Glimrende Ando

Anderson, som har vært ute i vel en måned med ankelskade, imponerte stort da han torsdag kveld returnerte i reservelagskampen mot Manchester City.

I sin første opptreden siden 20. januar, viste Anderson ingen tegn til rust der han fra sin midtbaneposisjon dikterte spillet og fóret sine lagkamerater med den ene lekre pasningen etter den andre. Han ble tatt av banen etter 45 minutter, etter ganske sikkert å ha overbevist kveldens viktigste tilskuer, Sir Alex Ferguson, om at han er moden for en plass i søndagens tropp til Wembley-finalen mot Tottenham. Nå gjenstår det bare å se om ankelen er enig, eller om den sveller opp i løpet av natten som reaksjon på de tre kvarterene på Moss Lane.

United gikk for øvrig seirende ut av dysten mot naboklubben fra Eastlands. Resultatet, 2-1, betyr at rødtrøyene har tatt samtlige seks poeng fra de lyseblå denne sesongen. I høstens "omvendte" oppgjør vant Ole Gunnar Solskjærs elever 3-0 over laget som fortsatt innehar andreplassen på ligatabellen. Med kveldens seier, lagets tredje på rappen, klatret United fra åttende til femte. Det betyr at avstanden opp til City, som har spilt tre kamper mer, nå er redusert til bare seks poeng.

1-0 – James

Etter at United hadde vært det klart beste laget gjennom 35 målløse minutter, fant midtbanemann Matty James omsider nettmaskene bak City-keeper Kevin Johansen etter 36. Scoringen kom etter en rask kontring i kjølvannet av en City-corner, og da de fleste – inkludert Johansen, forventet en pasning mot Zoran Tosic, fyrte James istedet av fra bortimot 25 meter. Med keeper stående på "feil" ben, suste ballen inn i hjørnet.

2-0 – Macheda

Nå som James hadde vist vei, skulle det bare ta to minutter før ledelsen ble doblet. Anderson tilrev seg ballen og involverte Lee Martin/Matty James, før keeper Johansen halvklarte Daniel Drinkwaters avslutning. Federico Macheda fikk en enkel jobb med å ekspedere returballen dit den hørte hjemme.

De Laet feiler

Bare centimetere skilte fra 3-0-ledelse da Lee Martin i omgangens siste minutt kaet ballen i tverrliggeren fra 25 meter. Istedet skulle det bli 2-1 før lagene gikk til garderoben. På overtid forårsaket nemlig Ritchie De Laet et helt unødvendig straffespark da han sendte en City-spiller i gresset med en svært overilet inngrepen. Bulgarske Valeri Bojinov gjorde ingen feil fra 11-meteren, og ga et til da underlegent City-mannskap håp om et comeback i 2. omgang.

United best, også etter pause

Slik skulle det heldigvis ikke gå. City åpnet riktignok friskt etter hvilen, men snart var United igjen i spillemessig føring og skapte halvsjanse på halvsjanse. Zoran Tosic, som ikke hadde noen stor kamp, var frempå med en heading like utenfor bortre stolpe, mens Macheda fikk en nettkjenning annullert for offside etter å ha blitt spilt flott igjennom av sin serbiske lagkamerat.

City forsøkte stadig å komme tilbake i kampen, og kom til en bra sjanse ved Ben Mee. Han fikk til en heading mot nærmeste stolpe, men måtte se ballen fanget av navnebror Ben Amos.

I sluttminuttene burde Federico Macheda ha øket den knappe ledelsen. Først misbrukte han en strålende mulighet ved å banke ballen over tverrliggeren, og deretter tok han seg for lang tid etter en corner. Det ga en City-forsvarer den anledningen han var ute etter til å klarere ballen over dødlinjen til en ny, resultatløs corner.

Allerede førstkommende mandag står et nytt interessant møte på United-reservenes spilleplan. Da står lederlaget Sunderland for tur på Stadium of Light.

United 2 (2) – City 1 (1)

36. min.: 1-0 James 38. min.: 2-0 Macheda 45. min.: 2-1 Bojinov

Uniteds lag: Ben Amos, Richard Eckersley, Corry Evans, Richie De Laet, Fabio da Silva (James Derbyshire, 62.); Lee Martin, Matthew James, Daniel Drinkwater (Robert Brady, 80.), Anderson (Oliver Norwood, 46.), Zoran Tosic; Federico Macheda.

Uben.innb.: Conor Devlin, Antonio Bryan

Kilde: ManUtd.com