Vel blåst!

– Årets United Nights på Sunnmøre ble en vellykket affære, forteller initiativtaker Thomas Teige Sporsheim.

Publisert Sist oppdatert

OBS: Kampbildene er tatt av Per Werkland

Sporsheim fikk besøk av Manchester United-kompisene David May, Ben Thornley, Brian McClair og Pete Boyle, og sammen stelte de istand både fotballkamp, fotballskole og fest.

Fredagen gikk til showkamp på Havila Stadion Fosnavåg mellom Bergsøy og Thomas Teige Sporsheim’s United XI. Kampen åpnet i et fint tempo og det var tydelig at kaptein Brian McClair var i mye bedre form enn sist der han var dirigenten bak det meste som skjedde hos United. David May styrte forsvaret mens Ben Thornley flere ganger med blandet hell prøvde å komme seg forbi sine motspillere på venstrekanten. I midten var Sporsheim ivrig, men ikkje alltid ven med ballen. Pete Boyle varmet benken fra start.

Thomas på ballen
Thomas Sporsheim i sort, i kamp om ballen.

For første gang på disse showkampene kom det et mål frå en av våre gamle helter. David May fekk tid og plass og kunne sette inn eit mål på slutten av kampen. Pete Boyle noterte seg også for en assist der Rune Frantsen dundra ballen i nettet frå skrått hald. Arrangøren selv hadde et par sjanser, men skuddfoten var ikke innstilt. Kampen endte tilslutt med 7-4 til Bergsøy.

På straffekonken var United best. Både Sporsheim, May, Boyle, Frantsen og Aleksander Goksøyr scoret på sine straffer. Tidligere Molde, Godset, LSK og Hødd-keeper Lars Ivar Moldskred bommet men gjorde det godt igjen da han reddet neste. Dermed var det United som kunne le sist og best.

Fotballskule med legender

Nytt av året var fotballskule for unger i alderen 9-14 på lørdagen. Manchester Uniteds akademisjef Brian McClair var sjef for treninga og hadde stålkontroll.

I Ålesund hadde gjengen fest med Unitedsupportere på Toldboden før man rundet av med kamp søndagen på samme plass. Motstander og resultatet derfrå trenger vi ikke å repetere.

Arrangør Thomas Teige Sporsheim er glad for at arrangementet kom i mål.

– Eg vil rette en stor takk til Bergsøy, Sparebanken Møre, Havyard, Mare Safety og alle som var med på å gjere helga litt lettere for meg. Dette var et flott og variert program for oss. Vi ser frem til neste år, avslutter Unitedsupporteren.

Gutta på båt
Thornley, Sporsheim, McClair, Boyle og May
Powered by Labrador CMS