Dobbelt så store som Real Madrid?

Uniteds børsnotering i USA sikrer trolig United tittelen som verdens mest verdifulle sportsklubb.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver The Guardian.

Interessen for Uniteds børsnotering i USA skal ha vært enorm. De 13 bankene United samarbeider med skal ha fått så mange henvendelser etter å kjøpe aksjer at noen potensielle investorer faktisk har blitt avvist.

Går alt som United og de foreløpige prognosene tilsier vil United dermed innkassere 332 millioner dollar på aksjesalget, og halvparten av det vil brukes til å redusere gjelda på 437 millioner pund.

Verdien vil imidlertid gå rett til skyene, og The Guardian skriver at Uniteds verdi vil være 1,92 milliarder pund hvis alt går som klubben ønsker. Selv etter at gjelden tas med i regnestykket vil det bety at United er verdt dobbelt så mye som Real Madrid. Guardian siterer Bloomberg og Forbes på denne informasjonen. Uniteds verdi vil også være ti ganger så stor som for eksempel Juventus, et annet lag som er børsnotert.

Amerikanske investorer skal ha latt seg rive med av at de kan få kloa i et «luksusmerke», og de skal ikke ha latt seg skremme av at noen mener at aksjene er overpriset.

Flere detaljer om børsnoteringen er ventet torsdag og fredag. Da vil nemlig aksjene legges ut for salg, og prisen per aksje (trolig 16-20 dollar) vil bli kjent etter at United altså har brukt de siste to ukene til å overbevise investorene om at det er verdt å bruke penger på dette.

Powered by Labrador CMS