U23: Debutanten stjal showet

Følg Angel Gomes & co mot Spurs på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds reservelag har ikke hatt en god sesong, og hadde tapt 0-7 til sammen på sine to første kamper i 2018.

Det er endringer på gang, der flere av de unge spillerne fra U18-laget er på vei opp til reservelagsnivå, og i denne kampen forsøkte United å løse problemet ved å gi sjansen til mange av de unge samtidig. 

Det høres ut som en dristig taktikk, men samtidig var Spurs det eneste laget som var bak United på tabellen, og flere av de som var hentet opp er også veldig spennende talenter.

Det er alltid spennende å se navnet Angel Gomes på en lagoppstilling, men det er ikke alltid at han dominerer alle kampene på yngre nivå – slik en nesten kunne forventet etter de glimtene en har sett av han på A-laget.

Han fremstår aller best når han spiller med gode lagkamerater, og selv om han gjorde mye bra, så var det en helt annen som stjal showet i U23-kampen mot Tottenham.

IKKE BEST: Angel Gomes måtte finne seg i at det var en annen unggutt som stjal showet mot Tottenham.

Tahith Chong var ikke bare debutant på dette nivået, han var også sannsynligvis Uniteds bestemann i det som etter hvert ble et skuffende tap.

Chong løp og løp, både med og uten ball, og da han sendte United i ledelsen med et mål i debuten, så var det passende at det kom ved at han brøt en Spurs-pasning og kaldt satte den i mål. Hardt arbeid lønner seg. Rett før hadde han også skapt en stor sjanse til lagkamerat Bohui etter å ha vunnet ballen på egen banehalvdel, før han la på sprang med Spurs-forsvarere som ikke visste hva de kunne gjøre med nederlenderen uten å stoppe ham på ulovlig vis.

Det å forsvare seg er en kunst også, og den delen behersket dessverre ikke United godt nok i denne kampen. Enkle feil førte til tre baklengsmål, på rekke og rad etter Chongs mål, og spesielt Joel Pereiras keepertabbe var stygg – til hans forsvar reddet han et straffespark tidligere i kampen.

Mourinho på tribunen ble kanskje ikke imponert av alt han så, men dribleferdighetene og arbeidsinnsatsen til Tahith Chong kan han umulig ha latt være å bli imponert av.

U23: Manchester United 1-3 Tottenham Hotspur

Premier League 2
Old Trafford
Mandag 29. januar, 20.00 (skandinavisk tid)

50. min.: 1-0 Tahith Chong
59. min.: 1-1 Bennetts
62. min.: 1-2 Roles
70. min.: 1-3 Sterling

Manchester United: Joel Castro Pereira – Tyrell Warren, RoShaun Williams, Lee O’Connor, Joe Riley (C) – Ethan Hamilton, Aidan Barlow (Nishan Burkart, 73.) – Tahith Chong, Angel Gomes, Indy Boonen (Tosin Kehinde, 71.) – Joshua Bohui.
Ubenyttede innbyttere: Kieran O’Hara, Matthew Olosunde, DJ Buffonge.

Tottenham: Whiteman; Eyoma, Brown, Skipp, C. Maghoma, Dinzeyi, Tracey, Marsh (C), Sterling, Roles, Bennetts.

Powered by Labrador CMS