Rashford levnes lite ære

AVISREAKSJONER Ungguttens filming er naturligvis det store samtaleemnet etter søndagens kamp.

Dagen etter nok en skuffende hjemmekamp, denne gang mot Swansea, sitter man igjen med en litt flau smak i munnen. Ikke først og fremst på grunn av Uniteds uinspirerte spill, men mer over måten Marcus Rashford like før pause skaffet sitt lag en fordel. Det var alt annet enn en United-spiller verdig, og kan få følger for den unge spissen. Heretter må han bare leve med skeptiske dommere når han roper på rettferdighet i motstandernes straffefelt.

Her er noen av reaksjonene som fremkommer i avisspaltene etter kampen som altså endte 1-1:

The Sun:

NEIL CUSTIS & JAMIE GORDON: Marcus Rashford-stup førte til Wayne Rooneys åpningsmål før islandske «Siggy Stardusts» frisparkutlikning.

Gylfi Sigurdssons strålende frispark ga Swansea et fortjent poeng mot Manchester United.

Filming av Marcus Rashford førte til kaptein Wayne Rooneys kontroversielle ledermål fra straffemerket, men Sigurdsson sikret et poeng ved å skru ballen over muren og overliste David De Gea.

Swansea dominerte første omgang, men ble liggende under etter Marcus Rashfords stup over Lukasz Fabianski. Paul Clements nedrykkskandidater kom imidlertid tilbake, og etter noen nøkkelredninger av Fabianski ga Rooney bort et frispark like utenfor 16-meteren. Det førte til at Sigurdsson boret et stort hull i José Mourinhos planer om en plass i Topp 4.

Men dagen kunne ha blitt enda verre for Mourinho, om Fernando Llorente, umarkert på seks meter i sluttminuttene, hadde fått bedre treff på den islandske playmakerens fremspill.

• Wayne Rooney er dessverre bare en skygge av den spilleren han en gang var, men han benyttet sjansen fra straffemerket på en god måte.
  • Swansea var forståelig nok rasende over straffeavgjørelsen på overtid i første omgang.
  • Marcus Rashford dyttet ballen i én retning og flyttet deretter over til den andre for derved å sørge for kontakt med Lukasz Fabianski som trakk seg fra sammenstøtet.
  • David De Gea var uvanlig sløv da han i første omgang overspilte to pasninger bakfra og deretter kastet ballen rett til en Swansea-spiller. Har han tankene annetsteds?
  • Det siste José Mourinho trengte foran turen til Spania for å møte Celta Vigo, var flere skader. Men så haltet Luke Shaw tidlig av banen.
  • Skaden på Eric Bailly i andre omgang, kom som et enda større slag.

The Mirror:

“Vi ser ikke lenger ut til å kunne bevege oss fra sengen til toalettet uten å brekke et bein.”

José Mourinho

DAVID McDONNELL: Det kan virke som om det nå er enten Europa League eller forsvinn som gjelder for Manchester Uniteds håp om Champions League-kvalifisering.
Og, med skader på Eric Bailly og Luke Shaw, ble de røde djevlenes Europa-utfordring enda vanskeligere. Førstnevnte etterlater José Mourinho uten en eneste en av hans faste midtstoppere til første semifinalekamp mot Celta Vigo.

– Vi ser ikke lenger ut til å kunne bevege oss fra sengen til toalettet uten å brekke et bein, sa manageren etterpå.

Hver gang United har hatt Topp 4 i siktet denne sesongen har de mislyktes. Det er som om svimmelhetsanfall har hindret dem i å klatre opp på en av Champions League-plassene.

Nå skjedde det igjen, da de noterte seg for sesongens tiende uavgjorte på hjemmebane i Premier League. Inkludert nederlaget mot Topp 4-konkurrent Man City, har de totalt mistet 23 poeng.

Straffesparket

Marcus Rashford trengte ikke noen invitasjon for å stupe i bakken da Lukasz Fabianski kom seilende. Keeperen trakk seg unna i siste liten.
Rashford var ute etter straffespark da han hektet høyrebeinet sitt til Fabianskis utstrakte arm. Det var en klar forseelse av spissen, og reprisene viste at Swansea-spillerne hadde grunn til å føle seg urettferdig behandlet.

Til slutt skaffet likevel Paul Clements lag seg et fortjent poeng gjennom (Sigurdssons) majestetiske frispark.

