triostart

Våre vurderinger om laget mot Granada

Publisert Sist oppdatert

United starter torsdagens kamp med en 2-0-ledelse opparbeidet seg i Spania, og det store spørsmålet er hvor sterkt Ole Gunnar Solskjær stiller i torsdagens returkamp.

La oss da begynne med å se på hva Solskjær gjorde i en enklere situasjon, da laget hadde hele 4-0 å gå på fra bortemøtet med Real Sociedad.

Den gangen sendte han likevel utpå Wan-Bissaka, Lindelöf, Fred, Greenwood, Fernandes og Martial – altså seks av såkalte førstelagsspillere – og det bare tre dager før Chelsea ventet i ligaen. Først på 0-0 i pausen gjorde han tre endringer.

Det gir et ok utgangspunkt for å forstå hva som er sannsynlig torsdag. Akkurat som mot Real Sociedad så tror vi nemlig at det siste Solskjær og trenerteamet ønsker seg er spenning.

Det var også slik vi tolket uttalelsene hans om kampen på pressekonferansen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Eric Bailly, Anthony Martial og Phil Jones er fortsatt ute, men det mest merkbare er at Harry Maguire, Luke Shaw og Scott McTominay er suspendert.

I tillegg sliter altså Marcus Rashford med en vond fot. Han har startet de tre siste kampene, men han har også blitt byttet ut etter en drøy time. Rashford trente heller ikke sammen med de andre onsdag.

Samtidig vet man at det på keeperplassen gjerne gjøres et bytte til disse Europa League-kampene.

De fem bakerste spillerne virker enkelt til denne, men fremover er det noen valg som må ta i flere posisjoner.


David de Gea – Egentlig et feilfritt comeback i Spania sist, og får derfor fornyet tillit til denne nå som han virker å være cupkeeperen.

Aaron Wan-Bissaka – I de store kampene er det til hans fordel at han egentlig er uten konkurranse, men i kamper som denne taper han litt på det – siden han fortsatt må i aksjon. Vi ser heller for oss at han byttes ut etter 60-70 minutter hvis kampen da er avgjort – og da gjerne mot Brandon Williams.

Axel Tuanzebe – Hadde faktisk seks kamper i januar og februar, men nå er det nesten to måneder siden han sist var innpå for førstelaget. Siden Bailly ikke er klar så er han imidlertid førstereserve på stopperplass og med Maguire ute så må han inn på laget. Situasjonen hans skal egentlig ikke overdramatiseres, men som 23-åring føles det litt som om han bør benytte mulighetene han får på slutten av sesongen hvis han skal være et langsiktig valg for Solskjær.

tyuanv
FØRSTE KAMP SIDEN FEBRUAR: Axel Tuanzebe får trolig det torsdag.

Victor Lindelöf – Blir sjefen i midtforsvaret når kaptein Maguire er suspendert.

Alex Telles – Kom innpå ved pause i Granada sist, etter at Solskjær innrømmet at Luke Shaw måtte beskyttes. Shaw er suspendert til torsdagens hjemmekamp og det gir Telles en mulighet fra start – etter at han også har tre knockout-kamper fra start i Europa League de siste par månedene.

Fred – Brassen spilte ikke i den første kampen i Spania, og selv om Nemanja Matic kan være et alternativ så tror vi Solskjær går for den best mulige kombinasjonen han har igjen sentralt på midten – for å sikre seieren. Kanskje, kanskje passer Fred også bedre i denne enn i søndagens kamp mot «store, sterke Burnley».

Paul Pogba – Strålende i en friere offensiv rolle mot Tottenham, og har vært fast inventar etter comebacket i Milano. I McTominays fravær synes vi imidlertid det lukter en plass sentralt på midten her.

Mason Greenwood – Benket fra start mot Tottenham, men kom innpå med både en scoring og en målgivende. Det virker da naturlig å bygge videre på det i denne.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
VILL JUBEL: Dette var søndag. Kan det bli ny scoring for Greenwood torsdag?

Bruno Fernandes – Vi har tatt ut Bruno av noen 11ere som denne før, men som regel bommet. Han spilte hjemme mot Sociedad, da ledelsen var 4-0, og vi tror han vurderes som så viktig for det offensive spillet at han heller tas av etter 45-70 minutter hvis det kan skje uten at avansementet er i fare.

Donny van de Beek – Hvis ikke en frisk Van de Beek kan brukes hjemme mot et spansk lag United slo 2-0 borte i den første kampen så er det nesten umulig å se for seg hvordan han noen gang ha en sjanse i United. Spesielt når Rashford sliter med foten og James har vært ute av spill i en liten uke etter sin skade i det første oppgjøret.

Edinson Cavani – Greenwood kunne vært et alternativ, men vi tror i så fall at det heller skjer når United føler at de har sikret avansementet litt ut i kampen.


Alternativene:

Er ganske mange, spesielt fremover på banen.

Marcus Rashford – Har altså startet alle kamper etter landslagspausen. Solskjær sier også at det da skjer uten risiko, men med en sår fot er det åpenbart at han er langt unna å være hundre prosent klar. Trente heller ikke onsdag, og fortjener denne pausen. I alle fall fra start av.

marg
HAR SLITT: Men Marcus Rashford har også startet de siste kampene. Etter at han stod over også onsdagens United-trening så tror vi imidlertid at han ikke starter torsdag kveld.

Daniel James – Åpenbart kantalternativ hvis han ikke hadde vært ute med skade de siste dagene, men nøyaktig hvorfor han var ute har ikke vært spesifisert. Det vil derfor ikke overraske veldig om han er i startelleveren.

Nemanja Matic – Hvis Solskjær ønsker å hvile Fred eller Pogba så er han mannen som kommer inn.

Vi tror at spillere som Juan Mata, Brandon Williams, Amad Diallo og kanskje også Shola Shoretire og Anthony Elanga (og Will Fish) først er aktuelle når avansementet eventuelt er i boks et godt stykke ut i 2. omgang – og det er noen bytter igjen å gjøre.

Granada

Tok sin første borteseier i ligaen i 2021 i helga, men er ellers kjent for å være betydelig dårligere borte enn hjemme. Helgas seier var bare den tredje på totalt 15 bortekamper i La Liga. Har ikke vunnet borte i knockout-spillet tidligere i turneringen.

Midtstopper Duarte, som er viktig, er ute med suspensjon. Kenedy, med fortid fra Newcastle og Chelsea, skal være usikker.

Mulig lag (kilde: uefa.com): Rui Silva; Foulquier, Vallejo, Germán, Neva; Herrera, Gonalons; Montoro, Machís, Puertas; Soldado

Powered by Labrador CMS