savar

Våre vurderinger om laget mot Leeds

Publisert Sist oppdatert

Den første av to kamper på bare cirka 90 timer mot Leeds.

Den første kampen uten både Casemiro og Christian Eriksen på lang tid.

Kampen spilles også mot en motstander som sparket manageren sin mandag. Det betyr en helt ny test for Erik ten Hags fremadstormende menn.

De har som regel gått over de andre hinderne de er blitt stilt overfor de siste ukene og månedene, men så gjenstår det å se om det skjer også nå.

United jager samtidig sin 14. strake hjemmeseier.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Det er trøbbel i paradis. Siden seieren mot Crystal Palace er Antony også bekreftet ute med skade.

Fra før av er Anthony Martial, Scott McTominay, Christian Eriksen og Donny van de Beek ute med ulike skader, mens Casemiro altså er suspendert.

Dermed kan man egentlig si at fire av elleve mann i en toppet førsteellever mangler for United.

Nye Marcel Sabitzer er klar, mens Diogo Dalot og Jadon Sancho er tilbake i full trening selv om de altså forble ubenyttede reserver etter at United fikk rødt kort mot Palace sist.


David de Gea – Stod frem da det var nødvendig mot Palace, og er et soleklart førstevalg mellom stengene.

Aaron Wan-Bissaka – På et eller annet tidspunkt så vil Diogo Dalot kastes inn i det. Kanskje skjer det også her, i hjemmekampen mot Leeds, men samtidig har det fungert såpass bra med Wan-Bissaka at vi går for en ny kamp for ham. Glem heller ikke at Antony er ute – noe som betyr at hvis Wan-Bissaka settes ut så endres hele høyresiden. Vil virkelig Ten Hag det?

Raphäel Varane – Som med Wan-Bissaka så vil Varane hviles på et eller annet tidspunkt. Akkurat nå spilles imidlertid kampene med tre hele hviledager mellom hver kamp, og det tror vi at han skal tåle. Derfor går vi for ham igjen.

Lisandro Martinez – Er suspendert til bortekampen mot Barcelona og vil da få naturlig hvile neste uke. Spiller derfor kampene rundt den.

Luke Shaw – Vi gamblet med Malacia sist, men uttaket viste at Shaw vurderes foran nederlenderen og da blir det som med et par av de andre – bortimot umulig å si når Shaw hviles. Da tvinges vi også til å gå med ham.

Marcel Sabitzer – Med Casemiro og Eriksen (og McTominay) ute blir dette den første starten for vår nye mann.

Fred – De utilgjengelige spillerne betyr også at det garantert blir en ny og fortjent start for brassen.

fredmha

Marcus Rashford – Antony er ute, og Jadon Sancho virker ikke å være klar til å starte og da ser vi for oss at Rashford må over på høyre for å gjøre plass til Garnacho på venstresiden.

Bruno Fernandes – Må spille så godt som alt, men heldigvis er det, som nevnt, nå i alle fall ok med dager mellom kampene. Det blir verre når Europa League-spillet starter om neste uke.

Alejandro Garnacho – Har vært det soleklare førstealternativet offensivt over tid nå, og vi føler da at det blir umulig å se til andre enn ham når Antony er ute.

Wout Weghorst – Har aldri opplevd noe annet enn seier på Old Trafford i United-drakten. Måtte det vare.

Alternativene:

Dalot / Malacia: Begge to er høyaktuelle, da det er umulig å se for seg at Wan-Bissaka og Shaw ikke hviles med (u)jevne mellomrom – men det er samtidig vanskelig å gamble på det. Vi gjorde det sist, og fikk svi for det.

Maguire / Lindelöf: Spesielt hvis Ten Hag mener at dette er den rette kampen for Varane å hvile i under denne tette kampperioden.

Jadon Sancho: Har 28 minutter med førstelagsfotball for United på de siste 109 dagene, og det skjedde også i ligacupreturen mot Nottingham Forest da United ledet 3-0 sammenlagt. Dette er noe helt annet, og vi tror dermed at det er litt tidlig å snakke om å starte til en kamp som denne.

Leeds

Manager Jesse Marsch fikk altså sparken mandag, etter at Leeds stod uten ligaseier siden 5. november og så tapte borte mot Nottingham Forest i helga.

Det betyr at laget ligger på 17. plass, likt på poeng med Everton som ligger akkurat under nedrykksstreken.

Ralf Rangnicks United-assistent, Chris Armas, samt Michael Skubala og Paco Gallardo, blir de som leder Leeds på Old Trafford onsdag, etter at Marsch måtte gå.

Robin Koch var ute med suspensjon sist, men kan returnere her. Det samme gjelder nederlenderen Crysencio Summerville, som har vært skadet,  men var tilbake med et innhopp mot Forest.

Brenden Aaronson og rekordkjøpet Georginio Rutter, samt nye Weston McKennie, kan fort også være i 11eren.

Leeds må imidlertid klare seg uten Rodrigo, Stuart Dallas, Adam Forshaw, Archie Gray og Sonny Perkins.

Mulig Leeds-11er: Meslier – Ayling, Koch, Cooper, Wober – Adams, McKennie – Sinisterra, Aaronson, Gnonto – Rutter

Powered by Labrador CMS