Tosic ser frem til EM

Zoran Tosic ser frem til Europamesterskapet for U21-landslag som sparkes igang neste uke.

Publisert Sist oppdatert

”Jeg klarer nesten ikke å vente på mesterskapsstarten. Det vil bli en god erfaring å delta i mesterskapet, og at jeg er svært glad over å få være med nok en gang”, uttaler Tosic til UEFA.

Tosic’ gjennombrudd på den internasjonale arena kom i den samme turneringen i 2007. Den gang imponerte Tosic for et Serbia som gikk helt til finalen (endte med 1-4-tap for Nederland). Etter mesterskapet ble Tosic plukket opp av FK Partizan, og debuten for A-landslaget kom kort tid etter dette. Med overgangen til United skulle man tro at Tosic var fornøyd, men unggutten mener at spillet hans ennå kan bli mye bedre. ”EM er en veldig viktig erfarig for enhver ung spiller. Jeg trenger ennå å trene hardt; bli raskere, sterkere og faere i flere av spillets dimensjoner. Mesterskapet vil kunne bidra til dette. Jeg trenger å bevise at jeg har noe å gjøre i Manchester United”.

Etter finaletapet i 2007 er forventningene høye i hjemlandet. Tosic velger imidlertid å være forsiktig optimist. ”Folk hjemme forventer at vi gjør det bra. Vi håper selvfølgelig at vi vil prestere godt. Men det er viktig å huske at det er en stor forskjell på å snakke om suksess, og å levere når det gjelder. Vi har mye å bevise”.

Som i 2007 står Serbia overfor Italia i gruppespillets første kamp. I 2007 endte oppgjøret med 1-0-seier til italienerne. Tosic husker skuffelsen etter tapet, og håper på revansje. ”Vi var mye bedre enn dem, alle som så kampen var enige om det. Vi spilte svært godt også i de andre gruppespillkampene mot Tsjekkia og England. Forhåpentlig klarer vi å prestere like godt nå, men det blir tøft. Det viktigste er hvordan vi går inn i kampene. Hvis vi er konsentrerte, og alle spillerne ønsker å vinne, så vil det gå bra. Innstillingen, ikke hvem du er, avgjør”.

Mesterskapet avholdes i Sverige fra 15. – 29. juni. I gruppespillet som spilles fra 15. juni til 23. juni er lagene inndelt i følgende puljer:

Gruppe A: Hviterussland, Italia, Serbia og Sverige

Gruppe B: England, Finland, Spania og Tyskland

PS: Fraizer Campbell er den andre United-spilleren som er tatt ut til mesterskapet. Mye tyder imidlertid på at Campbells United-karriere kan være historie før England sparker igang turneringen mot Finland mandag kveld.

Kilde: UEFA.com

Powered by Labrador CMS