– Kantspillerne farligst

Frankrike-kjenner Arilas Ould-Saada om torsdagens motstander.

Publisert Sist oppdatert

På torsdag er det igjen klart for Europaligaen, og det er franske St. Étienne som kommer på besøk til Old Trafford.

Sist de to lagene møttes var i 1977, i det som da het Cupvinnercupen, og den gang vant United sammenlagt 3-1 over to kamper.

Nå, i 2017, er fokus på Pogba vs. Pogba, men det er så klart mer til denne kampen enn det.

Få norske journalister kjenner fransk fotball bedre enn VGs Arilas Berg Ould-Saada, og vi er så heldige at han deler sin kunnskap med oss før oppgjøret.

Form, resultater og formasjon

– Optimismen er tilbake i Saint-Étienne etter en svært skuffende høstsesong. Trener Christophe Galtier bestemte seg for å vrake 4-3-3 til fordel for 4-2-3-1 ved årsskiftet, noe som har gitt svært gode resultater i 2017: Fire seirer, én uavgjort og ett tap i ligaen.Spesielt 2-0-seieren over Lyon var imponerende. Da spilte Alexander Søderlund fabelaktig, men han er dessverre skadet nå. Det er også Oussama Tannane, som er en av de beste offensive spillerne deres, sier Ould-Saada til United.no.

Ønsker du å lese mer om fransk fotball? Følg Arilas Ould-Saada på Twitter!

Som med Manchester United har også St. Ètienne prøvd seg frem med flere formasjoner i år, og hvis vi skal tro Ould-Saada, har det gitt positiv effekt etter jul.

Få kan fransk fotball som Arilas Ould-Saada.

– Saint-Étienne har spilt 4-2-3-1 i denne sesongen. I utgangspunktet er de mest opptatt av å forsvare seg godt, og de er ikke kjent for å være veldig eventyrlystne i angrep. Men etter formasjonsbyttet i januar har de vært langt farligere offensivt. I seieren mot Lyon, som kanskje er det nærmeste man kommer et kampbilde som vil ligne United-kampen, lyktes de med å presse motstanderne sine skyhøyt og tvinge dem til feil i farlige posisjoner, påpeker VG-journalisten.

Sterkeste og svakeste ledd?

– Kantspillerne Romain Hamouma og Kévin Monnet-Paquet fremstår klart farligst akkurat nå. Ellers er Loïc Perrin en svært solid midtstopper.

– Svakeste er spissplassen. Søderlund er varierende og ofte skadet. Robert Beric har vært skadet hele sesongen, er tilbake i troppen her, men får neppe spille mye. Og Nolan Roux er altfor lite effektiv til å prestere på dette nivået. Det er lagets klare svakhet, mener Ould-Saada.

På papiret er Manchester United et sterkere lag enn St. Étienne, men som vi så smertefullt har opplevd i europa-sammenheng tidligere, så trenger ikke det å ha så mye å si.

– Vanligvis har de lagt seg svært lavt (mot antatt bedre lag) for så å prøve seg på kontringer, men det var interessant at de valgte å presse Lyon veldig høyt. Da var de imidlertid på hjemmebane, så jeg tror nok de kommer til å ligge lavt på Old Trafford.

Da har vi et lite bilde av hva vi kan forvente av kampbildet, men hva er sjansene for at  St. Ètienne kan overraske over to kamper?

– De er til stede, men de er ikke store. Laget virker for begrenset offensivt til å kunne slå ut Manchester United over to kamper.

På spørsmål om hva den franske pressen har fokusert på inn mot kampen, så er det faktisk en nordmann som har vært litt i fokus:

– Før kampen på Old Trafford skrives det faktisk litt om at trener Galtier skal ha gitt Ole Selnæs en skyllebøtte under en treningsleir tidlig i januar, fordi han var misfornøyd med nordmannens prestasjoner. Etter det har Selnæs vært litt inn og ut av laget, men han forventes å starte på Old Trafford, avslutter Frankrike-eksperten.

Powered by Labrador CMS