkampene, men har prestert godt i de tre siste kampene mot Arsenal. Som nevnt vant United borte mot Arsenal i høst, og United leverte også to gode kamper mot Arsenal vinteren 2022. United vant i ligacupens kvartfinale borte mot Arsenal, mens det ble 1-1 i ligakampen borte mot The Gunners. Det er verdt å merke seg at alle disse kampene var borte. Forrige gang Arsenal kom til Leigh Sports Village, så vant de 2-0, og forhåpentligvis går det ikke slik denne gangen. Det er på tide med en hjemmeseier igjen i kampene mellom disse lagene.

Kampen sendes på V Sport 2 i Norge, og på Viaplay i hele Skandinavia. Kampstart er 20.15.

russojubel191122
SENKET ARSENAL I BORTEKAMPEN: Alessia Russo.
Powered by Labrador CMS