Forferdelig bortestatistikk

Rostov kan få problemer i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

FC Rostov er i Manchester og forbereder seg til returoppgjøret i åttendelsfinalen av Europa League denne onsdagen.

Det er mye snakk om hvor tøft det er å reise til Russland for å spille bortekamp, men det går litt i glemmeboka at reiseveien er den samme når russiske lag reiser til sine bortekamper i Europa.

I et såpass massivt land som Russland er reiseveien faktisk også ganske lang når de skal spille bortekamper i hjemlig serie. Til Tomsk er det for eksempel nærmere 3.500 kilometer reisevei, faktisk lengre enn det er fra Rostov til Manchester.

Har ikke vunnet en eneste bortekamp

Det trives Rostov dårlig med. Mens de er gode på eget, om enn dårlige gress (som forøvrig nå er stengt) sliter de fælt borte.

På 18 bortekamper denne sesongen, dersom man tar med treningskampen mot Tromsø i vinterpausen, har Kurban Berdyevs menn kun stukket av med seieren ved tre anledninger.

Én «bortekamp» har de vunnet i russisk liga, og de to andre seirene kom henholdsvis i CL-kvaliken mot Anderlecht og i treningskampen mot Tromsø.

«Borteseieren» i russisk eliteserie kom mot Tom Tomsk. Men den kampen ble flyttet til Rostov fordi spilleflaten på Trud Stadium i Tomsk faktisk var ENDA dårligere enn den i Rostov.

Med andre ord har de ikke vunnet en eneste reell bortekamp i russisk liga denne sesongen.

Seks av kampenene har de spilt uavgjort, mens de resterende 11 har de tapt.

Taper «aldri» hjemme

United har kun tapt for naborival Manchester City på eget gress denne sesongen, og greier som regel minst uavgjort mot de aller fleste.

Håper for Rostov må være at United sliter med effektiviteten igjen, og at hvem enn av Nikita Medvedev og Soslan Dzhanaev som står spiller en kjempekamp.

Powered by Labrador CMS