– Ingen tvil

Britisk presse konstaterer at Uniteds FA-cupavansement aldri var truet.

Publisert Sist oppdatert

Cambridge-spiss Tom Elliott kunne kanskje ha skapt furore dersom han hadde plassert ballen på innsiden av David De Geas venstre stolpe istedenfor i den. Det er alle enige om. Likevel mener britiske sportsjournalister at et grytidlig åpningsmål for gjestene neppe ville ha fått noen betydning for det endelige utfallet. Til det var klasseforskjellen mellom lagene for stor; ja, så stor som den strengt tatt bør være.

Manchester Evening News:

Manchester United v Cambridge United - FA Cup Fourth Round Replay
Paddy McNair gjorde en strålende innsats mot Cambridge.

– Dette kunne ha blitt annerledes dersom Tom Elliott hadde scoret for gjestene istedenfor å treffe stolpen i kampens første minutt. Men med to mål på åtte minutter sikret United seg et overtak League Two-klubben ikke var i nærheten av å rokke ved. Klasseforskjellen  ble for åpenbar, akkurat slik den burde, fastslår Simon Bajkowski, og trekker frem kveldens glimrende høyrebackvikar:
– Paddy McNair var lysende. Fra sin høyrebackposisjon så han hele tiden etter muligheter til å bruke ballen. Han utfordret gladelig og samarbeidet godt med Rooney. Ingen har sikret seg denne posisjonen ennå, og unggutten trenger selvsagt mer – og tøffere – motstand. Likevel kan dette ha gitt ham en glimrende sjanse til å spille seg til fast plass på laget, mener Bajkowski.

Avisens spillerbørs:

7: McNair, Rojo, Di María, Mata, Wilson (innbytter); 6: Alle andre.

Daily Mail:

I likhet med Evening News og de fleste andre, spekulerer også Daily Mail i hva som kunne ha skjedd dersom Tom Elliott hadde sendt gjestene i ledelsen i kampens åpningsminutt. De konkluderer likevel med at uansett om Cambridge hadde tatt ledelsen, så ville de ikke ha vunnet denne kampen. Til det var United «for sterke, for organisert og målrettet» for laget fra League Two.

– Som så ofte før denne sesongen, hadde ikke United så veldig mye spennende å by på til å begynne med. Med en manager som fortsatt leter etter det rette systemet, her med en slags 4-1-4-1-formasjon, var United heller dysfunksjonelle i de første 20 minuttene, mener avisens utsendte Ian Ladyman.
Han syntes også å registrere «et noe suspekt kroppsspråk» like før åpningsmålet, og føler derfor at Matas scoring kom på nøyaktig riktig tidspunkt. Da Van Persie så satte opp nummer to for Rojo, virket Cambridge slagne – «uten på noen måte å bukke under av den grunn».

Manchester United v Cambridge United - FA Cup Fourth Round Replay

The Sun:

Neil Custis skriver det de fleste nok tenkte med seg selv – at Cambridges sjanse til å nedlegge et stort bytte forsvant med 0-0-resultatet hjemme på The Abbey.
Stort mer har han ikke på hjertet; ikke annet enn å kaste seg på Elliott-bølgen. Men heller ikke Custis er overbevist om at en scoring for gjestene der og da ville ha fått noen betydning for utfallet.

Avisens spillerbørs:

7: McNair, Di María, Mata, Fellaini – og de tre innbytterne, Young, Herrera og Wilson. 6: Smalling, Evans, Rojo, Rooney, Van Persie, og 5:  De Gea.

The Independent:

– Man lever bare en gang. Slik lyder den gyldne regelen for alle som forsøker å legge ned et stort FA-cupbytte. Klarer du ikke å felle giganten på første forsøk, vil du kunne tjene penger på omkampen – i Cambridges tilfelle mer enn £1 million – men ikke avansement til neste runde.
– 24 minutter etter Elliotts bom og 115 etter at det ble tatt avspark i Cambridge, fant Manchester United åpningen. Da var det i praksis kjørt, skriver Tim Rich, og utnevner Cambridge-keeper Dunn til kampens store spiller.

Powered by Labrador CMS