Daily Mail:

CHRIS WHEELER: På nok en frustrerende dag fortsatte United-spillerne å falle som fluer. At det samtidig ble klubbrekord med 25 ligakamper uten nederlag, var det knapt noen som tenkte på. Det hører da også til sjeldenhetene at en milepæl som det har fortjent mindre oppmerksomhet.

Sjansen til å klatre opp til Topp 4 ble kastet bort idet Swansea kopierte klubber som Hull, Bournemouth, Burnley og West Ham ved å ta poeng på Old Trafford. Fortjent var det også.

“Wayne Rooneys penalty cancelled out by trademark Gylfi Sigurdsson free kick as visitors’ relegation plight receives glimmer of hope at Old Trafford.”

Daily Mail

Kampen inneholdt til og med et kontroversielt element i form av Uniteds åpningsmål på overtid i første omgang. Marcus Rashford ordnet straffesparket og Wayne Rooney omsatte det.

Rashford har gitt oss mange minneverdige øyeblikk i sin unge karriere, men det var ingen grunn til å beundre måten han overbeviste Neil Swarbrick om å peke på straffemerket.

Var Lukasz Fabianski i det hele tatt borti sin motstander? Det spiller knapt noen rolle. Rashford hadde allerede bestemt seg for å gå i bakken da han stormet etter Jesse Lingards gjennombruddspasning og touchet den forbi Swanseas utrusende målvakt.

Deretter sendt Rooney Fabianski feil vei, før han, fire minutter etter pause, fikk sjansen til å sikre seieren. Uheldigvis plasserte han ballen i ryggen på Anthony Martial.

Så utliknet i steden de nedrykkstruede med Gylfi Sigurdssons varemerke – frisparkfoten. Da Rooney på klumsete vis la ned Ayew, burde United ha visst hva som ventet fra en mann som hadde scoret i sine to foregående besøk på Old Trafford.

Spillerbørs: De Gea 5.5, Young 6.5, Bailly 6.5 (Darmian 6), Blind 7, Shaw 6 (Valencia 6), Carrick 6, Herrera 6, Lingard 6.5, Rooney 5 (Mkhitaryan -), Martial 7, Rashford 5.

Manchester Evening News:

STUART MATHIESON: Mot Swansea City snublet United seg til nok et uavgjortresultat på Old Trafford.

Dermed har vi i den senere tid fått se alle Manchester Uniteds tre sider.

Den gode var den oppkvikkende og underholdende maktdemonstrasjonen mot Premier League-lederne Chelsea.

Den stygge var «ryggen-mot-veggen»-forestillingen da laget trenerte seg til 0-0 mot City på Etihad.

Og dette var den dårlige; en type forestilling United er nødt til å kutte ut.

Her var det imidlertid mange formildende omstendigheter. Tanken er nemlig bortimot tom. Dette var Uniteds 57. kamp for sesongen. For Swansea var det nummer 38. Mot utslitte motstandere gjorde de nedrykkstruede waliserne det meste ut av denne fordelen.

Det var øyeblikk da Anthony Martial satte fart i forestillingen, men ellers var den søvndyssende. Og ingen lot seg frustrere mer av manglende oppfinnsomhet og pasninger i hytt og pine enn Marcus Rashford. Den eneste gangen han var i stand til å få opp pulsen i første omgang, var da han på overtid lokket Swansea-keeper Lukasz Fabianski ut. Da dommer Neil Swarbrick så pekte på straffemerket lot gjestende fans seg fortørne av avgjørelsen. Fabianski så nemlig ut til å ha trukket seg fra kollisjonen.

United hadde behov for litt hell, ettersom lykken utvilsomt har sviktet dem på andre områder. Mourinho var allerede på vei mot tunnelen da Wayne Rooneys straffespark ga laget viktig pusterom.

Men så, etter 79 minutter, ga Rooney bort et frispark. Ander Herrera innså faren og stormet tilbake for å vokte venstre stolpe. Han ombestemte seg i siste øyeblikk og gjenfant sin plass i muren, før Gylfi Sigurdsson plasserte frisparket sitt nøyaktig der Herrera hadde stått.

Spillerbørs: De Gea 5, Young 6, Bailly 7 (Darmian 6), Blind 7, Shaw 5 (Valencia 6), Carrick 6, Herrera 6, Lingard 4, Martial 6, Rooney 3 (Mkhitaryan 5), Rashford 6

Her setter WAYNE ROONEY straffesparket som aldri skulle ha blitt tildelt.