– Ikke mye å skryte av

Manchester United vant en fortjent seier over Bournemouth, men klarte ikke å overbevise noen, heller ikke britisk presse.

Publisert Sist oppdatert

Likevel finner pressen grunn til å trekke frem noen lyspunkter, og da først og fremst ved å vise til individuelle spillerprestasjoner. Og matchvinner Romelu Lukaku? Ifølge flere skal han være glad til at han fikk fullføre kampen.

Manchester Evening News:

Samuel Luckhurst: Dette var «den første sjansen» José Mourinho lovet Luke Shaw etter spillerens «Man of the Match»-opptreden mot CSKA Moskva i forrige uke. Og igjen spilte han som en som står overfor muligheten til å bli erstattet av en eldre, og etter manges mening, dårligere venstreback i form av Danny Rose.

Manchester United might have two new first-teamers.

Shaw ga United en naturlig bredde i spillet og tilførte dermed Mourinho en alternativ angrepskanal. Ryan Giggs nikket anerkjennende da Shaw flikket ballen over en motstander, suste oppover langs flanken og skaffet seg et frispark.
Ashley Young er ti år eldre enn Shaw, og 22-åringen er nå i ferd med å fremstå som Uniteds beste venstreback.

Jones gjør United bedre

Før han ble skadet på Wembley i forrige måned var det rett og riktig å omtale Phil Jones som førstelagsspiller. Den statusen gjenvant han med sin majestetiske opptreden onsdag kveld. Han gjør til og med sin eldre stopperpartner bedre. Smalling overlot til Jones å distribuere ballen, og Jones’ pasningsspill fremstår som en undervurdert faktor i Uniteds angrepsspill.

Mer kynisk Mourinho

Etter helgens nederlag var degraderinger uunngåelige, og Ander Herrera var et åpenbart offer. Med Paul Pogba suspendert og Marouane Fellaini ennå ikke klar, var McTominay det eneste gangbare alternativet. Det var derfor av uvesentlig betydning at han virket litt utenfor i første omgang.
I likhet med Henrikh Mkhitaryan har Herrera sluknet i den senere tid, og Mourinho hadde behov for å sette et eksempel. All ære til McTominay, for han spilte mye bedre i andre omgang.

Lukaku gjenvant evnen

Allerede i sin første start, mot Salt Lake City i sesongoppkjøringen, viste Romelu Lukaku at han var i stand til å utnytte målsjanser selv om han ikke deltok så mye i spillet. I løpet av de 20 første minuttene mot Bournemouth, sendte han avgårde to pasninger uten adresse. Dette ble møtt med iltre grynt fra J Stands syngeseksjon.
Teknikken Lukaku benyttet da han sendte laget sitt i ledelsen, bar imidlertid kjennetegnet til en klassisk 9’er.

Spillerbørs: De Gea 8, Valencia 6, Jones 8, Smalling 6, Shaw 7 (Young 5), McTominay 6, Matic 6, Mata 7, Martial 5 (Rashford 7), Lingard 5 (Herrera 6), Lukaku 7

LUKE SHAW med ny god forestilling.

Daily Mail:

Chris Wheeler: Da Romelu Lukaku sendte United i ledelsen etter 25 minutter, viste han knapt noen tegn på å ville feire. Han viste ingen følelser idet han snudde seg bort etter scoringen, bortsett fra å gi Anthony Martial en kjapp klem. Omsider sendte han avgårde noen slengkyss mot tribunene, men det var omtrent alt. Han kunne ikke ha sett mindre imponert ut om noen hadde truffet ham i hodet med en plastflaske eller sprayet ham med melk.

Manchester United 1-0 Bournemouth: Romelu Lukaku header gies Jose Mourinho's side nervy win.

Etter den lovende sesongåpningen da Uniteds £75 millionersspiss scoret mål når han ville og de holdt følge med Manchester City, har det steg for steg blitt lagt til rette for en hard vinter.

José Mourinho vil kanskje ikke innrømme det, men Citys seier har tatt vinden ut av United-seilene, i alle fall etter denne forestillingen å dømme. Les mer her.

Spillerbørs: De Gea 7.5, Valencia 6, Jones 7, Smalling 6, Shaw 6.5 (Young –), Matic 6.5, McTominay 6, Lingard 6 (Herrera 6), Mata 6, Martial 6.5 (Rashford 7), Lukaku 6.5

The Sun:

Neil Custis: Selv med seier hersket det en viss nedstemthet på Old Trafford. Kanskje kan Manchester United sies å være tilbake på sporet etter denne gevinsten, men toget snegler i oppoverbakke.

En hver tanke om at en hjemmeseier kanskje kunne medføre et lite kutt i Citys forsprang, måtte forkastes med nyheten om de lyseblå hadde knust Swansea med 4-0.

At United, og det allerede før nyttår, må belage seg på å måtte kjempe om andreplassen, er en tanke som ikke akkurat bidrar til å løfte spiriten med det aller første. United har imidlertid de finansielle musklene til å forsterke laget, manageren til å forbedre spillerne og tilstrekkelig med støtte til å opprettholde håp for fremtiden. Les mer her.

DAVID DE GEA – nok en gang med uvurderlig innsats mellom United-stengene.

The Mirror:

David McDonnell: Takket være Romelu Lukaku knep «De røde djevlene» de tre poengene, men laget imponerte ikke mot Eddie Howes «kirsebær».

Romelu Lukakus heading etter 25 minutter viste seg tilstrekkelig til å sikre seieren. Dermed ble det heller ingen utvidelse av Citys 11 poengs ledelse.

Allikevel er det et faktum at United hang i tauene. De har David De Gea å takke, en mann som sto bak et halvt dusin redninger og sørget for at laget skrapte sammen en gevinst. United måtte nemlig slite i lange perioder og ble presset av en motstander som nektet å la seg kue etter Lukakus åpningsmål.

Jose Mourinho wanted a statement performance after derby defeat – but insipid display found Man United wanting for more.

Bournemouth-sjef Eddie Howe mente for øvrig at Lukaku burde ha blitt sendt av banen før pause etter å ha sluppet unna et kynisk overfall på Nathan Ake, før han ble notert i dommerens bok etter nok en hensynsløs takling, denne gang på Harry Arter.

Spillerbørs: De Gea 8, Valencia 6, Jones 6, Smalling 6, Shaw 7 (Young –), Matic 7, McTominay 6, Mata 7, Lingard 6 (Herrera 5), Martial 7 (Rashford 6), Lukaku 7

Målscorer ROMELU LUKAKU – heldig som slapp utvisning.

The Independent:

Tim Rich: Man kan se det på den ene eller andre måten: dette var nok et bevis på at Romelu Lukaku kun lykkes mot de nest beste, eller så var det bevis på at noe av den negativiteten som har svirret rundt ham siden en blodfattig forestilling i Manchester-derbyet var vilt overdrevet – i likhet med så mye annet i dagens fotball.

Uansett kan ingen nekte for at headingen som sendte Juan Matas overlegg inn i Asmir Begovics kryss var både kjærkommen og verdifull. Den innebærer at United halter videre, elleve poeng bak de bråkete naboene.

Men Lukaku var heldig som fikk fullføre. Det gule kortet han pådro seg etter en smertefull takling på Harry Arter, skjedde etter at han tidligere hade satt knottene i Nathan Akes ankel. Innimellom disse episodene steg han imidlertid til værs med nettopp Ake og sendte United i føringen. Les mer her.

Powered by Labrador CMS