English U-18 Premier League - Manchester United U18 v Everton U18

Mather avsluttet praktangrep – måtte nøye seg med poengdeling

Manchester Uniteds U18-lag hadde allerede sikret 3. plassen i U18 Premier League før de møtte Everton på Carrington og Travis Binnions unge mannskap tok med seg ett poeng i den nest siste seriekampen for sesongen.

United tok ledelsen etter et vakkert angrep hvor James Nolan fant Sam Mather som banket ballen i mål fra kloss hold og etter snaue halvtimen og United kunne gå til pause med ledelse.

Like etter pause fikk United et mål i mot da Everton hadde frispark ute til venstre. Ballen ble slått inn og Elyh Harrison bommet med sin utrustning og Martin Sherif kunne enkelt stange ballen i det åpne målet

Dermed endte det 1-1 og United møter Everton igjen til den siste seriekampen for sesongen førstkommende lørdag på Finch Farm Training Ground.

Keeperspill på høyt nivå

United, med en prøvespiller i Jacob Lara som en av to stoppere startet kampen litt nervøst i det defensive arbeidet og ved tre anledninger på stillingen 0-0 måtte Elyh Harrison vise hvilke ferdigheter han har som skuddstopper.

Først en strålende redning som 17-åringen slo over mål etter frekt skudd fra kloss hold, like etter en redning hvor unggutten måtte ut i full strekk nede ved den ene stolperoten før han viste strålende reaksjonsevner og stanset et knallhardt skudd fra Martin Sherif og fanget egen retur.

Stoke City v Manchester United: FA Youth Cup
NY STRÅLENDE KAMP: Elyh Harrison vartet opp med flere klasseredninger mot Evertons U18-lag og viser at han fort kan bli en viktig spiller for U21-laget allerede neste sesong.

Også i andre omgang viste Harrison hva som bor i ham og i en periode i starten av andre omgang, hvor United slet med å håndtere Evertons raske angrepsspillere var Harrison på pletten.

Mot slutten av kampen var 17-åringen også ute og viste ferdigheter og spillforståelse som sweeper og stanset et potensielt veldig farlig angrep og satte i stedet i gang et United-angrep hvor Mather med litt bedre treff kunne avgjort kampen for United.

Sjansesløseri

United skapte sjanser nok til å avgjøre kampen, men det ville seg ikke helt foran mål tirsdag kveld.

Med unntak av Sam Mathers strålende mål så var Shea Lacey, livlig og skapte både sjanser på egenhånd og satte opp sine medspillere. Den største sjansen hadde ballkunstneren likevel selv da han dro seg inn i feltet og forsøkte å lobbe ballen over Evertons keeper like før pause.

I andre omgang var det kontringene som fungerte best for United og Wheatley fikk to gode muligheter til å score før timen spilt og han ble tatt av.

På overtid burde også Victor Musa ha sørget for tre poeng da en av Evertons midtstoppere mistet fotfeste på det glatte underlaget på Carrington og Musa fikk en hel banehalvdel for seg selv. Likevel klarte ikke Musa å holde hodet kaldt foran mål og Evertons keeper kom ut og reddet mesterlig.

musa210123
KUNNE AVGJORT: Victor Musa bommet en stor sjanse på overtid og kunne blitt helten mot Everton.

Manchester United 1-1 Everton

Carrington
U18 Premier League

::: Jacob Lara (73)

MÅL: 1-0 Sam Mather (28), 1-1 Martin Sherif (49)

United: Elyh Harrison – James Nolan, Jacob Lara (prøvespiller), Habeeb Ogunneye (Jaydan Kamason 67), Sam Murray (k) – Jayce Fitzgerald, Finlay McAllister – Ashton Missin (Ethan Williams 46), Shea Lacey (Adam Berry 74), Sam Mather – Ethan Wheatley (Victor Musa 67).

Ubenyttede reserver: Thomas Myles

SLUTT

90+4 min: Så holder Everton på å stjele med seg alle tre poengene. Misforståelse i United-forsvaret og de gir bort ballen til Sherif som ser at Harrison står langt ute og forsøker en lobb. Ballen sniker seg like utenfor og United er heldige som ikke får et sent, sent baklengsmål mot seg.

90+3 min: Jacob Lara nære ved å avgjøre kampen! United tar et frispark hurtig og ballen spilles inn i feltet til stopperen som legger til rette og forsøker en avslutning, men ballen sklir av foten og går langt utenfor.

