– Mourinho feilet stygt

AVISRUNDEN: Pressen er samstemt; dette var en grufull forestilling – og sjefen må bære hovedansvaret.

Publisert Sist oppdatert

Tre dager etter at Old Trafford opplevde euforiske tilstander i forbindelse med trepoengeren mot Liverpool, kom arenaen tirsdag kveld ned på jorden igjen med et brak. Få, om noen, hadde forutsett det som ventet mot Sevilla. Vi snakker ikke om resultatet som sådan, men om den blodfattige forestillingen lørdagens tiljublede vartet opp med.

Her følger noen av reaksjonene i tirsdagens britiske medier:

MEN:

Samuel Luckhurst: Wissam Ben Yedders pil inn i David De Geas venstre hjørne etter 74 minutter. Det var straffen for en tilnærming i det første oppgjøret som det ikke finnes unnskyldninger for. Der sikret United seg en målløs uavgjort mot et lag som har sluppet inn fem mål ved fem ulike anledninger og har minusmål i La Liga.

Her, bakket opp av euforiske tilhengere, inviterte han [Mourinho] Sevilla til å spille fotball i trygge omgivelser. Valget av Marouane Fellaini foran Paul Pogba, Marcus Rashfords posisjon på høyreflanken og Jesse Lingard som playmaker, var andre av hans omdiskuterte avgjørelser.

Mourinho gjorde et mislykket forsøk på å oppheve stillstanden ved å sende Pogba utpå like før timen var spilt, men det eneste resultatet av det var et forsvar som åpnet opp og inviterte Sevilla til å utnytte usikkerheten blant hjemmelagets spillere – og fans.

Ben Yedders andre etter 78 minutter, ble startskuddet til en masse-exodus. Selv om Romelu Lukaku satte inn en volley i det 83. minutt, viste resten av oppgaven seg uoverstigelig. Les mer her.

Spillerbørs v/Cieran Kelly: De Gea 4, Valencia 4 (Mata 5), Bailly 5, Smalling 4, Young 4, Matic 5, Fellaini 5 (Pogba 4), Lingard 4 (Martial 5), Sánchez 3, Rashford 4, Lukaku 6

The Mirror:

Steve Bates: Dette ble et slag i fjeset for José Mourinho og hans United-stjerner som trodde de hadde gjort den tyngste del av jobben ved å slite seg til 0-0 i det første oppgjøret på Ramón Sánchez Pizjuan for to uker siden.
Men det viste seg å være et farlig resultat, for United feilet og Sevilla brøt igjennom med en strålende avslutning av Ben Yedder. Fire minutter senere headet han inn sitt andre, og selv om Romelu Lukaku svarte, var det for lite, for sent.

Wissam Ben Yedder double dumps Red Devils out of Champions League.

4 snakkiser:

  1. Mourinhos feilet stygt med taktikken
    Etter sitt taktiske mesterverk mot Liverpool lå presset på Mourinho om å få gjennomført nok en vellykket kampplan. Isteden ble det et spektakulært mislykket forsøk.
    Old Trafford forventet et United som kom ut av startblokkene som et oljet lyn, men de første 45 minuttene ble spilt med lavt tempo og ditto intensitet. Batteriet virket flatt etter seieren over Liverpool, og det kostet.
  2. Bailly forsinket det uunngåelige
    Med sin fart, styrke og defensive besluttsomhet, blir Eric Bailly ansett av Mourinho som lagets viktigste stopper. Bailly har da også tilført backrekken stabilitet og autoritet til. Han fikk behov for alle disse egenskapene på en vanskelig kveld, ikke minst da han reddet et baklengsmål med en takling like etter pause. Derimot kunne han intet gjøre da Ben Yedder satte inn Sevillas [langt på vei] avgjørende åpningsmål.
  3. Sánchez, bare en skygge av Arsenal-versjonen
    Så langt har Alex Sánchez funnet United-livet tøft. Her fikk den 29 år gamle chileneren en gylden mulighet til å sette sitt preg på en stor europacupkveld på Old Trafford.
    Heller ikke her kunne det settes spørsmål ved arbeidsviljen hans, for han jobbet minst like hardt som noen andre. Likevel lar gjennombruddet fortsatt vente på seg. Ett mål på ti kamper; det var ikke derfor United hentet søramerikaneren.
  4. Mourinho vil forlange MER penger
    José Mourinho uttalte at United ville være utfordrere dersom de kom seg til kvartfinalen – men de er langt unna å være en [klubb å regne med] i Champions League. De ligger langt bak den standarden som har blitt satt av Manchester City, og det er til stor bekymring på Old Trafford. Det kan derfor regnes med at Mourinho i de kommende ukene vil forlange at Uniteds eiere igjen åpner sjekkboken for nye storkjøp. Les mer her.

