– Rooney er fortsatt klasse

AVISRUNDEN Langt mer positiv omtale i dag, naturligvis, men fortsatt er det mye å rette på.

Publisert Sist oppdatert

1-0-seieren over CSKA Moskva kom som en stor lettelse. Men, til tross for stort spille- og sjansemessig overtak og en velfortjent triumf, satt de tre poengene langt inne. Det kan David De Gea og Chris Smalling skriver under på. De to reddet kvelden og ga Wayne Rooney sjansen til å avgjøre, og det bare sekunder etter at de på mirakuløst vis hadde hindret CSKA i å sjokkere et fullsatt Old Trafford. Her er hva pressen skriver:

Manchester Evening News:

Overlegent ballinnehav og bare en scoring. Overflatisk sett kan det tyde på nok en  forestilling med steril dominans. Slik innleder Simon Bajkowski, før han raskt avviser en slik karakteristikk av Uniteds opptreden mot CSKA.

Det ville nemlig være urettferdig overfor et United-lag som viste mye større angrepsvilje enn i tidligere kamper, skriver han.
The Reds skapte mye mer og hadde langt mer sammenheng i leddene med Anthony Martial som spiss, Wayne Rooney like bak, og sidebacker som stormet fremover, skriver Bajkowski.

Som kampens nøkkelpunkt trekker han frem situasjonen da CSKA-innbytteren Seydou Doumbia kom alene mot De Gea som halvklarte avslutningen, før Chris Smalling i neste øyeblikk kastet seg inn foran forsøk nummer to. Et minutt senere var United i ledelsen.

Med seier over PSV i neste hjemmekamp vil United omtrent være videre, men kvaliteten på topp er noe United må se nærmere på, avslutter Bajkowski etter å ha sett rødtrøyene spolere flere gode muligheter underveis i oppgjøret. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8:
Young, Smalling, Rojo, Schweinsteiger; 7: De Gea, Blind, Lingard, Mata, Martial, Rooney; 6: Carrick
Innbytterne: 5: Fellaini, Memphis, Herrera

The Mirror:

United dominerte ballinnehavet fullstendig, men mot et resolutt russisk forsvar slet de igjen med å omsette sitt pasningsmantra i scoringer, skriver Alex Richards.
Han mener at Louis van Gaals lag heller ikke denne gang var i nærheten av sitt beste, og at det – til tross for seieren – fortsatt er mer enn nok å ta tak i.

“Attack, attack, attack – the lineup suggested Van Gaal IS taking fans advice.”

The Mirror

Richards konstaterer at Van Gaal, med sin oppstilling med Rooney og Martial i samarbeide på topp, virket å ha lyttet til fansens «attack, attack, attack». Men det hjalp ikke, mener han, til tross for en dominant førsteomgang med 73 prosent ballinnehav. Dette tilskriver han manglende fart i oppbyggingen av angrepene og at Rooney ikke er den spilleren han var.
Richards mener også at kapteinen ikke kunne unngå å score på Lingards innlegg, og derved bli den første engelskmann med 30 mål i Champions League. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8: Carrick; 7: De Gea, Smalling, Blind, Schweinsteiger, Lingard, Rooney; 6: Young, Roje, Mata, Martial.
Innbytterne: 5: Fellaini, Memphis

Daily Mail:

Ved å aktivere hver eneste trevl i sin tyrenakke, sendte Wayne Rooney ballen forbi keeper Igor Akinfeev. Omsider, skriver Martin Samuel.
Det nærmet seg syv timer, og dermed Manchester Uniteds lengste periode uten scoring siden 1992. Old Trafford led kvaler bare ved tanken.
Da var det vel like godt at de ikke vraket ham da, slik manageren var blitt rådet til. Like greit også at de ikke tok av ham isteden for Anthony Martial. Like greit at Louis van Gaal stolte på sin leveregel: klasse kommer til sin rett. For Wayne Rooney er fortsatt klasse. Han trenger bare hjelp – av en partner, av en filosofi. Han har slett ikke mistet målscorerens forstand.

“Worth the wait: Wayne Rooney header brings end to goal drought to secure vital Champions League win.”

Daily Mail

Mail-journalisten minner likevel om at seieren over CSKA hang i en tynn tråd. Han konstaterer at russerne kom til Old Trafford med få ambisjoner, og at de etter en times spill ikke hadde hatt et eneste skudd på mål – eller for den saks skyld en eneste corner.
Men så kom Seydou Doumbia innpå, og hele dynamikken endret seg. Plutselig ble CSKA en trussel. Det var da David De Gea og Chris Smalling i fellesskap måtte rydde opp.
Et øyeblikk senere tok United ledelsen og Old Trafford rocket. De som etter 66 minutter ville ha Rooney vraket til fordel for Martial, må ha følt seg litt fårete. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7.5: Lingard; 7: Smalling; 6.5: De Gea, Blind, Schweinsteiger; 6: Young, Rojo, Mata, Rooney; 5.5: Carrick, Martial.
Innbytterne: 6: Memphis, Fellaini

The Sun:

Etter en ventetid på 404 minutter, fikk de rødes trofaste endelig se nettmaskene bule igjen. Etter tre målløse oppgjør hadde laget deres vunnet igjen. Og mannen mange mener burde ha blitt benket, var den som sørget for scoringen. Og FOR et mål! Michael Carricks overlegg ble viderebefordret med en volley av Jesse Lingard, og Rooney steg til himmels for å stange ballen opp i nettaket. Dermed står han likt med Denis Law på klubbens toppscorerliste med 237 scoringer, og er dermed bare 12 bak rekordinnehaver Bobby Charlton.

“HALLELUJAH, Manchester United have scored.”

The Sun

Rooneys feiring avslørte lettelse og trass etter all kritikken som har haglet over ham denne sesongen, skriver Neil Custis. Les mer her (krever innlogging).

Powered by Labrador CMS