Herjer mot opprykkslagene

Men Opta-tall viser at Premier League-debuten til Alexis Sánchez var på nivå med marerittet til Henrikh Mkhitaryan mot Manchester City.

Publisert Sist oppdatert

Den chilenske nyervervelsen fikk ingen ideell start på United-karrieren i Premier League med onsdagens 0-2-tap mot Tottenham, men var én av få spillere som ikke ble slaktet på United.no-børsen.

– Grei start, så fullstendig borte. Fant ikke plassen sin, og de gangene ballen faktisk fant ham, så endte det kun i støttepasninger. Men han prøver, og det skiller ham fra de andre, skrev Dag Langerød i sin vurdering.

– Han har båret et Arsenal-lag i flere sesonger, og det skal han slippe å gjøre med dette United-laget. Han var best av de dårlige, argumenterte journalist Anders Zerener i Djevelens advokat.

LES OGSÅ: Mine tanker etter Spurs

Verre enn Mkhitaryan

Opta-tall United har hentet fra ydmykelsen på Wembley viser imidlertid at ligadebuten til Sánchez er én av de verste under José Mourinho.

Ingen andre offensive spillere står registrert uten skudd på mål, målsjanser og sjanser skapt i sin første seriekamp for Mourinho.

Ikke engang Henrikh Mkhitaryan, som ble tatt av allerede etter 45 fryktelige minutter i sin første seriekamp fra start mot Manchester City.

NB! Premier League-debuter fra start.

Mye involvert

Med 42 vellykkede pasninger var imidlertid Sánchez mer involvert i spillet enn hans lagkamerater var i sine debuter. Kun Paul Pogba slo flere pasninger til riktig adresse med 60 mot Southampton.

Det kommer også fram i statistikken at Sánchez var én av United-spillerne som faktisk forsøkte å utgjøre en forskjell mot Tottenham.

Bare Nemanja Matic (49) og Antonio Valencia (47) hadde flere vellykkede pasninger, mens Ashley Young og Sánchez var de to spillerne med flest ballberøringer totalt med henholdsvis 78 og 77.

Scoret mot Huddersfield

Lørdag er det forventet at Manchester United gjør skam på kritikken når Sánchez for første gang entrer Old Trafford i ny drakt.

På motsatt banehalvdel venter Huddersfield, som ikke har vunnet en Premier League-kamp siden 16. desember (4-1 mot Watford) og tapt seks av sine sju kamper mot de seks topplagene.

Den ene seieren kom mot nettopp United i oktober.

Et nyopprykket lag skulle uansett passe Alexis Sánchez perfekt. Chileneren har nemlig vært involvert i åtte scoringer på sine ni siste kamper på nyopprykkede lag.

29-åringen scoret ett av målene i Arsenals 5-0-seier mot Huddersfield i november, og står totalt med sju scoringer og én målgivende på de ni kampene.

Powered by Labrador CMS