90 min: Gigantisk sjanse for Musa! Utnytter at en av Evertons stoppere sklir og har hele banehalvdelen for seg selv. Får god tid til å sikte, kanskje også for god tid og blir ubesluttsom før han skal avslutte og skyter rett på keeper som kommer ut og gjør seg stor. Der burde United avgjort kampen.

87 min: Elyh Harrison er offensiv i sitt keeperspill og kommer ut og takler på ball som bakerste mann. Tar så med seg ballen frem i banen og setter i gang et angrep. Sam Mather får ball ute til venstre og driver innover i banen og drar seg forbi fire Everton-spillere før han forsøker en avslutning, men Uniteds målscorer sklir i det han avslutter og keeper har få problemer med å håndtere avslutningen.

83 min: Adam Berry fortsetter å vise frem lekre finesser. Denne gangen finner han Finlay McAllister som kommer fra dypet, men midtbanespilleren setter ballen utenfor fra like innenfor sekstenmeteren.

80 min: Nolan tar et offensivt løp og kommer til et innlegg ute til venstre. Musa starter inn foran mål, men rekker akkurat ikke frem og ballen går inn til keeper.

79 min: Adam Berry millimetere unna scoring like etter han kom inn. Vender opp på 20 meter og skyter mot høyre hjørne. Skuddet stryker stolpen etter å ha vært borti en Everton-spiller.

74 min: BYTTE: Shea Lacey har vært strålende for United, men tas av her og erstattes av Adam Berry.

73 min: Jacob Lara pådrar seg gult kort i sin kamp på prøvespill.

73 min: Ny god redning av Elyh Harrison! Keeperen har vært bortimot feilfri i denne kampen, sett bort fra baklengsmålet. Denne gang viser han god reaksjonsevne og er raskt nede langs gresset og redder fint!

70 min: Shea Lacey danser i mellomrom og går fremover. Fyrer fra 20 meter, men skuddet går like utenfor.

67 min: BYTTE! Ethan Wheatley og Habeeb Ogunneye går av og erstattes av Victor Musa og Jaydan back. Kamason. Det betyr en liten endring i hvordan United spiller. Kamason legger seg som høyre vingback, med Nolan inn som stopper sammen med prøvespiller Jacob Lara.

66 min: Fitzgerald drar seg inn i feltet etter en lekker detalj før han går til linja og banker ballen inn i femmeteren. Evertons keeper får en fot på ballen og parerer før forsvaret får klarert like foran Ethan Wheatley.

64 min: Det er kontringene til United som har skapt de største sjansene i denne kampen. Williams finner navnebror Wheatley som skyter rett i en Everton-spiller. Mangler det siste lille på effektiviteten for United akkurat nå.

63 min: Stor United-sjanse! Murray kommer til innlegg fra venstre etter en kontring. Nolan har kommet fra motsatt back og forsøker en volley etter å ha tatt ballen ned, men treffer dårlig og ballen går rett på Evertons sisteskanse.

59 min: Lacey svinger ballen inn i feltet. Prøvespiller Lara stiger til værs, men ballen går akkurat over den høyreiste stopperen og sklir gjennom feltet.

57 min: United kontrer Lacey finner innbytter Ethan Williams som legges i bakken like utenfor sekstenmeteren ute til høyre. God mulighet for Lacey til å finne på noe magisk på dette frisparket.

56 min: Nervøst i Uniteds bakre rekker. McAllister kaster seg etter ball inne i feltet, men Everton-spilleren smetter forbi. Spiller på tvers til målscorer Sherif, men spissen klarer ikke å få til noe avslutning, men vinner en corner.

54 min: Etter en svak åpning på andre omgang har United hevet seg litt. Klarer å demme opp for Evertons raske pasningsspill og står bedre i presspillet.

49 min: MÅL! Everton utlikner. Ballen slås hardt inn på et frispark. Elyh Harrison kommer ut for å bokse, men bommer. Martin Sherif bryter ballbanen foran Uniteds keeper og stanger ballen i mål. Tung start på andre omgang.

46 min: United roter bort ballen umiddelbart og Sherif går på med full fart. Banker til med venstre og ballen stryker stolpen. Nære på en

46 min: BYTTE! Ashton Missin går av etter å ha fått en smell i slutten av første omgang. Inn kommer Ethan Williams.

46 min: Andre omgang er i gang!

PAUSE

45+1 min: United ruller opp på venstresiden. Murray tar med seg Lacey som går til linja og forsøker å vippe ballen over Evertons keeper fra meget skrått hold. Er nære et nytt drømmemål, men ballen lander på bakre og Everton får klarert.

