US montasje

United-Supporteren kommer i helt ny drakt

Fra og med første utgave kommende sesong, vil vårt tradisjonsrike medlemsblad ha rekordmange sider med flere temasaker, og samtidig et helt nytt visuelt uttrykk.

Publisert Sist oppdatert

Av: Lars Morten Olsen

En annen nyhet er at antall utgaver går fra seks til fire utgaver per sesong. Dette skjer etter en nøye vurdering. Folks leservaner er i endring, og færre utgaver er ikke uvanlig innen avis- og magasinbransjen.

Dette kompenserer altså Supporterklubben ved å øke antall sider.

Bladet du holder i hendene, eller snart får i postkassen, er det siste med 116 sider. Fra og med neste nummer økes sideantallet til 132. 

Aldri tidligere har medlemsbladet til Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb hatt så mange sider.

Nytt uttrykk

Det mest spennende er kanskje likevel at United-Supporteren vil fremstå i helt ny drakt. US sin mangeårige grafiske designer Line Dahle (som har hatt layout-ansvaret for bladet siden juni 2002) har brukt mye tid på et stort redesign av medlemsbladet.

Dette har selvsagt skjedd i kontinuerlig dialog med redaksjonen. Tatt formatendringen i betraktning, er dette sannsynligvis den største redesign i medlemsbladets 42-årige historie.

Bilde fra US
PÅ HJEMTRAKTENE TIL SJEFEN: United-Supporterens journalist Bjarte Valen har to ganger besøkt den lille landsbyen Haaksbergen der Erik ten Hag vokste opp og snakket med folk som kjenner United-manageren. I det nye US vil dybdejournalistikk få en enda sterkere og større plass.

Dagens utgave måler 225 mm i bredden og 297 mm i høyden. Neste utgave vil være 170 x 240 mm, et velkjent format for fotballmagasiner.

Kvalitetsbladet Josimar og de to uoffisielle United-fanzinene United We Stand og Red News har mer eller mindre samme størrelse.

Moderne uttrykk med innslag av nostalgi 

Vi mener det nye formatet er tidsriktig, men det har også et snev av nostalgi over seg.

I Supporterklubbens spede barndom, ja og ungdom også, var nemlig medlemsbladet i A5-størrelse (148 x 210 mm).

Etter en avstemning blant medlemmene gikk United-Supporteren fra og med 1995/96-sesongen over til A4-format.

Siden har medlemsbladet gjennomgått små justeringer på både størrelsen og layout ved flere anledninger.

US dummy
PRØVEUTGAVE: United-Supporteren fikk produsert en egen test-utgave av nye US.

Den siste store redesign var sommeren 2018. 

Fem år frem i tid mener vi altså det er på høy tid med en ny oppfriskning av utseendet på bladet som har kommet jevnt og trutt til våre mange trofaste medlemmer i 42 år.

283 utgaver er det blitt, inkludert det siste bladet du nå har fått eller får i disse dager. Det nye formatet var på ingen måte noen hastebeslutning. Supporterklubben overveide det nøye, og i fjor høst trykket vi opp en dummyutgave med bare noen få eksemplarer slik at redaksjon og Supporterklubbens styre kunne med det fysisk i hånd ta en endelig beslutning.

Det er en beslutning vi håper du som leser vil være fornøyd med.

Temabaserte artikler

Når United-Supporteren går fra seks til fire utgaver per sesong, blir det naturlig nok også lengre tidsintervall mellom hvert blad.

Det gjør at redaksjonen vil strebe etter å lage artikler som er enda mindre tidssensitive enn i dag. Med en slik endring faller det seg naturlig at enkelte spalter går ut, eksempelvis Old Trafford Scene, Sesongens Gang, samt dansk og svensk spalte.

Herrera i US
GAMMEL KJENNING: Supporterklubbens Eivind Brennhovd Holth besøkte Ander Herrera i Spania. Der snakket spanjolen om den vonde avskjeden med United.

I det «nye» medlemsbladet vil det bli mer tematikk, flere og gjerne lengre dybdesaker, og mer gravejournalistikk.

Vi ser på dette som en spennende utvikling av det tradisjonsrike medlemsbladet, og en utfordring vi gleder oss til å ta fatt på.

God fornøyelse og god sommer!

Powered by Labrador CMS