Spiller der SAF ønsker

VIDEO Wayne Rooney gjorde en bra kamp på Uniteds midtbane mot Otelul Galati. Men hva syntes han selv?

Publisert Sist oppdatert

Jo, Rooney er enig i at det gikk bra, men han synes også at det ble en vanskelig jobb mot rumenerne.

– I Champions League finnes det ingen enkle kamper. De kom hit og presset oss høyt, noe som kom temmelig overraskende på oss. Men vi vant 2-0, og vinner vel gruppen med seier i neste hjemmekamp.

Slik lød altså Rooneys enkle analyse etter resultatet som sendte United til topps i Champions Leagues Gruppe C.

På spørsmål om hva han vil si til alle dem som hevder at Manchester United burde ha vunnet denne kampen med flere mål, sa han:

– At det er vanskelig. Se bare på Chelsea i går kveld (tirsdag); det finnes ingen enkle kamper i Champions League. Folk tenker antakelig som så at dette ikke var det beste laget, men de jobbet hardt og forsvarte seg godt, og da blir det ikke så enkelt å bryte dem ned.

– Min scoring – eller..?

Hva med det andre målet – ditt eget eller selvmål?

– Jeg mener det er mitt, svarte Rooney med et smil, og la til: – Nei, jeg vet ikke. Jeg skjøt, men jeg får avvente og se. (Like etter bestemte UEFA at 2-0-scoringen skal registreres som selvmål av Otelul-forsvarer Sarghi).

Men hvordan syntes Rooney det gikk i sin nye rolle som sentral midtbanespiller?

– Ingen problemer. Jeg spilte mye der da jeg var yngre. Man får mye ballkontakt, og i kveld måtte jeg også ned for å hjelpe til med å forsvare oss. Men hvis manageren ønsker at jeg skal spille der, så gjør jeg det mer enn gjerne.

Managerens avgjørelse

Hvorvidt han ser på midtbanerollen som en øyeblikkets nødløsning eller om han kan tenke seg den på lengre sikt, lød svaret:

– Nei, det vet jeg ikke, det blir naturligvis opp til manageren.

God nok

Ifølge spillerstatistikken fra kampen mot Otelul, var Rooney mannen som løp nest mest av samtlige, og han slo flere vellykkede pasninger enn noen andre. Men kan han – som midtbanespiller – gjenta det i de aller største matchene?

– Ja, det mener jeg. Jeg har sagt før at jeg mener jeg er en god nok fotballspiller til å kunne spiller hvor som helst på banen. Så om manageren ønsker at jeg skal spille på midten så gjør jeg det.

Se video av Rooney på Sky Sports

Powered by Labrador CMS