– Nå ligner det et Van Gaal-lag

AVISRUNDEN: Britisk presse om onsdagens oppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Etter nok en scoring, hans fjerde på like mange kamper, stjeler Anthony Martial igjen mye av spalteplassen etter onsdagens cupavansement.
Denne gang må han imidlertid finne seg i å dele superlativene med jevngamle Andreas Pereira. Sistnevnte spilte sin første kamp fra start og kronet anledningen med et strålende frisparkmål.
Ellers er alle enige om at United vant en meget komfortabel seier.

Manchester Evening News:

Stuart Mathieson minner om at Andreas Pereira også spilte fjorårets ligacupkamp da United ble ydmyket av MK Dons. Han var også den eneste av utespillerne fra den gang som spilte mot Ipswich.
– Men dette ble en helt annen historie, skriver Mathieson.

– Tenåringen var en velkommen tilførsel til et sterkt LvG-mannskap, og det ved en anledning United historisk sett har pleid å sende utpå ungdommen.
– Med å inkludere Pereira kan United skryte av å ha hatt et ungdomsprodukt med i førstelagsstroppen i hver eneste obligatoriske kamp siden 1937, påpeker Mathieson. For vår regning kan vi legge til at totalantallet nå har kommet opp i utrolige 3.754 kamper!

“Manchester United 3-0 Ipswich: Pereira shines on perfect night for Van Gaal”

MEN

– Det var en stor og viktig kveld for Pereira, men også for Wayne Rooney, skriver Mathieson videre.
– Det siste han ville ha ønsket seg var å gå målløs av banen mot et lag som hadde gjort elleve endringer fra sist laget var i aksjon.
Og Rooney får skryt for måten han tok ned fremspillet fra Blind og satte ballen i mål på en måte han omtaler som «Martialesque». Les mer her.

roo
– Endelig satt den igjen! WAYNE ROONEY feirer sitt første mål på engelsk jord siden 4. april.

Avisens spillerbørs:
8:
Mata, Schweinsteiger, Pereira; 7: Valencia, Smalling, Blind; 6: De Gea, Young, Herrera, Fellaini, Rooney.
Innbytterne: 7: Martial; 6: Jones, Memphis

Daily Mail:

Wayne Rooney scoret sitt mål nummer 235 (feil, det var hans 234.; journ.anm.) for Manchester United og Andreas Pereiras sitt første da Louis van Gaal viste hvorfor han er overbevist om at både nåtid og fremtid er i trygge hender på Old Trafford, skriver Joe Bernstein for The Mail.

Også Bernstein trekker frem fjorårets pinlige 0-4-resultat mot MK Dons, og viser til hvor stor forskjell et år kan utgjøre.
Han tror også at Louis van Gaal må ha vært fornøyd med å ha flyttet Rooney opp på sentral spissplass igjen, da han så sin kaptein score med en «klasseavslutning» i første omgang. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7.5: Pereira; 6.5: Blind, Young, Mata, Rooney; 6: De Gea, Valencia, Smalling, Schweinsteiger, Herrera, Fellaini.

vg
En tilfreds LOUIS VAN GAAL på vei mot garderoben etter en vellykket aften på jobb.

The Sun:

Martin Blackburn innleder med at Wayne Rooney gjorde det meste av en sjelden Capital One Cup-opptreden ved å sette en stopper for måltørken som har vart i nesten seks måneder.
Likevel mener han at kapteinen ble overskygget av Anthony Martial og Andreas Pereira «som ga United-fans et glimt av fremtiden».

– Lovende tegn for årene som kommer, skriver Blackburn, men minner samtidig om at det selvsagt kommer tøffere oppgaver enn dette. Les mer  her. (krever abonnement)

Avisens spillerbørs:
7:
Schweinsteiger, Herrera, Pereira, Rooney; 6: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Young, Mata, Fellaini.
Innbyttere: 7: Martial; 6: Jones; 5: Memphis

The Mirror:

– Brasilianeren (Andreas Pereira) scoret på et utsøkt frispark, mens mål av Wayne Rooney og Anthony Martial forsikret om at United er i neste runde.
Slik innleder David McDonnell, og fortsetter med å minne om at Ligacupen alltid har vært en plattform for unge talenter til å blomstre i Manchester United – og slik ble det også denne gang.

“Andreas Pereira’s debut stunner seals Red Devils’ progress”

The Mirror

– Mens Wayne Rooney scoret sitt første mål på britisk jord for sesongen, satte 19-årsduoen Andreas Pereira og Anthony Martial inn hvert sitt, og tilbød med det et glimt inn i Uniteds lyse fremtid.

McDonnell viser til at selv Louis van Gaal omtalte de £36 millionene United betalte for Martial som «vanvittig», men minner om at den franske tenåringen med sine fire mål på like mange kamper, har scoret like mange som Radamel Falcao i fjor scoret på 29.

tony
£36 millioner – kanskje ikke så helt bort i natten allikevel..?

Samme journalist mener ellers at det ikke ble nødvendig for United å bruke særlig med krefter på å avansere til neste runde. Ikke særlig overraskende heller, med tanke på at Mick McCarthy gjorde elleve endringer fra sist for heller å holde fokus på helgens ligaoppgjør mot Bristol City.

Avisens spillerbørs:
7: Valencia, Blind, Schweinsteiger, Pereira (MotM), Mata, Rooney; 6: De Gea, Smalling, Young, Herrera; 5: Fellaini
Innbyttere: 6: Jones, Martial; 5: Memphis

The Guardian:

Jamie Jackson skriver enkelt og greit at Manchester United – og Louis van Gaal – med denne spaserturen la fjorårets pinligheter mot MK Dons litt lenger bak seg. Den inkluderte et flott debutmål av Andreas Pereira, og en fjerde på fire kamper for Anthony Martial.

Jackson har merket seg at Van Gaal gjorde seks endringer fra laget som i helgen vant på St. Mary’s, men at han likevel beholdt flere av sine førstevalg.
Til slutt konkluderer skribenten med at «United er mer solide denne sesongen enn i den forrige. Nå begynner de virkelig å ligne et Van Gaal-lag». Les mer her.

Powered by Labrador CMS