Spillerbørs v/David McDonnell: De Gea 5, Valencia 5 (Mata 5), Bailly 6, Smalling 5, Young 6, Matic 6, Fellaini 5 (Pogba 5), Lingard 6 (Martial 5), Sánchez 4, Rashford 5, Lukaku 7

Daily Mail:

Martin Samuel: Etter en strålende opptreden av bortelaget, er Manchester United ute av Europa.

Det er et velkjent faktum at 0-0 i første kamp er et farlig resultat, men likevel ikke så farlig som United fikk det til å se ut tirsdag kveld. Lagets opptreden manglet alle de kvaliteter som en gang gjorde dem til slik en maktfaktor i denne turneringen. En klubb som vant den – to ganger – under Sir Alex Ferguson, og som ofte måtte grave dypt.

Dismal United dumped out of the Champions League: Sevilla super sub Ben Yedder scores twice to punish Mourinho's negative tactics.

Manchester United har ikke kommet seg forbi dette stadiet siden 2014, og de så egentlig aldri ut til å gjøre det denne gangen heller. Hvis bare Sevilla hadde skutt seg inn tidligere, ville det ikke ha tatt såpass lang til å få en avgjørelse.
Sevilla fikk som fortjent, og det samme gjorde United.

Den sjokkartede stillheten ved scoringene, mishagsytringene til slutt. Dette var langt, langt unna det forventede, og enda lenger unna godt nok. Det var en uinspirert, forsiktig forestilling som endte med ydmykelse på eget gress, en forestilling som avslørte lagets begrensninger. Les mer her.

Spillerbørs: De Gea 6, Valencia 6 (Mata –), Bailly 6, Smalling 6, Young 6, Matic 6, Rashford 6, Fellaini 6 (Pogba 5), Lingard 6 (Martial –), Sánchez 5, Lukaku 6.5

 

The Sun:

Neil Ashton: Takk gutter, for at dere stilte opp; nå lar vi mannfolkene ta over.

Dette må såre José Mourinho, en mann som i løpet av sin dekorerte managerkarriere har vunnet europeisk fotballs største trofé to ganger.

Men det må såre spillerne hans enda mer. De var pinlige, og ble lært en brutal europeisk lekse av et taktisk dyktig Sevilla-lag.

Nightmare for José as abject United are dumped out of Europe.

Romelu Lukakus redusering noe få minutter før slutt, ble kun en ynkelig og tom trøst.

Dette var en ødeleggende kveld for Mourinho, en uverdig, grusom, forferdelig forestilling. Med tanke på at de her fikk en leksjon av et sprudlende Sevilla-mannskap, bør United skamme seg over denne opptredenen. Les mer her.

Independent:

Tom Newman og Lawrence Ostlere:

Dette lærte vi:

Mourinhos mislyktes med taktikken
José Mourinho vil måtte tåle mesteparten av kritikken, og det er helt på sin plass. Hans besettende tanke om å bevare kontrollen innenfor sine taktiske rammer, førte til at laget hans sto for en av sesongens mest forknytte forestillinger.

Sánchez skuffet igjen
Etter å ha spilt Premier League-fotball med Arsenal, har Sánchez akklimatisert seg til kravene som stilles i engelsk fotball. Det er ingen tvil om at hans tid i Manchester til nå har vært under pari. Hans skuffende start på United-karrieren ble ytterligere understreket tirsdag kveld.

Pogbas fravær var merkbart
Den talentfulle franske midtbanemannen var utvilsomt savnet. Til tross for Fellainis utrettelige løp i 59 minutter, var det behov for Pogbas finesse og ferdigheter. Mourinho må bare håpe at Pogba kommer tilbake i form i tide til å kunne bidra i kampen for Champions League-kvalifisering. Les mer her.

Spillerbørs v/Sam Dymond: De Gea 7, Valencia 6, Bailly 6, Smalling 6, Young 6, Matic 6, Fellaini 6, Rashford 6, Lingard 5, Sánchez 5, Lukaku 6

Powered by Labrador CMS