– Gjør hverandre bedre

Avisreaksjoner: Sesongen er lang, så er det noe problem om det er Martial eller Rashford som starter?

Publisert Sist oppdatert

Det er tidvis vanskelig å sette ord på akkurat hvor gode Manchester United ser ut denne sesongen, men på lørdag ble nok et Premier League-lag senket med 4-0.

Vi har allerede tangert antall ganger det skjedde under hele fjorårets sesong, og det er ingenting som tyder på at det stopper her.

De engelske avisene virker også overbevist om at denne Manchester United-utgaven er «the real deal».

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

Som seg hør og bør dagen etter United-kamp, har lokalavisen oppsummert det hele i fem nøkkelpunkter.

Rashford forsvarer plassens sin:

– Mønsteret på venstrekanten fortsetter: Rashford, Martial, Rashford, Martial, Rashford, Martial, Rashford, Martial, Rashford. Dette er slik det har sett ut de siste ni kampene, og den store trøsten for Martial er at han sannsynligvis starter mot Liverpool etter landslagspausen, skriver Luckhurst.

– Martial var den siste som fant plassen sin på benken etter hvilen, og håpet nok at han skulle være den første til å komme på banen. I det Martial var på vei til å sette seg, fløy Rashford nedover vingen og skaffet United et hjørnespark – og vekket samtidig fansen. Bare minutter senere noterte han seg for en målgivende med et djevelsk godt levert frispark.

Herjet med Palace-forsvaret: Marcus Rashford

United har dybde i troppen:

– Mourinho kunne startet med ti forsvarsspillere – og United ville fortsatt vært favoritter til å vinne kampen. Før kampstart var det spesielt snakk om at Fellaini igjen fikk tillit før Herrera, til tross for baskerens forestilling i Moskva. I løpet av Palace-kampen noterte Fellaini seg for like mange mål som Herrera har i United under Mourinho.

Forbedret atmosfære på Old Trafford:

– Det var en egen side i lørdagens kampprogram dedikert til atmosfæren på Old Trafford. Dette er fremgang i hvordan United jobber med problematikken, spesielt etter at Mourinho kritiserte fansen for å være stille etter seieren mot Leicester i august. (…) Det er ikke sikkert at vi vil se Old Trafford like høylytt som i glansdagene igjen, men det er godt å se at noen fans ønsker å gjøre en forskjell.

Juan Mata har mye å tilby:

– Ikke bli overrasket hvis Mata ikke er inkludert i startelleveren mot Liverpool senere denne måneden. 3-4-3-formasjonen i Moskva var et tegn på at når United skifter formasjon, er det spanjolen som blir henvist til benken.

– På lørdag spilte United igjen i sin «vanlige» formasjon, og Mata var instrumental i angrepet. Det var passende at målet hans kom fra et av de mange løpene hans inn i boksen.

Daily Mail, Joe Bernstein:

– Kanskje Marouane Fellaini fortjener sin egen emoji. I fraværet til rekordkjøpet Paul Pogba kunne den langt billigere Fellaini notere seg for sin første «double» – og titteljaget til Mourinho kunne fortsette uten behov for å se seg tilbake, skriver Bernstein.

– Det vil komme langt tøffere tester denne sesongen enn den Crystal Palace kunne tilby, en test som varte i underkant av tre minutter på Old Trafford. (…) Uansett så var det imponerende at Fellaini gjorde midtbanen til sin egen, og satt samtidig Nemanja Matic i skyggen. Fellaini var like farlig i begge ender.

– Med Pogbas langtidsskade i bakhodet, så kan vi trygt fastslå at Fellaini vil fortsette å være en viktig brikke på Uniteds midtbane.

Verdsatt av Mourinho, men nå også av fansen?

The Mirror, Liam Prenderville

Også denne avisen velger å plukke ut fem nøkkelpunkter fra Old Trafford på lørdag.

Crystal Palace sent i gang:

– Roy Hodgson har antageligvis brukt brorparten av uken på å planlegge hvordan laget hans skulle motstå Uniteds offensive våpen. I løpet av tre minutter på lørdag var den planen forkastet.

Fellaini forblir viktig:

– José Mourinho har alltid snakket varmt om belgieren, men nå synker det også inn hos fansen. Pogbas skade åpnet kanskje døren, men Fellaini har tatt sjansen med begge hender. Nå er han foran Herrera i køen – og det med god grunn.

Youngs rennessanse på venstreback:

– Etter skaden mot tampen av fjorårets sesong så det ut til at Youngs United-karriere kunne stå i fare. Han er inne i sitt siste kontraktsår, og alt lå til rette for at han ville bevege på seg gratis neste sommer.

– Mourinho valgte å ta Young tilbake i laget, og han har vært strålende siden. Han har kapitalisert på usikkerheten rundt venstreback-posisjonen, og gjort den til sin egen. Er han løsningen på lang sikt? Nei. Han er dog en viktig spiller å ha i laget, og opprettholder han lørdagens form er det ingen mulighet for at han forsvinner til sommeren.

Rashford og Martial gjør hverandre bedre:

– Hvordan kan Mourinho velge mellom de to? Duoen er begge i fantastisk form, samtidig som de kjemper om den samme plassen. Martial var fantastisk i Moskva, og på lørdag var Rashford blant de beste. United skal spille mange kamper denne sesongen, og slik det ser ut nå får de to ut det beste i hverandre.

Det blir ikke lettere for Hodgson:

– Etter kamper mot begge Manchester-lagene, skulle du tro det ble lettere for Hodgson og Palace. Dessverre, så er Chelsea neste motstander. Palace vil være avhengig av massiv støtte på Selhurst Park hvis det skal gå deres vei.

Hva nå, Roy Hodgson?

The Independent, Mark Critchley

Storavisen gjør et poeng ut av det faktum at United så langt har hatt et overkommelig kampprogram – og at sesongen på mange måter starter .

– (…) United har imponert så langt. Underpresteringen som har kjennetegnet United post-Ferguson, ser ut til å være over. Mourinhos United-lag er mektige, pragmatiske, underholdende og effektive.

– Det eneste som legger en demper på stemningen er at United har til gode å møte de beste lagene. United har hatt et lett program så langt – og flere av lagene de har møtt så langt er blant de svakere i ligaen.

– Hvis Uniteds ligastart har vist oss noe, så er det at kampene som ofte endte uavgjort i fjor, vinner United nå. Over de neste ukene må de vinne kamper de egentlig pleier å spille uavgjort, skriver Critchley.

Powered by Labrador CMS