– Forsvarsproblemet må løses

AVISRUNDEN: Britisk presse om kaotiske tilstander i rødtrøyenes bakre rekker.

Publisert Sist oppdatert

Med hurtige og tekniske franskmenn fossende fremover i nattens kamp, gikk det til tider på halv åtte, og gjerne vel så det, for Phil Jones & co. i Uniteds forsvar. Og aller bakerst befant det seg en for anledningen en usikker David De Gea. Spanjolen levnes liten ære, og virket, ifølge enkelte av bladsmørerne, som om han hadde hodet sitt helt andre steder.

Manchester Evening News, Stuart Mathieson

Manchester United tapte etter defensivt kaos, fastslår Mathieson, og foreslår treningsøkter «24-7» på Carrington så snart laget er tilbake på Carrington.
– I alle fall på bakgrunn av denne forestillingen, legger han til, og ymter frempå om behovet for forsterkninger i de bakre rekker:
– Manageren mener at forsterkningene foran dem (forsvaret) vil gi Phil Jones og Daley Blind, pluss Chris Smalling dersom han sniker seg tilbake i startelleveren, tilstrekkelig beskyttelse. Likevel spørs det om han ikke har kommet på andre tanker etter denne forestillingen, skriver han.
David De Gea? Han så ut som en ung mann som hadde hodet sitt et helt annet sted.

Mathieson er imidlertid ikke bare negativ, og trekker frem at samarbeidet mellom Memphis og Wayne Rooney virker lovende.

Mathiesons MEN-kollega, Rob Dawson, mener at han lærte fem ting av det samme oppgjøret:

  1. At det vil bli bedre for alle parter om David De Gea, dersom han ikke har hodet på rett plass, blir solgt før ligastarten.
  2. At Chris Smalling og Phil Jones kjemper om én plass i midtforsvaret – den høyre.
  3. At Matteo Darmian er et alternativ på venstrebacken.
  4. At Michael Carrick, Morgan Schneiderlin og Bastian Schweinsteiger ikke kan spille samtidig dersom LvG velger å stå fast ved 4-2-3-1-formasjonen han har benyttet i USA.
  5. At Wayne Rooney må begynne å finne nettmaskene. Det ble bare én scoring på ham i løpet av fire kamper på mannen som av LvG forventes å score 25 i sesongen som kommer.
dar
Matteo Darmian kan spille både på høyre- og venstreback.

Daily Mail, Ian Ladyman

Den anerkjente Mail-journalisten mener at Louis van Gaal og Manchester United har skaffet seg «et betydelig, men forutsigbart, problem» på keeperplass.

“De Gea has a shocker.”

Ian Ladyman

Ladyman så en usikker og tilsynelatende lite fokusert David De Gea som holdt på å gi bort en scoring allerede etter to minutter, og som deretter befant seg i ingenmannsland og derved bidro sterkt til franskmennenes «heller komiske ledermål».

Skribenten peker videre på det faktum at De Gea har fått lite kamptrening i USA. Til å begynne med skyldtes det riktignokryggskaden som satte ham utenfor åpningskampen mot Club América.
Likevel er 63 minutter mot Barcelona og nå 45 mot PSG, neppe den beste oppladningen før Premier League-sesongen som innledes allerede neste helg, mener Ladyman, og finner det vanskelig å begripe hvorfor Louis van Gaal valgte å ta spanjolen av banen allerede etter én omgang.

– Er det noen som trenger å komme inn i det manageren liker å kalle «kamprytme», så er det jo hans førstekeeper, skriver Ladyman.

The Mirror, David McDonnell

I likhet med sin kollega i Mail, finner også McDonnell det merkelig og overraskende at Van Gaals valgte å ta David De Gea av i pausen.
Han påpeker at Sam Johnstone, som i utgangspunktet ankom USA som tredjekeeper bak DDG og Anders Lindegaard, har fått til sammen 208 minutter mellom stengene, nesten 100 minutter mer enn De Gea.

McDonnell er også kritisk til Phil Jones’ innsats, ikke bare mot PSG, men i det hele tatt på USA-turen. Jones har spilt fra start i samtlige kamper, men journalisten antyder at det fort kan bli Chris Smalling, og ikke Jones, som løper utpå til åpningskampen mot Tottenham neste lørdag.

Det er også tydelig at Bastian Schweisteiger ennå ikke er matchfit. Han var anonym og trenger nok noen uker til på å komme opp på det nivået som forventes av ham, mener Mirror-journalisten, som derimot er mye mer positiv til mannen han tror kan ende opp som Uniteds første virkelige dødballspesialist siden Cristiano Ronaldos dager.

The Telegraph, Mark Ogden

Ogden mener at Zlatan Ibrahimovic ville ha passet United perfekt, men speiler ellers sine kollegers syn på rødtrøyenes innsats mot svensken og hans lagkamerater. Også Ogden skriver om en tilsynelatende ufokusert De Gea og kaotiske tilstander i området like foran ham.
Han mener at det er et stort, gapende hull i midtforsvaret som må tettes før overgangsvinduet stenger om vel en måned, og at Daley Blind – selv om han er en god fotballspiller – er for treg for stopperrollen. Ogden synes heller ikke at Blind har de sjefskvalitetene som United har behov for i denne posisjonen.

bl
Daley Blind, ikke den forsvarssjefen United trenger, ifølge Mark Ogden.
Powered by Labrador CMS