amadm

Det er fire ting i Leeds-kampen jeg er ekstra spent på

Publisert Sist oppdatert

Jo da, det mangler mange stjerner.

Hvis man i skrivende stund ser for seg en forventet førstellever kommende sesong så er det nok bare fire av dem som får spilletid på Ullevaal stadion onsdag – Raphäel Varane, Lisandro Martinez, Mason Mount og Aaron Wan-Bissaka – som blir fast inventar i Erik ten Hags førsteellever kommende sesong.

Da er jeg kanskje i overkant hard med Jadon Sancho, men det er følelsen min.

Jeg gleder meg også til å se comebacket til Lisandro Martinez, men jeg er samtidig så trygg på ham at uansett hvordan det ser ut onsdag så er jeg bombesikker på at han står foran en ny, god sesong, hvis han holder seg skadefri.

Det er imidlertid fire ting jeg er ekstra spent på før avspark:

Mason Mount:

Det er ikke ofte en United-spiller får sine første minutter for klubben på Ullevaal stadion, men det får vi altså i ettermiddag. Så vet jeg at Casemiro, McTominay, Bruno og Eriksen mangler, noe som betyr at vi kanskje ikke får så mange klare svar, men jeg er likevel spent på hvordan han brukes.

masonm

Starter han som en 8er, i posisjonen Eriksen gjerne har hatt eller brukes han lengre frem i banen?

Selv med en en tropp uten så mange stjerner så er det noen alternativer for Erik ten Hag, og valget kan kanskje si noe om hvordan Mount vurderes av Ten Hag.

Jeg tror nemlig ikke at det er så enkelt som at det enten blir Eriksen eller ham som tar 8er-rollen ved siden av Casemiro. Mount kan nemlig i mine øyne også gjøre en solid jobb enda lenger frem i banen.

Kobbie Mainoo:

Zidane Iqbal fikk ett år med førstelagstrening før han i sommer ble solgt ganske så billig til Utrecht, selv om United har sikret seg videresalgsklausuler.

Mainoo var den andre av unggutta som ble hentet opp til førstelaget forrige sesong, men uten å få særlig med sjanser. De fleste har imidlertid vært enige om at gutten som fylte 18 så sent som i april er et ganske så mye større talent enn Iqbal.

kobma
PÅ TUR: Maxi Oyedele, Kobbie Mainoo og Shola Shoretire.

Men hvor mye bedre har det blitt i løpet av ett års trening med førstelaget?

Han imponerte ikke voldsomt i debuten fra start mot Charlton i ligacupen i januar, og fikk bare 18 minutter mot Reading og 11 minutter mot Leicester for førstelaget etter det.

Det er mye snakk om behovet for flere midtbanespillere, spesielt hvis Fred forsvinner, men Ten Hag må selvsagt ha i tankene at det eventuelt også må være plass for enorme talenter som kommer bakfra, og derfor lurer jeg nå på: Hvor mye bedre ser Mainoo ut nå? Kan vi kalle ham et enormt talent, et talent som det faktisk må være en plass til videre? Vi får kanskje en følelse for det onsdag.

Amad Diallo

Ble kåret til årets unge spiller i Sunderland etter utlånet der forrige sesong, der han var en evig trussel fra et utgangspunkt ute på høyrekanten. Totalt ble det 18 målpoeng på 43 kamper, fordelt på 14 scoringer og fire målgivende.

amad2

Men én ting er det å levere jevnlig i Championship. Noe annet er det å levere for United, på høyere nivå, og kanskje spesielt når hans eneste sjanse for å spille en større rolle kommende sesong er å skinne allerede fra første dag i preseason.

Det er kanskje strengt, men det føles ikke som om Amad har tid til ikke å levere i en kamp som denne. Jeg er spent!

Brandon Williams / Alvaro Fernandez

Jeg var blant dem som var såpass naiv at jeg trodde at en så aggressiv og offensiv venstreback som Brandon Williams hadde en sjanse med Erik ten Hag som manager, men forrige sesong viste at det ikke virker å være tilfelle.

Jeg er også blant dem som likte Alvaro Fernandez veldig godt på U21-laget, og nå har han hatt år bak seg for Preston i Championship, stort sett som venstre vingback.

Så er nok Luke Shaw og Tyrell Malacias posisjoner på venstrebacken ganske så urokkelige, men kan vi håpe på noe i fremtiden fra Fernandez? Og viser Williams noe som gjør at vi kan forvente 10-15 millioner pund fra ham i overgangssum? Jeg kommer til å følge ekstra nøye med.

Andre interessante ting:

* Matej Kovar ble seriemester på utlån i Sparta Praha forrige sesong. Kan han bli andrekeeper denne sesongen, bak et forventet kjøp av André Onana? Ikke en umulig tanke hvis Dean Henderson og Tom Heaton selges, og det er tross alt en del interessenter i dem.

* Det er alltid litt ekstra spennende med nordmenn for en nordmann, og spesielt for meg, siden jeg har fulgt Isak Hansen-Aarøen siden jeg første gang møtte ham i Tromsø da han bare var 15 år gammel. Rapportene fra United er udelt positive og har vært det over tid, og selv om det kanskje er litt tidlig fortsatt med tanke på førstelaget så går han inn i et spennende år, siden kontrakten går ut neste sommer.

MER: Her kan du se hele troppen som kommer til Oslo.

Powered by Labrador CMS