42 min: Strålende angrep av United. Tålmodig venter ungguttene på åpninger og Mather, Wheatley og Lacey finner hverandre før sistnevnte danser seg rundt en Everton-spiller og mot mål før han avslutter, men i en motspiller og i nettveggen.

40 min: Everton kontrer i stor fart. Ballen spilles ut på venstresiden hvor det er stort rom og ballen blir slått inn. Ogunneye kaster seg inn i ballbanen og får rensket unna. Solid stopperspill.

36 min: Ny enorm redning av Elyh Harrison! Lara blir dratt av av Martin Sherif og Everton-spissen er alene med Harrison. Der velger han å gå for kraft, men Harrison får ut en fot og ballen stiger rett til værs. Keeperen er lynraskt oppe på beina og fanger egen retur og gjør det han kan for at ikke nullen sprekker.

35 min: Murray står på nytt høyt og drar nytte av det. Ballen spretter fint foran Uniteds venstreback som prøver lykken fra 25 meter, men sleiver og skyter langt utenfor.

33 min: Ny stor sjanse for Wheatley. Tar ned en løs, lang ball fra Lara og går på mål. Banker til fra 20 meter og ballen sniker seg så vidt utenfor. Nære 2-0!

32 min: United vinner ball på 20 meter. Mather finner Wheatley som ikke klarer å stokke beina inne foran mål og bommer fra fire meter.

28 min: MÅL! Sam Mather! Lang ball fra Lara ut til James Nolan som tar med seg ballen ned til linja og slår ballen ut i feltet til Sam Mather som står inne i feltet og venter på ballen. På sin første berøring så banker midtbanespilleren ballen opp i hjørnet og United tar ledelsen!

26 min: United sliter litt med Evertons Beaumont-Clark som på ny drar seg inn i banen fra høyre og fyrer med venstre. Denne gangen helt nede i hjørnet, men Harrison er på ny parat og redder flott. Strålende keeperspill på streken fra Harrison så langt.

23 min: Strålende redning av Elyh Harrison! Retter opp egen feil etter å ha spilt ballen rett til en Everton-spiller. Everton bygger opp et angrep og det kommer et skudd som ser ut til å gå i en bue over Uniteds unge keeper og i mål, men 17-åringen varter opp med et tigersprang og får vippet ballen til corner.

22 min: Småkaotiske minutter på Carrington nå. Verken United eller Everton klarer å ta ordentlig tak i kampen og spillet blir oppstykket i frispark og innkast.

18 min: Lacey slår ballen inn i feltet, men Everton klarerer.

17 min: Uniteds unge ballkunstnere begynner å markere seg. Lacey og Missin viser at de innehar ballbehandling av høy klasse og danser seg etter tur forbi Everton-spillere som ikke klarer å få has på dem. Sistnevnte skaffer frispark med gode muligheter for målsjanse.

13 min: Leighton Baines er for øvrig sjef for Evertons U18-lag. Går gradene i klubben som trener etter endt karriere i klubben.

11 min: Misforståelse mellom Fitzgerald og Lacey skaper en farlig situasjon defensivt for United. Beaumont-Clark drar seg inn i banen for Everton og skyter, men får ikke noe kraft i skuddet og det triller inn i fanget til Harrison.

8 min: Nytt Everton-angrep. Skudd fra distanse fra Evertons Ebere. Lara kaster seg inn i skuddet og blokkerer fint. United kontrer og vinner corner.

5 min: Everton angriper. Ogunneye henger på og setter inn en takling, hardt, men rent og Everton får corner.

4 min: Ethan Wheatley dropper dypt og vender opp. Setter på trommestikkene og parkerer Evertons høyreback. Forsøker å finne Lacey med en utsidepasning, men avleveringen er akkurat i lengste laget og går inn til keeper.

2 min: Interessant å se at United i dag starter med en prøvespiller. Jacob Lara hører til daglig til ungdomslaget til Salford hvor han har vært kaptein på flere aldersbestemte lag. I vår har den unge forsvarsspilleren vært på utlån til Stalybridge Celtic hvor han har spilt to seniorkamper.

1 min: United går rett i angrep! Sam Murray står høyt og vinner i lufta. Header gjennom Ethan Wheatley som bruker akkurat for lang tid i det han skal avslutte og han får Everton-spiller inn i seg og bommer med avslutningen.

1 min: Kampen er i gang!